Elektronische facturatie in Azië-Stille Oceaan

Landen in de regio Azië-Stille Oceaan ontwikkelen en implementeren in toenemende mate elektronische facturatie- en belastingaangifteprojecten

Nieuws over elektronisch factureren in Azië

De APAC-regio versnelt de implementatie van e-facturatievereisten met nieuwe wetgeving en adoptieschema's, zowel in de B2G- als B2B-arena's.

De meest geïmplementeerde e-facturatiestroom in de regio is bijna realtime rapportage en een autorisatiesysteem om overheidsvalidatie te verkrijgen voordat facturen worden uitgewisseld. 

Webinar EDICOM-Deloitte: Azië-Stille Oceaan: Status van de elektronische factuur

Mis niet ons webinar met Deloitte waarin we de trends op het gebied van e-facturatie en belastingrapportage in de regio hebben geanalyseerd.

Dit zijn enkele van de landen met wetgeving op het gebied van elektronische facturatie

Elektronische facturatie in Japan

Sinds januari 2021 werken EIPA en de Japanse overheid samen met OpenPEPPOL om een Japanse standaard te ontwikkelen die voldoet aan de wettelijke en zakelijke vereisten van het land. 

Elektronische facturatie in Zuid-Korea

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle belastingplichtigen met een omzet van meer dan KRW 200.000.000 per jaar hun btw-facturen elektronisch in realtime uitgeven. 

Electronic invoicing in Vietnam

Alle belastingplichtigen moeten uiterlijk op 1 juli 2022 elektronische facturen uitreiken. Een unieke identificatiecode van de belastingdienst moet worden opgenomen om facturen te valideren. 

Elektronische facturatie in India

De GST e-factuur is verplicht gestart op 1 oktober 2020. Bedrijven die in het afgelopen boekjaar meer dan rs200 crores hebben gefactureerd.

Elektronische facturatie in de Filipijnen

Het Electronic Invoicing System - EIS treedt in werking vanaf juli 2022, zodat het gebruik van elektronische facturatie verplicht wordt voor de 100 grote belastingbetalers in het land. 

Wat is er nieuw in Australië

Het is alleen verplicht voor Commonwealth-agentschappen die de elektronische factuur uiterlijk op 1 juli 2022 moeten invoeren. Australië bereidt de implementatie voor van B2B elektronische facturatie. 

Krijg inzicht in de stand van zaken van e-facturatie wereldwijd

De technische en wettelijke voorschriften voor e-facturatie verschillen van land tot land. Klik op een land op de kaart, of kies een land uit de vervolgkeuzelijst om de details en belastingvereisten van een bepaald land te bekijken.

Klik op een land voor meer informatie

EDICOM PEPPOL Access Point, klaar voor gebruik in ieder land

Het Peppol-model wordt geïmplementeerd door verschillende landen in de regio, zoals Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore. Het gebruik ervan heeft zich verspreid van Europa naar Azië dankzij de voordelen zoals procesautomatisering, economische besparingen, veiligheid en flexibiliteit. Nieuwe bedrijven sluiten zich voortdurend aan bij het netwerk om elektronische facturen en andere documenten te verzenden en te ontvangen.

EDICOM is sinds 2015 een geaccrediteerd Peppol Access Point. Het Peppol-systeem stelt bedrijven in staat om bestellingen, elektronische facturen, vrachtbrieven, enz. te verzenden en te ontvangen, ongeacht het land waarin ze zich bevinden.

EDICOM PEPPOL Access Point

Een wereldwijd platform voor e-invoicing in de regio Azië-Stille Oceaan

Van Japan tot Nieuw-Zeeland versnelt de APAC-regio de implementatie van e-factureringsvereisten met nieuwe wetgeving en invoeringsschema's in zowel B2G als B2B. 

De meest geïmplementeerde e-factureringsstroom in de APAC-regio is bijna realtime rapportage en een autorisatiesysteem om overheidsvalidatie te verkrijgen voordat facturen worden uitgewisseld.

  • Vereenvoudig en stroomlijn de uitgifte en ontvangst van elektronische facturen met een wereldwijde leverancier met capaciteit voor integratie, syntactische validatie, juridische validatie en bewaring van elektronische documenten.

  • Wij faciliteren de werking van uw organisatie in meerdere markten en passen de gegevensstructuren van uw boekhoud-, belasting- of facturatiesystemen aan de vereisten van elk land aan waarin uw organisatie dochterondernemingen of bedrijven heeft.

Uitgifte van elektronische documenten

Integreer uw EDI-platform met uw ERP om de uitwisseling van elektronische facturen, belastingrapportage en commerciële documenten met elke publieke of private gesprekspartner te beheren. Pas uw systemen en processen aan de eisen van overheden en klanten over de hele wereld aan en integreer uw systemen met het EDICOM-platform.

Het platform legt koppelingen met uw ERP (Oracle, Microsoft Dynamics, SAP, Sage, etc.), CRM en alle beheerapplicaties die betrokken zijn bij de elektronische uitwisseling van gegevens met uw partners.

Portal voor factuurontvangst

Edicom's factuurontvangstplatform werkt op een geïntegreerde manier, door een hub te bieden die alle facturen voor voorafgaande validatie opneemt in overeenstemming met de technische en juridische specificaties van elk land waarin het ontvangende bedrijf actief is.

Bovendien is het mogelijk om tal van syntactische en semantische validatieregels toe te passen die nodig zijn om de ontvangen documenten te laten voldoen aan de commerciële voorwaarden die door de klant worden vereist.

Beheer uw e-factuur wereldwijd

Het is mogelijk om e-facturatieprojecten te beheren met verschillende partners in verschillende landen. Het EDICOM-platform voor e-facturatie past zich aan nationale wetgevingen aan en past alle lokale vereisten toe (elektronische handtekening, indelingen, opslag, enz.). Ons wereldwijde kenniscentrum voor e-facturatie verzamelt kennis over bestaande modellen en zorgt voor een service die voortdurend wordt bijgewerkt met de regelgeving van elk land.

Internationaal beheer

Internationaal beheer

Bedrijven die in markten over de hele wereld actief zijn, beheren hun zakelijke en fiscale handelingen binnen een transnationaal kader. Dit kader vereist dat processen worden aangepast aan realiteiten zoals elektronische facturatie.

Gecentraliseerd beheer

Gecentraliseerd beheer

De mogelijkheid om meerdere bestaande kaders voor elektronische facturering te beheren binnen een oplossing die rechtstreeks integreert met de centrale ERP van een bedrijf.

Wettelijke naleving

Wettelijke naleving

Een factuur legt de contractuele relatie tussen zakelijke partijen vast. Het is een belangrijk document dat zich moet aanpassen aan het wettelijk kader van elk land. Het wereldwijde EDICOM-platform voor e-facturering is in heel Latijns-Amerika een gecertificeerde en legale oplossing.

Operationele voordelen

Operationele voordelen

Alle processen worden geïntegreerd met de interne beheersystemen van de bedrijven die facturen verzenden of ontvangen. Deze mate van automatisering vermindert procedures aanzienlijk.

Het laatste nieuws over elektronische facturatie wereldwijd

Sleutels tot verplicht e-facturatie in Saoedi-Arabië: FATOORAH project

Het elektronische facturatieproject in Saudi-Arabië heet FATOORAH en wordt toegepast op het gebied van B2B-, B2C- en B2G-re

Maleisië introduceert e-facturatie: CTC-model met prevalidatie

Verplichte e-facturatie voor B2B begint in augustus voor belastingbetalers met een jaaromzet van meer dan 100 miljoen MYR

Hoe werkt elektronische facturatie in Costa Rica

Wij leggen alle details uit voor het uitgeven en ontvangen van elektronische facturen in Costa Rica

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten voor antwoorden op al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.