EDI - Electronic Data Interchange

Wij beheren uw EDI-projecten wereldwijd, waar dan ook. Wilt u weten hoe?

Geïntegreerde EDI

Met uw ERP geïntegreerde EDI-oplossingen om zakelijke transacties met klanten en leveranciers uit te wisselen.

EDI-portals

EDI-portal die partners integreert (klanten, leveranciers, consumenten) die niet over een oplossing voor gegevensintegratie beschikken.

EDI-outsourcing

Beheer van uw EDI-oplossing, onboarding van leveranciers en ondersteuning van uw EDI-partnercommunity.

Wereldwijde aanbieder van EDI-diensten voor B2B en B2G

Wij beschikken over onze eigen technologie voor elektronische gegevensuitwisseling.

De EDI-systemen worden in service-modus aangeboden volgens een pay-per-use model dat het implementeren en schalen van EDI-oplossingen eenvoudiger maakt.

75+
Landen met actieve projecten

Wij hebben actieve projecten in meer dan 75 landen wereldwijd.

25+
Ervaring

Meer dan 25 jaar ervaring met de ontwikkeling van EDI-oplossingen.

Waarom zou u kiezen voor een EDI-oplossing van EDICOM?

Klanten die op onze EDI-diensten vertrouwen

Veelgestelde vragen over EDI

EDI, of Electronic Data Interchange, maakt de uitwisseling van gestandaardiseerde documenten tussen computersystemen van zakenpartners eenvoudiger en past zich aan verschillende sectoren aan, afhankelijk van de specifieke communicatiebehoeften van bedrijven.

Heeft u vragen over uw specifieke EDI-project?

EDI-uitwisselingsmodellen bieden oplossingen die ontwikkeld zijn om automatisch gegevens tussen twee of meer informatiesystemen te integreren. EDI is gebaseerd op drie essentiële elementen:

Standaardtaal: het uitwisselen van elektronische gegevens vereist een gestandaardiseerde taal die door verzender en ontvanger wordt gedeeld. Er zijn verschillende standaarden voor EDI-documenten zoals EDIFACT, X12, XML, enz.

EDI-software: de verzender en ontvanger moeten over een EDI-oplossing beschikken, waarmee volgens de overeengekomen standaard berichten kunnen worden gegenereerd en beheerd.

Communicatienetwerk: EDI-uitwisselingen vereisen veilige communicatiesystemen die zijn aangepast aan de bijzondere kenmerken van dit soort transacties. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar de meest gangbare zijn VAN's (Value-Added Networks). Dit zijn private zeer beveiligde communicatienetwerken die nauwlettend worden gecontroleerd en bewaakt en speciaal zijn ontwikkeld om dit soort elektronische documenten te verwerken.

Web EDI oplossingen bieden een online omgeving waar verzenders hun berichten op data-invoerschermen kunnen genereren en waar de informatie in de te verzenden gegevensstructuren handmatig wordt vastgelegd.

Deze oplossingen kunnen meestal snel en goedkoop worden geïmplementeerd, waarbij alleen een browser nodig is om toegang tot een besloten en beveiligde omgeving te krijgen van waaruit de verzonden en ontvangen EDI B2B-transacties kunnen worden beheerd.

Deze oplossingen integreren met uw beheersysteem en automatiseren de verwerking van uw EDI-berichten vanuit de records die rechtstreeks in de ERP worden gegenereerd.

Voor de automatisering van de communicatie tussen beheersystemen is geen uitgebreide interne ontwikkeling nodig. Normaal gesproken kan de software die op uw interne netwerk is geïnstalleerd de koppelingen tussen uw interne systeem en de EDI-oplossing openen, waardoor telkens als een nieuw document moet worden verzonden, de berichtverzending wordt geautomatiseerd. Deze automatisering vindt telkens plaats wanneer een transactie van een EDI-partner voor integratie met uw informatiesysteem wordt ontvangen.

GLN staat voor Global Location Number en is een code die een fysieke of virtuele locatie identificeert. Het doel van deze code is een unieke locatie te identificeren die in EDI-berichten wordt gebruikt om de verzend- en ontvangstpunten van het product vast te stellen.

Een EDI-partner is één van de partijen in een elektronisch gegevensuitwisselingsproject. Meestal zijn dit klanten of leveranciers, hoewel ook logistieke partners en anderen aan een B2B2G EDI-project kunnen deelnemen.

EDI-partners kunnen vereisen dat bedrijven aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat ze in de B2B-communicatiestroom worden geïntegreerd. Deze vereisten zijn gekoppeld aan de regels die worden bepaald in de guidelines en die voor integratie door partners in acht moeten worden genomen. Ze hebben meestal betrekking op de verplichting om bepaalde relevante gegevens te verstrekken, zoals het ordernummer, kortingsgegevens in de header, regel of legenda van een factuur, enz.

Technologische oplossingen op maat voor alle sectoren

Oplossingen voor de gezondheidszorg

EDICOM biedt oplossingen voor documentuitwisseling en -connectiviteit voor ziekenhuizen, apotheken, laboratoria en andere leveranciers die met lokale, nationale of internationale overheidsinstanties werken. We hebben onder andere ook oplossingen voor datasynchronisatie, internationale compliance en langetermijnarchivering.

Oplossingen voor de retail

EDICOM biedt geïntegreerde oplossingen die speciaal voor fabrikanten en distributeurs in de retailsector zijn ontwikkeld om een zo efficiënt mogelijk beheer van de toeleveringsketen te garanderen. Er zijn ook oplossingen en diensten voor onder andere masterdatasynchronisatie, webportals, internationale compliance en onboarding van leveranciers.

Oplossingen voor de logistiek en toeleveringsketen

EDICOM-oplossingen bieden effectieve B2B-integratie tussen klanten, leveranciers en logistieke partners. Dit omvat onder andere het verzenden van specifieke berichten voor de logistieke sector, aangepast aan de toeleveringsketen of elektronische facturering of elektronische belastingaangifte in overeenstemming met de wetten in verschillende landen.

EDI-oplossingen voor de auto-industrie

Werksystemen zoals Just In Time vereisen technologische oplossingen die een snelle integratie van alle bedrijven in de toeleveringsketen mogelijk maken, zoals specifieke B2B-oplossingen voor onder andere informatie-uitwisseling, internationale naleving en webportals.

EDI-blog van EDICOM

Hoe data-analyse toe te passen in de besluitvorming van bedrijven

In dit artikel delen we enkele tips over het toepassen van data-analyse in zakelijke besluitvorming.

Digitale uitdagingen in het licht van hyperfragmentatie van de markt

Internationalisering stelt ondernemingen voor een aantal uitdagingen om zich aan te passen aan een strategisch steeds compl

Stuur ons uw contactgegevens en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten voor heldere antwoorden op al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

Usa un dominio corporativo

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.