Kenmerken van de e-facturatie in Duitsland

De verplichting tot elektronische facturatie in Duitsland is opgelegd door Europese regelgeving en is momenteel alleen verplicht in de publieke sfeer. Omdat het een federale republiek is, bepaalt elke staat (Land) ook een eigen beleid op het vlak van facturatie.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

Op het niveau van de federale overheid: Bundesministerium des Innern (BMI) - Ministerie van Binnenlandse Zaken. Op het niveau van de deelstaten (Länder): Elke deelstaat (Land) neemt zijn verantwoordelijkheid.

Verplichting

Verplichting

Het beheer van elektronische facturen is alleen verplicht voor overheidsdiensten en leveranciers van de centrale overheid en de deelstaat Bremen. Op het gebied van B2B kunnen bedrijven sinds 2011 de elektronische factuur op vrijwillige basis gebruiken zolang de ontvanger ermee instemt.

Het Duitse ministerie van Financiën overweegt de invoering van verplichte B2B e-facturering met ingang van januari 2025.

Formaat

Formaat

XRechnung en ZUGFeRD 2.1

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

Niet verplicht.

Archivering

Archivering

10 + 1 jaar.

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Duistland?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Veelgestelde vragen

XRechnung is een van de ondersteunde elektronische factuurformaten in Duitsland. Het is een XML-document aangepast aan de vereisten van de Europese Unie.

De ZUGFeRD (Zentraler User Guide des Forum elektronische Rechnung Deutschland), is een van de ondersteunde elektronische factuurformaten in Duitsland. Het is een hybride formaat, bestaande uit een A3 PDF met embedded XML volgens de Europese standaard.

ZRE staat voor het Zentrales Rechnungseingangsportal des Bunde-portaal, het toegangspunt voor de ontvangst van elektronische facturen van leveranciers in Duitsland op nationaal niveau.

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Duitsland

Duitsland: Invoering van B2B e-facturatie voor bedrijven

B2B e-facturatie in Duitsland zou vanaf januari 2025 verplicht kunnen zijn

Nieuwe versie 2.2.0 van de elektronische factuur XRechnung

Op 08/01/2022 treden versie 2.2.0 van XRechnung en de XRechnung Extension in werking

Actualiteit van elektronische facturering in de deelstaten van Duitsland

Duitsland boekt vooruitgang bij de implementatie van B2G e-Invoicing en werkt het formaat van de elektronische factuur bij.