EDI & API integratie met Amazon

Verbind vandaag met Amazon
EDI-integratie met Amazon

Automatiseer al uw bedrijfsprocessen met Amazon vanuit één gecentraliseerd B2B platform

Bent u een leverancier of verkoper en moet u uw systemen verbinden met Amazon? Weet u welk type berichten u moet uitwisselen en wat de connectiviteitsvereisten zijn? 

EDICOM biedt connectiviteit via EDI of API zodat verkopers en leveranciers kunnen integreren met Amazon en al hun commerciële transacties elektronisch en automatisch kunnen beheren, zowel met Amazon als met eindgebruikers.

Automatiseer al uw commerciële processen met Amazon vanuit uw ERP. Integreer bestellingen, facturen, leveringsbonnen en productcatalogus. Lokaal of grensoverschrijdend, integreer al uw informatiesystemen in een gecentraliseerd B2B platform.

Integratie van EDI-berichten met Amazon

Lijst met de meest voorkomende berichten in de communicatie met Amazon:

 • ORDERS | Purchase order message

 • INVOIC | Invoice message

 • DESADV | Dispatch advice message

 • ORDRSP | Purchase order response message

Directe integratie met marktleidende ERP's om het beheer van uw gehele toeleveringsketen te automatiseren

Begin met verkopen via Amazon

Verbind uw merk met miljoenen klanten. Controleer de experience van het ontdekkingproces tot uw specifieke webwinkel en van uw productpagina's tot hun inbox: Amazon-klanten die een merk volgen, besteden meer dan twee keer zoveel als klanten die dat niet doen. 

Bouw, ontwikkel en breid je merk uit met onze innovatieve set aan tools: logistiek van topniveau, een bewezen klantervaring, gedetailleerde inzichten in gegevens en geavanceerde marketing- en advertentieoplossingen.

 

Build your brand with Amazon

Ways to sell with Amazon

Ten quick tips to help you succeed selling on Amazon

Amazon Seller Central vs Vendor Central

Er zijn twee soorten verkopersprofielen op Amazon: de Amazon Seller, die producten direct aan consumenten verkoopt, en de Amazon Vendor, die producten aan Amazon verkoopt. Het is belangrijk om te weten welk type profiel je hebt zodat je de e-commerce platforms van Amazon effectief kunt gebruiken.

Amazon Seller

Het bedrijf verkoopt rechtstreeks aan Amazon-klanten (B2C).

Amazon Vendor

Dit is het inkoopteam van Amazon dat producten koopt en doorverkoopt aan klanten op het platform (B2B).

Amazon Seller Central

Dit is de modaliteit die bedrijven gebruiken om hun producten aan Amazon-gebruikers te verkopen. In dit geval is het bedrijf verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de verkoop van uw producten met een grotere beslissingscapaciteit in termen van bijvoorbeeld prijs. Wat betreft andere logistieke aspecten zoals verzending, klantenservice en retouren, kan het bedrijf deze voor haar rekening nemen of ze delegeren aan Amazon.

Amazon Vendor Central

Met deze modaliteit wordt het bedrijf een leverancier van Amazon en verkoopt het zijn producten, waarbij Amazon degene is die ze verkoopt, promoot en de logistiek van levering aan de eindconsument beheert. Met deze modaliteit worden de producten op internet gelabeld als "Verkocht door Amazon", wat meestal een garantie is voor vertrouwen voor veel consumenten.

Kenmerken Amazon Seller Central 

 • Elk bedrijf kan zich registreren en beginnen met verkopen.
 • De betalingstermijnen worden verkort.
 • Volledige controle over de promotie van het artikel en de productvoorraad.
 • U kunt hogere marges krijgen door de verkoopprijs te beheersen.
 • De meeste merken gebruiken Seller Central.

Kenmerken Amazon Vendor Central 

 • Om toegang te krijgen tot het Amazon Vendor Central-platform, hebt u een specifieke uitnodiging van het Amazon-inkoopteam nodig.
 • Ze bieden standaard betalingsvoorwaarden.
 • U hebt minder controle over prijs- en productpromotiestrategieën.

Connectiviteit voor Amazon Sellers

Amazon sellers kunnen alleen de SP-API van Amazon gebruiken om berichten van en naar het Amazon platform te sturen.

Selling Partner API (SP-API) is de set API-gebaseerde automatiseringsmogelijkheden voor Amazon-handelspartners. Het is een evolutie van de Amazon Marketplace Web Service (MWS) API's. Dankzij de API wordt productinformatie zoals prijzen, voorraad en catalogus altijd in realtime gesynchroniseerd.

Connectiviteit voor Amazon Vendors

In het geval van bedrijven die zijn ingeschreven voor het Vendorsprogramma, zijn er geen beperkingen, dus er zijn twee connectiviteitsopties om commerciële en logistieke berichten met de Amazon Marketplace te verzenden.

EDI/SP API - Verkopers kunnen via EDI verbinding maken met Amazon Vendor Central via het AS2-communicatieprotocol of met behulp van Amazon's SP API (Selling Partner API).

Hoe integreren met Amazon Vendor en Seller Central

Als u in een multinationaal bedrijf werkt dat een groot volume aan documentuitwisseling beheert met marktplaatsen zoals Amazon, mag u deze sessie niet missen en ontdekt u hoe u uw communicatie kunt automatiseren en tegelijkertijd risico's kunt verminderen en efficiëntie kunt bereiken.

Gebruik een bedrijfsdomein

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren U moet een beschrijving invoeren U moet uw positie invoeren Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Stuur ons uw contactgegevens en wij nemen direct contact met u op.

Neem contact op met een van onze specialisten en krijg antwoord op al uw vragen over onze data-integratieoplossingen.

Zullen we praten?

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.