Bent u klaar voor digitale VAT reporting?

Vereenvoudig uw elektronische tax reporting via ons internationale compliance platform

SAF-T-oplossing

We voeren de wijzigingen uit die nodig zijn om te voldoen aan de Standard Audit File for Tax in de landen waar dat verplicht is.

Tax & VAT compliance

We zorgen voor compliance met uw belastingplicht door uw bedrijf te helpen elektronische aangiftes in te dienen in verschillende landen.

Hub voor overheidsinstellingen

Verbinding met alle Europese overheidsinstellingen (Spanje, Polen, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, etc.).

Internationaal VAT-complianceplatform

We automatiseren uw belastingaangiftes in die landen waar telematische verwerking verplicht is. 

De verbeteringen in de controle van belanstingfraude, het sneller werken en de automatisering van een deel van de controle- en toezichtprocessen hebben ervoor gezorgd dat de belastingdiensten van vele landen deze technologieën hebben aangenomen.

We werken ons communicatieplatform voortdurend bij volgens de eisen van ieder land. Zo kunt u voldoen aan uw verplichtingen in de landen waar uw bedrijf werkzaam is.

Is uw bedrijf werkzaam in een of meer landen waar deze processen voor e-reporting (elektronische btw-aangifte) verplicht zijn?

Ontdek hoe wij u kunnen helpen deze activiteit te stroomlijnen.
 

Voortdurende kennismanagement

Voortdurende kennismanagement

We onderhouden permanente communicatielijnen met de betreffende belastingdiensten om onze kennis over technische eisen en implementatiedatums te delen.

Wij ontwikkelen onze eigen technologieën

Wij ontwikkelen onze eigen technologieën

We ontwikkelen zelf onze integratie oplossingen om het bij de belastingdienst indienen van uw documenten te automatiseren, zodat we ons snel kunnen aanpassen aan eventuele wijzigingen of nieuwe eisen.

Wij passen ons aan u aan

Wij passen ons aan u aan

Hebt u verschillende informatiesystemen of integreert u belasting- en boekhoudinginformatie van meerdere bedrijven in één ERP? Vertel ons hoe u uw werk wilt organiseren en wij passen onze oplossingen aan aan uw behoeften.

SII - Spanje

Suministro Inmediato de Información

MTD - Verenigd Koninkrijk

Making Tax Digital

SAFT-PT - Portugal

Standard Audit Tax Purposes 

myDATA Griekenland

My Digital Accounting & Tax Application

i.MAS - Litouwen

Smart Tax Administration System

SAF-T - Noorwegen

Standard Audit Tax Purposes

RTIR - Hongarije

Real Time Invoice Reporting

SAF-T Roemenië

Standard Audit Tax Purposes

SAF-T Oostenrijk

Standard Audit Tax Purposes

Whitepaper over VAT compliance

Deze analyse van internationale elektronische tax compliance (beschikbaar in het Engels en Spaans) is een hulpmiddel dat is ontworpen voor bedrijven die momenteel werkzaam zijn in meerdere landen of dat in de toekomst van plan zijn.

Ontdek hoe indirecte btw werkt, hoe die wordt gecontroleerd en wat de gevolgen zijn zowel voor bedrijven als belastingdiensten.

VAT Compliance Platform van EDICOM

Voldoe aan al uw belastingvereisten vanaf één platform. Bedrijven die op meerdere markten werkzaam zijn, profiteren van één voortdurend bijgewerkt platform om hun documenten te versturen en te voldoen aan de eisen op het gebied van digitale btw-aangifte conform de bijbehorende wetgeving in ieder land.

Integratiemodule

Integratiemodule

Onze oplossing kan worden geïntegreerd met de ERP van het bedrijf en zorgt ervoor dat de mappingsystemen de gegenereerde informatie automatisch omzetten in het elektronische formaat dat door de belastingautoriteit wordt vereist (XML, UBL, SAF-T, etc.).

Juridische module

Juridische module

Zodra het bericht is gevalideerd, worden er mechanismen toegepast om de juridische waarde te garanderen, bijvoorbeeld e-facturen, tijdstempels of andere certificaten. Hierna is het document klaar voor verzending.

Validatiemodule

Validatiemodule

De gegevens worden dan syntactisch en semantisch gevalideerd om te controleren of het bestand juist is en de specificaties van het land van bestemming volgt.

Communicatiemodule

Communicatiemodule

Het platform levert het bericht aan de belastingautoriteit en de ontvanger en gebruikt hierbij in elk geval de juiste protocollen (webservices, AS2, HTTPS, FTP, etc.).

Opslagmodule

Opslagmodule

Btw-boekingen en -meldingen worden opgeslagen door een elektronische archiveringdienst die de integriteit op lange termijn garandeert.

Gebruikersomgevingen

Gebruikersomgevingen

Meerdere gebruikersomgevingen die zijn aangepast aan de activiteiten die moeten worden uitgevoerd, afhankelijk van het land waar u werkzaam bent.

Voordelen voor uw bedrijf

Bedrijven hoeven niet langer lokale middelen in te zetten voor tax compliance, ze kunnen namelijk al deze taken in één oplossing en land centraliseren.

Voltooi al de transformaties en aanpassingen die voor uw documenten nodig zijn met uw managementsystemen. Alles wordt op een transparante manier voor de gebruiker gedaan zonder dat uw systemen hoeven te worden gewijzigd.

Automatisering en centralisering vergroten de efficiëntie van bedrijven. Het is nu mogelijk om te genietenvan de voordelen van digitalisering, inclusief de enorme kostenbesparing.

Het VAT Compliance Platform van EDICOM is toepasbaar in meer dan 60 landen wereldwijd. Het gebruik van dit platform is een garantie voor bedrijven, waarmee u voorkomt dat u boetes krijgt voor het niet naleven van de belastingeisen of onjuiste aangiftes.

EDICOM-systemen zijn gecertificeerd door diverse organisaties, inclusief ISO 27001, ISO20000, ISAE 3402 en TIER II voor design. Wij garanderen maximale beveiliging en beschikbaarheid van de oplossing: SLA 99,9%.

Via de internationale observatiepost voor tax compliance doet EDICOM aan actief kennismanagement. De oplossing wordt constant bijgewerkt en aangepast aan wijzigingen in de regelgeving die periodiek worden doorgevoerd in de verschillende landen.

Laatste nieuws over compliance

Zweden start raadpleging over elektronische facturatie en digitale btw-aangifte

De Zweedse belastingdienst bestudeert verschillende modellen om te voldoen aan de eisen van digitale btw-aangifte

Hoe werkt de SAF-T-aangifte in Roemenië?

Vanaf 2022 moeten alle bedrijven in Roemenië hun belastinggegevens elektronisch aangeven via SAF-T

Status van B2B elektronische factuur in Frankrijk

Frankrijk boekt vooruitgang met de details van het nieuwe B2B-model voor elektronische facturering en e-rapportage.

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

Usa un dominio corporativo

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.