EDICOMNet eIDAS: Electronic Delivery Service

Een privénetwerk voor de veilige uitwisseling van elektronische documenten met bezorgings- en ontvangstbewijzen conform de eIDAS-regelgeving.

Trust Services Provider

Hebt u juridisch bewijs nodig voor uw elektronische documenten?

EDICOMNet eIDAS is een elektronische bezorgingsdienst die is gecertificeerd conform de specificaties van Europese verordening 910/2014 van het Europees Parlement en de Raad van de EU.

Deze dienst is officieel goedgekeurd door eIDAS en bestaat uit een zeer goed beveiligd privé netwerk waar EDICOM Trust Services Provider als een vertrouwde derde partij acteert. Het genereert het bewijs dat nodig is om te garanderen dat een document van een bron komt die is verbonden met het netwerk en naar een bestemming is gestuurd die ook is verbonden met het EDICOMNet eIDAS-netwerk (of andere onderling verbonden netwerken).

Vereisten voor gekwalificeerde diensten voor elektronisch aangetekende bezorging

Artikel 44 van de eIDAS-regelgeving beschrijft de vereisten voor gekwalificeerde diensten voor elektronisch aangetekende bezorging.

  • Moet door een of meerdere gekwalificeerde Trust Service Providers worden bezorgd

  • Moet vóór bezorging de identiteit van de ontvanger waarborgen

  • Moet duidelijk aan de verzender en ontvanger van de gegevens aangeven welke aanpassingen aan de gegevens nodig zijn om het bericht te kunnen verzenden of ontvangen

  • Moet zorgen voor een hoge betrouwbaarheid van de identiteit van de verzender

  • Moet het verzenden en ontvangen van gegevens beschermen door middel van een geavanceerde elektronische handtekening of een geavanceerde elektronische stempel van een gekwalificeerde Trust Service Provider

  • Moet de datum en tijd van de verzending, ontvangst en enige aanpassingen van de gegevens aangeven door middel van een gekwalificeerde elektronische tijdstempel

Branches waar de gekwalificeerde dienst voor elektronisch aangetekende bezorging wordt gebruikt

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Communicatie tussen ziekenhuizen, klinieken en medische bureaus en hun leveranciers heeft het hoge niveau van vertrouwen en betrouwbaarheid nodig dat wordt geboden door een dienst als EDICOMNet eIDAS.

Overheidsinstanties

Overheidsinstanties

EDICOMNet eIDAS is een ideaal kanaal voor meldingen wat betreft belastingen, regelgeving of algemene informatie als u betrouwbaar bewijs nodig hebt dat de communicatie is verzonden en ontvangen.

B2B-communicatie

B2B-communicatie

EDICOMNet eIDAS biedt een parallel kanaal voor het uitwisselen van gevoelige documenten en berichten tussen klanten, leveranciers en crediteurs, zoals vertrouwelijkheidsovereenkomsten of verbintenissen voor dienstverlening.

Gekwalificeerde dienst voor elektronisch aangetekende bezorging

EDICOMNet eIDAS is de gekwalificeerde dienst voor elektronisch aangetekende bezorging van EDICOM met goedkeuring van eIDAS voor het uitwisselen van elektronische documenten conform de specificaties van artikel 44 van Europese verordening 910/2014 van het Europees Parlement en de Raad van de EU.

Hoe werkt EDICOMNet eIDAS?

Verificatie

Verificatie

Het verzenden van documenten via het EDICOMNet eIDAS-netwerk vereist authenticatie om de identiteit van de partners die zijn verbonden met het netwerk te verifiëren.

Aangetekende bezorging

Aangetekende bezorging

De Trust Service Provider van EDICOM geeft een elektronisch certificaat uit dat onmiskenbaar is geassocieerd met het bedrijf of de persoon die in het verificatieproces is geauthentiseerd.

Verzending

Verzending

De berichten worden versleuteld en reizen beveiligd naar hun bestemming. De integriteit en authenticiteit worden tijdens het gehele proces gewaarborgd.

Ontvangst

Ontvangst

Het bericht wordt ontvangen door de ontvanger en kan alleen door de ontvanger worden geopend.

Bewijs

Bewijs

EDICOM genereert bewijs tijdens het gehele proces conform de vereisten van de eIDAS-regelgeving voor aangetekende bezorgingsdiensten.

Tijdstempel

Tijdstempel

Dit bewijs bevat een elektronische tijdstempel om de tijd van verzending en ontvangst van het bericht vast te leggen.

Trazabilidad

Traceerbaarheid van communicatie

EDICOM genereert bewijs van alle gebeurtenissen binnen EDICOMNet eIDAS, waardoor alle processen die door de gebruikers binnen de gekwalificeerde dienst voor elektronisch aangetekende bezorging worden uitgevoerd volledig kunnen worden getraceerd.

Dit bewijs heeft werkelijke bewijswaarde en kan worden gebruikt bij de eventuele vraag van derde partijen om te bewijzen dat een document of bericht werd verzonden of ontvangen via de eIDAS elektronische bezorgingsdienst van EDICOM.

Interoperabiliteit

EDICOMNet eIDAS is een beveiligd privénetwerk conform de specificaties die zijn beschreven in Europese verordening 910/2014 voor gekwalificeerde diensten voor elektronisch aangetekende bezorging.

Het is een zeer goed beveiligd, afgesloten netwerk dat alleen bereikbaar is met andere eIDAS-diensten. De overeenkomsten voor onderlinge verbinding die door EDICOMNet eIDAS zijn ondertekend, zorgen ervoor dat de bezorgings- en ontvangstmeldingen tussen partijen worden aangemaakt zodat ze als bewijs kunnen worden gebruikt.

Interoperabilidad B2B

Digitale transformatie in het nieuws

Gegevensanalyse: Soorten dashboards en voorbeelden van KPI's

Een dashboard of controlepaneel hiermee informatie kunt verbinden, visualiseren en delen om de strategie te maximaliseren

Hoofdpunten van de SAF-T verklaring van Portugal

We analyseren de hoofdpunten van de implementatie in Portugal.

Peppol: Het Peppol 4-corner en 5-corner CTC model

Peppol ist ein interoperables elektronisches Dokumentenaustauschsystem, das weltweit verbreitet ist

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.