Wereldwijde e-facturatie & VAT compliance in al uw elektronische transacties

Pas uw systemen en processen aan volgens de eisen van internationale overheden en klanten door uw systemen met het EDICOM-platform te integreren.

Internationale e-facturatie

Onze oplossingen voldoen aan de eisen van de landen waar u werkzaam bent wat betreft e-facturatie tussen bedrijven, individuen en overheidsinstanties.

Internationale VAT compliance

Totale compliance met de btw-aangifteplicht conform de elektronische formulieren die zijn ontwikkeld binnen verschillende landen.

Aanvullende compliance

Elektronische transportverklaringen, elektronische boekhouding, elektronische belastingaangifte, etc. Wij automatiseren uw processen volgens de eisen van ieder land waar u werkzaam bent.

Eén platform. Oneindig veel oplossingen.

Vereenvoudig uw verplichtingen voor tax compliance en e-facturatie door e-facturen en rapporten naar zowel alle soorten overheidsinstanties als uw zakelijke partners te sturen vanuit één technologische oplossing.

Dankzij onze gespecialiseerde teams en ons internationale complianceplatform kunnen wij uw elektronische belastingdocumenten voor overheidsinstanties en leveranciers genereren en verzenden, volledig conform de technische eisen.

Frankrijk

Een oplossing die voldoet aan de eisen in Frankrijk voor B2G en B2B e-facturatie- en e-rapportagesystemen via het Chorus Pro-platform, een openbaar platform voor facturatie (PPF).

Italië

Alles wat u moet weten over B2B e-facturatie in Italië en wat u moet doen om te voldoen aan het nieuwe systeem.

Polen

Voor overheidsinstanties zijn elektronische facturen verplicht, maar hun leveranciers geven ze op vrijwillige basis uit. Volgens de planning van de Poolse overheid is e-facturatie tussen bedrijven vanaf 2023 verplicht.

Mexico

Volledig CFDI-management, 100% van de elektronische documenten van/voor leveranciers verzenden en ontvangen, gecertificeerde digitalisatie en elektronische opslag.

Saudi-Arabië

Saudi-Arabië heeft besloten dat e-facturatie vanaf 4 december 2021 verplicht is in het land.

Costa Rica

Integratie, generatie en verzenden van e-facturen aan het Ministerie van Financiën, ontvangstbevestiging en het uiteindelijk verzenden van de factuur naar de ontvangers.

Wereldkaart voor e-facturatiecompliance

Bekijk de wereldkaart voor e-facturatiecompliance van EDICOM om alle plaatsen op de wereld te ontdekken waar we al oplossingen hebben die voldoen aan de eisen van overheidsinstanties.

EDICOM geaccrediteerd als PEPPOL-toegangspunt

In 2015 certificeerde de OpenPEPPOL Association EDICOM als PEPPOL-toegangspunt. Daarnaast ontving EDICOM een SMP-certificering voor de implementatie van zijn metadatapublicatiedienst.

Met het PEPPOL-toegangspunt van EDICOM kunnen overheidsinstanties en autoriteiten contact hebben met hun zakelijke partners en leveranciers via geïntegreerde oplossingen die de uitwisseling van allerlei soorten elektronische documenten automatiseren met de XML-standaard van PEPPOL.

PEPPOL Access Point van EDICOM

Wereldwijde e-facturatiecompliance

EDICOM heeft uitgebreide internationale kennis over de verschillende systemen voor elektronische facturatie. We hebben de modellen van diverse landen geanalyseerd en onderzocht om oplossingen aan te kunnen bieden die zijn aangepast aan de technologische eisen van ieder model.

Taiwan

Taiwan

Sinds 2021 is e-facturatie in Taiwan, ook wel 'Egui' genoemd, verplicht voor alle bedrijven die werkzaam zijn in Taiwan.

Egypte

Egypte

Egypte is momenteel bezig met het verplichtstellen van e-facturatie, afhankelijk van het facturatievolume van bedrijven.

Australië

Australië

Instanties van het Gemenebest Australië moeten uiterlijk 1 juli 2022 e-facturatie gaan gebruiken.

Compliance met overheidsinstanties overal ter wereld

EDICOM-oplossingen zorgen ervoor dat uw systeem automatisch worden aangepast met gegevenstransformatietools en specifieke communicatie-oplossingen conform de eisen van de overheidsinstanties in de landen waar ze werkzaam zijn.

 

e-Facturatie in Latijns-Amerika

e-facturatie in Latijns-Amerika

Integreer uw systemen met de belastingdiensten van Latijns-Amerika om e-facturen te kunnen uitgeven conform de e-facturatiemodellen van ieder land in de regio.

e-Facturatie in Europa

e-facturatie in Europa

Wij implementeren datatransformatie-, elektronische handtekening- en communicatietechnologieën om te voldoen aan de eisen van e-facturatie in Europa.

Elektronische belastingaangifte

Elektronische belastingaangifte

Automatiseer btw- en andere elektronische belastingaangiftes in landen met btw-regelgeving.

Ga de uitdaging van uw internationale elektronische btw-aangifte aan

De belastingdiensten van veel landen wereldwijd zijn bezig met het implementeren van elektronische tax compliance om belastingcontroleprocessen te verbeteren, procedures te vereenvoudigen en monitoringprocessen te automatiseren.

Op globaal niveau blijft ieder land zijn eigen regels opleggen.

Litouwen - i.MAS

Slim systeem voor belastingadministratie

Rapportage van belasting- en boekhoudinginformatie.

Litouwse oplossing i.MAS

Griekenland - myDATA

myDATA staat voor My Digital Accounting & Tax Application

Rapportage van belasting- en boekhoudinginformatie.

Griekse oplossing myDATA

Hongarije - RTIR

RTIR staat voor Real-Time Invoice Reporting

Communicatie in real time.

Hongaarse oplossing RTIR

Roemenië - SAF-T

SAF-T staat voor Standard Audit File for Tax

Aangifte van belasting- en boekhoudinginformatie.

Roemenië oplossing SAF-T

Wat is de e-facturatiekenniscentrum van EDICOM?

We hebben een team dat specifiek is toegewijd aan het bijhouden van eventuele wijzigingen in regelgeving wat e-facturatie en elektronische belastingaangiftes betreft, zodat u zich daar niet in hoeft te verdiepen.

Met onze oplossingen bieden we onze klanten dus constante naleving van de eisen van diverse landen en een snelle verwerking van nieuwe landen en hun technologische eisen voor onze oplossingen.

Bewaking, monitoring en beheer van uw SaaS e-Invoicing platform

De uitbesteding aan een wereldwijde leverancier zoals EDICOM van de technologische middelen die verband houden met uw B2B2G-communicatieplatform, en de delegatie van de beheerprocedures die nodig zijn voor het onderhoud ervan, garandeert een constante actualisering en optimale werking van commerciële, logistieke en fiscale communicatie met uw publieke of private partners.

Cloud Computing Platform

Cloud Computing Platform

EDICOM stelt u een technologische infrastructuur ter beschikking met maximale veiligheid, permanent gemonitord (24x7) en verzorgd door fulltime professionals die ervoor zorgen dat uw oplossing altijd beschikbaar is.

International Support Center

International Support Center

Een EDICOM-technicus fungeert als operator van uw e-Invoicing platform en beheert al uw beheerparameters als een geavanceerde gebruiker van uw communicatiesysteem.

 • Systeemadministratie en -bewaking

 • Niveaucontrole van beschikbaarheid van data

 • Oplossen van incidenten

 • E-facturering (certificatenbeheer, platformparametrisering, testen van zakenpartners)

 • Connectiviteitsbeheer met VAN (Value Added Networks)

 • Nauwkeurige informatie-uitwisseling met interne en externe zakenpartners

 • Wereldwijd installatieonderhoud

 • Bijwerken van de zakenpartnerlijst op uw platform

 • Integratie van klanten voor e-facturering (uploaden van certificaten, configuratie van agenda's, communicatie- en formattests, enz.)

 • Aanpassingen van het platform

 • Herziening van interfaces en specificatie van wijzigingen die moeten worden aangebracht om verbeteringen te bevorderen. (Dit omvat niet de ontwikkeling van wijzigingen en nieuwe interfaces).

 • Uitvoeren van berichtenuitwisselingstests tot en met het implementeren van nieuwe EDI-berichtenuitwisselingen (nieuwe zakenpartners, nieuwe berichten).

 • Validiteitscontrole van de verbinding met uw EDI-partners.

 • Analyse van documenten met buitensporige vertragingen in het overdrachtsproces.

 • Analyse van mogelijke incidenten als gevolg van buitensporige vertragingen bij de ontvangst van documenten.

 • Bevestiging van de correcte ontvangst van de bestemming van alle verzonden documenten.

 • Bevestiging van de correcte verwerking van alle ontvangen documenten om hun integratie in de ERP van de klant te verzekeren.

 • EDICOM onderwerpt zijn EDI-software en -diensten voortdurend aan strenge beveiligingsaudits.

 • De methodologie voor de audit is gebaseerd op de internationale standaard OWASP (Open Web Application Security Project).

 • Om zwakke plekken in de beveiliging op te sporen, voeren ze kwetsbaarheidsanalyses en interne en externe inbraaktests uit op de infrastructuur, services en webapplicaties van EDICOM.

 • Deze activiteiten worden uitgevoerd door een team van onafhankelijke auditors.

Internationaal complianceplatform van EDICOM

U kunt vanuit één platform voldoen aan alle eisen van overheidsinstanties van de landen waar u als bedrijf werkzaam bent. Integreer uw managementsystemen en verzend facturen en elektronische belastingdocumenten eenvoudig.

Integratiemodule

Integratiemodule

Onze oplossing kan worden geïntegreerd met de ERP van het bedrijf en zorgt ervoor dat de mappingsystemen de gegenereerde informatie automatisch omzetten in het elektronische formaat dat door de belastingautoriteit wordt vereist (XML, UBL, SAF-T, etc.).

Juridische module

Juridische module

Zodra het bericht is gevalideerd, worden er mechanismen toegepast om de juridische waarde te garanderen, bijvoorbeeld elektronische handtekeningen, tijdstempels of andere certificaten. Hierna is het document klaar voor verzending.

Validatiemodule

Validatiemodule

De gegevens worden dan syntactisch en semantisch gevalideerd om te controleren of het bestand juist is en de specificaties van het land van bestemming volgt.

Communicatiemodule

Communicatiemodule

Het platform levert het bericht aan de belastingautoriteit en de ontvanger en gebruikt hierbij voor ieder geval de nodige protocollen (webservices, AS2, HTTPS, FTP, etc.).

Opslagmodule

Opslagmodule

Btw-registers en -berichten worden opgeslagen door een elektronische opslagdienst die de integriteit op lange termijn garandeert.

Gebruikersomgevingen

Gebruikersomgevingen

Meerdere gebruikersomgevingen die zijn aangepast aan de activiteiten die moeten worden uitgevoerd, afhankelijk van het land waar u werkzaam bent.

Voordelen voor uw bedrijf

Bedrijven hoeven niet langer meerdere middelen in te zetten voor tax compliance, ze kunnen namelijk al deze taken in één oplossing en land centraliseren.

Voltooi al de transformaties en aanpassingen die voor uw documenten nodig zijn met uw managementsystemen. Alles wordt op een transparante manier voor de gebruiker gedaan zonder dat uw systemen hoeven te worden gewijzigd.

Automatisering en centralisering vergroten de efficiëntie van bedrijven. Het is nu mogelijk om te profiteren van de voordelen van digitalisering, inclusief de enorme kostenbesparing.

Het VAT Compliance Platform van EDICOM is toepasbaar in meer dan 60 landen wereldwijd. Het gebruik van dit platform is een garantie voor bedrijven, waarmee u voorkomt dat u boetes krijgt voor het niet naleven van de belastingeisen of onjuiste aangiftes.

EDICOM-systemen zijn gecertificeerd door diverse organisaties, inclusief ISO 27001, ISO20000, ISAE 3402 en TIER II voor design. Wij garanderen maximale beveiliging en minimale beschikbaarheid van de oplossing van 99,9%.

Via de internationale kenniscentrum voor tax compliance doet EDICOM aan actief kennismanagement. De oplossing wordt constant bijgewerkt en aangepast aan wijzigingen in de regelgeving die periodiek worden doorgevoerd in de verschillende landen.

Laatste nieuws over internationale compliance

Hoe werkt het online elektronische facturatieregime - FEL van Guatemala

We leggen alle details uit van het nieuwe FEL elektronische facturatiesysteem

Belangrijkste feiten over verplichte e-facturatie in Zambia: Smart Invoice

Vanaf 1 juli 2024 is het verplicht om het elektronische facturatiesysteem Smart Invoice te gebruiken

B2G e- facturatie in de Duitse deelstaten

Status van de implementatie van B2G e- facturatie in de Duitse federale staten

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.