Bent u klaar voor digitale VAT reporting?

Vereenvoudig uw elektronische tax reporting via ons internationale compliance platform

SAF-T-oplossing

We voeren de wijzigingen uit die nodig zijn om te voldoen aan de Standard Audit File for Tax in de landen waar dat verplicht is.

Tax & VAT compliance

We zorgen voor compliance met uw belastingplicht door uw bedrijf te helpen elektronische aangiftes in te dienen in verschillende landen.

Hub voor overheidsinstellingen

Verbinding met alle Europese overheidsinstellingen (Spanje, Polen, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, etc.).

Internationaal VAT-complianceplatform

We automatiseren uw belastingaangiftes in die landen waar telematische verwerking verplicht is. 

De verbeteringen in de controle van belastingfraude, het sneller werken en de automatisering van een deel van de controle- en toezichtprocessen hebben ervoor gezorgd dat de belastingdiensten van vele landen deze technologieën hebben aangenomen.

We werken ons communicatieplatform voortdurend bij volgens de eisen van ieder land. Zo kunt u voldoen aan uw verplichtingen in de landen waar uw bedrijf werkzaam is.

Is uw bedrijf werkzaam in een of meer landen waar deze processen voor e-reporting (elektronische btw-aangifte) verplicht zijn?

Ontdek hoe wij u kunnen helpen deze activiteit te stroomlijnen.
 

Voortdurende kennismanagement

Voortdurende kennismanagement

We onderhouden permanente communicatielijnen met de betreffende belastingdiensten om onze kennis over technische eisen en implementatiedatums te delen.

Wij ontwikkelen onze eigen technologieën

Wij ontwikkelen onze eigen technologieën

We ontwikkelen zelf onze integratie oplossingen om het bij de belastingdienst indienen van uw documenten te automatiseren, zodat we ons snel kunnen aanpassen aan eventuele wijzigingen of nieuwe eisen.

Wij passen ons aan u aan

Wij passen ons aan u aan

Hebt u verschillende informatiesystemen of integreert u belasting- en boekhoudinginformatie van meerdere bedrijven in één ERP? Vertel ons hoe u uw werk wilt organiseren en wij passen onze oplossingen aan aan uw behoeften.

Moet u in andere landen belastingaangiften doen?

Het EDICOM-platform maakt het communiceren met belastingautoriteiten in multinationale contexten eenvoudiger met een oplossing voor meerdere standaarden en protocollen en die compatibel is met toonaangevende ERP-systemen op de markt.

SII - Spanje

Suministro Inmediato de Información

 

MTD - Verenigd Koninkrijk

Making Tax Digital

 

SAFT PT - Portugal

Standard Audit Tax Purposes 

 

RTIR - Hongarije

Real Time Invoice Reporting

 

 

myDATA - Griekenland

My Digital Accounting & Tax Application

 

i.MAS - Litouwen

Smart Tax Administration System

 

SAFT - Noorwegen

Standard Audit Tax Purposes

 

 

SAFT Roemenië

SAFT Roemenië

 

 

 

Polen - SAF-T

Standard Audit Tax Purposes

Oostenrijk - SAF-T

Standard Audit File for Tax

 

eReporting - Frankrijk

Gegevens met betrekking tot transacties.

Whitepaper over VAT compliance

Deze analyse van internationale elektronische tax compliance (beschikbaar in het Engels en Spaans) is een hulpmiddel dat is ontworpen voor bedrijven die momenteel werkzaam zijn in meerdere landen of dat in de toekomst van plan zijn.

Ontdek hoe indirecte btw werkt, hoe die wordt gecontroleerd en wat de gevolgen zijn zowel voor bedrijven als belastingdiensten.

VAT Compliance Platform van EDICOM

Voldoe aan al uw belastingvereisten vanaf één platform. Bedrijven die op meerdere markten werkzaam zijn, profiteren van één voortdurend bijgewerkt platform om hun documenten te versturen en te voldoen aan de eisen op het gebied van digitale btw-aangifte conform de bijbehorende wetgeving in ieder land.

Integratiemodule

Integratiemodule

Onze oplossing kan worden geïntegreerd met de ERP van het bedrijf en zorgt ervoor dat de mappingsystemen de gegenereerde informatie automatisch omzetten in het elektronische formaat dat door de belastingautoriteit wordt vereist (XML, UBL, SAF-T, etc.).

Juridische module

Juridische module

Zodra het bericht is gevalideerd, worden er mechanismen toegepast om de juridische waarde te garanderen, bijvoorbeeld e-facturen, tijdstempels of andere certificaten. Hierna is het document klaar voor verzending.

Validatiemodule

Validatiemodule

De gegevens worden dan syntactisch en semantisch gevalideerd om te controleren of het bestand juist is en de specificaties van het land van bestemming volgt.

Communicatiemodule

Communicatiemodule

Het platform levert het bericht aan de belastingautoriteit en de ontvanger en gebruikt hierbij in elk geval de juiste protocollen (webservices, AS2, HTTPS, FTP, etc.).

Opslagmodule

Opslagmodule

Btw-boekingen en -meldingen worden opgeslagen door een elektronische archiveringdienst die de integriteit op lange termijn garandeert.

Gebruikersomgevingen

Gebruikersomgevingen

Meerdere gebruikersomgevingen die zijn aangepast aan de activiteiten die moeten worden uitgevoerd, afhankelijk van het land waar u werkzaam bent.

Voordelen voor uw bedrijf

Bedrijven hoeven niet langer lokale middelen in te zetten voor tax compliance, ze kunnen namelijk al deze taken in één oplossing en land centraliseren.

Voltooi al de transformaties en aanpassingen die voor uw documenten nodig zijn met uw managementsystemen. Alles wordt op een transparante manier voor de gebruiker gedaan zonder dat uw systemen hoeven te worden gewijzigd.

Automatisering en centralisering vergroten de efficiëntie van bedrijven. Het is nu mogelijk om te genietenvan de voordelen van digitalisering, inclusief de enorme kostenbesparing.

Het VAT Compliance Platform van EDICOM is toepasbaar in meer dan 60 landen wereldwijd. Het gebruik van dit platform is een garantie voor bedrijven, waarmee u voorkomt dat u boetes krijgt voor het niet naleven van de belastingeisen of onjuiste aangiftes.

EDICOM-systemen zijn gecertificeerd door diverse organisaties, inclusief ISO 27001, ISO20000, ISAE 3402 en TIER II voor design. Wij garanderen maximale beveiliging en beschikbaarheid van de oplossing: SLA 99,9%.

Via de internationale observatiepost voor tax compliance doet EDICOM aan actief kennismanagement. De oplossing wordt constant bijgewerkt en aangepast aan wijzigingen in de regelgeving die periodiek worden doorgevoerd in de verschillende landen.

Bewaking, monitoring en beheer van uw SaaS e-Invoicing platform

De uitbesteding aan een wereldwijde leverancier zoals EDICOM van de technologische middelen die verband houden met uw B2B2G-communicatieplatform, en de delegatie van de beheerprocedures die nodig zijn voor het onderhoud ervan, garandeert een constante actualisering en optimale werking van commerciële, logistieke en fiscale communicatie met uw publieke of private partners.

Cloud Computing Platform

Cloud Computing Platform

EDICOM stelt u een technologische infrastructuur ter beschikking met maximale veiligheid, permanent gemonitord (24x7) en verzorgd door fulltime professionals die ervoor zorgen dat uw oplossing altijd beschikbaar is.

International Support Center

International Support Center

Een EDICOM-technicus fungeert als operator van uw e-Invoicing platform en beheert al uw beheerparameters als een geavanceerde gebruiker van uw communicatiesysteem.

 • Systeemadministratie en -bewaking

 • Niveaucontrole van beschikbaarheid van data

 • Oplossen van incidenten

 • E-facturering (certificatenbeheer, platformparametrisering, testen van zakenpartners)

 • Connectiviteitsbeheer met VAN (Value Added Networks)

 • Nauwkeurige informatie-uitwisseling met interne en externe zakenpartners

 • Wereldwijd installatieonderhoud

 • Bijwerken van de zakenpartnerlijst op uw platform

 • Integratie van klanten voor e-facturering (uploaden van certificaten, configuratie van agenda's, communicatie- en formattests, enz.)

 • Aanpassingen van het platform

 • Herziening van interfaces en specificatie van wijzigingen die moeten worden aangebracht om verbeteringen te bevorderen. (Dit omvat niet de ontwikkeling van wijzigingen en nieuwe interfaces).

 • Uitvoeren van berichtenuitwisselingstests tot en met het implementeren van nieuwe EDI-berichtenuitwisselingen (nieuwe zakenpartners, nieuwe berichten).

 • Validiteitscontrole van de verbinding met uw EDI-partners.

 • Analyse van documenten met buitensporige vertragingen in het overdrachtsproces.

 • Analyse van mogelijke incidenten als gevolg van buitensporige vertragingen bij de ontvangst van documenten.

 • Bevestiging van de correcte ontvangst van de bestemming van alle verzonden documenten.

 • Bevestiging van de correcte verwerking van alle ontvangen documenten om hun integratie in de ERP van de klant te verzekeren.

 • EDICOM onderwerpt zijn EDI-software en -diensten voortdurend aan strenge beveiligingsaudits.

 • De methodologie voor de audit is gebaseerd op de internationale standaard OWASP (Open Web Application Security Project).

 • Om zwakke plekken in de beveiliging op te sporen, voeren ze kwetsbaarheidsanalyses en interne en externe inbraaktests uit op de infrastructuur, services en webapplicaties van EDICOM.

 • Deze activiteiten worden uitgevoerd door een team van onafhankelijke auditors.

Laatste nieuws over compliance

Oekraïne: Elektronische SAF-T-rapportage wordt verplicht in 2025

Meer informatie over de verplichte vereisten in Oekraïne voor SAF-T en de btw-factuur (Tax-invoice)

Denemarken moderniseert zijn Boekhoudwet om de digitalisering van de boekhouding te bevorderen

De nieuwe Boekhoudwet verplicht Deense bedrijven om hun jaarverslagen vanaf januari 2024 in te dienen

B2B e-facturatie in Frankrijk

Frankrijk boekt vooruitgang bij de invoering van het nieuwe model voor B2B e-facturering en e-rapportage

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.