Geïntegreerde en gecentraliseerde oplossingen voor fabrikanten en leveranciers

Eén platform dat het type berichten verzendt en ontvangt die in de toeleveringsketen van de auto-industrie worden uitgewisseld, met gebruik van OFTP2, AS2 en andere protocollen.

De automotive oplossing van EDICOM garandeert connectiviteit en vereenvoudigt supply chain management

De auto-industrie werkt met strikte protocollen voor de productieketen van een voertuig, helemaal van begin tot eind. Voor het doorvoeren van methoden zoals 'Just in Time' zijn systemen nodig die de snelle integratie van alle bedrijven in de toeleveringsketen faciliteren en die verschillende soorten technologische capaciteiten bieden.

Autofabrikanten hebben leveranciers nodig die aan de veeleisende voorwaarden van Just in Time kunnen voldoen en die de levering van onderdelen kunnen garanderen. Ook moeten TIER-1 leveranciers die essentiële onderdelen leveren aan OEM's (Original Equipment Manufacturers) voldoen aan de hoge standaarden die worden geëist van fabrikanten.

 

Automatiseer en standaardiseer uw volledige automotive supply chain management

B2B-gegevensintegratieplatform

Integreer uw EDI-platform met uw ERP (ORACLE, SAP, DYNAMICS, SAGE), zodat u de uitwisseling van toeleveringsketendocumenten met publieke of private partners binnen de gezondheidszorg kunt managen. Onze geïntegreerde oplossingen werken in SaaS-modus met privécloudtechnologie die is ontwikkeld en wordt gemanaged door EDICOM.

Een wereldwijde EDI-oplossing voor verbinding met partners over de hele wereld

EDICOM biedt een wereldwijd EDI-platform met meerdere standaarden en protocollen, waardoor u altijd verbinding kunt maken met uw partners van over de hele wereld.

Laat ons team van technische specialisten uw B2B en B2G EDI-platform managen.

De specifieke behoeften van de auto-industrie:

Protocollen

Protocollen

Verschillende EDI-communicatieprotocollen om te kunnen verbinden met elke partner in de branche.

Efficiëntie

Efficiëntie

Vereenvoudigd en efficiënt administratiemanagement (procesautomatisering, uitsluiten van fouten, etc.).

Snelheid

Snelheid

Het uitwisselen van grote hoeveelheden informatie, zoals inkooporders, verzendberichten, technische specificaties via CAD of CAM, facturen, etc.

e-Invoicing

e-Invoicing

Gemakkelijk factureren en btw management, en bewustzijn van de toepasselijke wetten in de landen waar ze werkzaam zijn.

Wat wilt u doen?

  • Mijn processen integreren met die van al mijn klanten, inclusief fabrikanten en TIER-1 leveranciers.

  • Ervoor zorgen dat al mijn zakelijke documenten elektronisch worden verzonden en ontvangen.

  • Al mijn documenten via EDI verzenden en ontvangen, zelfs als mijn partners geen EDI-oplossing hebben.

  • Een B2B-omgeving hebben die overal ter wereld 24 uur per dag open is.

Dit is wat wij voor u kunnen verzorgen

  • Oplossingen met meerdere protocollen (webservices, FTP, OFTP2, AS2, https, etc.) en interoperabiliteitovereenkomsten met VAN's over de hele wereld.

  • Integratie met alle ERP's op de markt, wat het mogelijk maakt om de gegevens te vertalen in de taal van het managementsysteem.

  • Integratie met EDI- en non-EDI-partners via webportals waar leveranciers elektronische documenten kunnen ontvangen, verzenden, verifiëren of verwerken.

  • Uitbesteding van uw B2B-communicatieplatform aan een gevestigde dienstverlener met het vermogen om wereldwijd grote batches van transacties te verwerken.

Geïntegreerde technologische oplossingen voor OEM en TIER I

e-Invoicing en VAT-compliance

Standaardiseer en optimaliseer de processen Order-to-Cash en Purchase-to-Pay met al uw partners voor te innen en te betalen rekeningen. Het platform van EDICOM garandeert dat elektronische inkooporders en facturen worden verzonden en ontvangen conform de specificaties die zijn vereist in het betreffende land en/of door de private partner. Het automatiseert ook uw belastingaangiftes in de landen waar uw werkzaam bent en waar elektronische btw-aangiftes nodig zijn.

Integration Platform as a Service

EDICOMiPaaS maakt het gemakkelijker om te verbinden met alle applicaties van uw bedrijf door middel van krachtige cloudtools. Integreer snel en efficiënt al uw applicaties. Verlaag de kosten, automatiseer processen en genereer belangrijke versnellers door gegevensverspreiding in uw bedrijf uit te bannen. Voorkom ook eventuele verschillen in de gegevens die worden gebruikt door verschillende interne systemen of afdelingen en zorg ervoor dat iedereen in real time dezelfde informatie deelt.

Wereldwijde VDA-berichten

De oude varianten van VDA-berichten worden op dit moment vervangen door nieuwe wereldwijde varianten die het EDIFACT-schema volgen. Onze oplossingen kunnen gemakkelijk het nieuwe schema aannemen. Met nieuwe gegevenstoewijzing kunnen we de documenten snel omzetten in het vereiste schema op basis van de ERP-informatie.

EDI-test- en validatieportaal

Met deze tool kunnen bedrijven onafhankelijk de verwerking van nieuwe VDA EDI-berichten in hun communicatieworkflows testen en valideren. De tool garandeert naleving van de gedefinieerde standaarden, zoals EDIFACT, VDA, X12 en Odette, en kan ook bedrijfseigen formaten verwerken. De verbinding met leveranciers wordt bevorderd dankzij de snelle integratie van nieuwe partners, berichten of varianten.

eIDAS e-archiveren

EDICOMLta (EDICOM Long-Term Archiving) is de gecertificeerde elektronische opslagoplossing voor de lange termijn, aangeboden door EDICOM als gekwalificeerde Trust Service Provider. De dienst past authenticatie, digitale handtekeningen en elektronische chronologische validatiemechanismen toe die voldoen aan de eIDAS-verordening, waardoor de integriteit en authenticiteit van de opgeslagen bestanden op de lange termijn kan worden gegarandeerd.

Onboardingmanagement

Integreer in korte tijd zoveel partners in uw B2B-communicatieproject als u wilt. Laat EDICOM uw partnercommunity informeren over en kwalificeren voor uw EDI-integratieproces. Wissel EDI-documenten uit met al uw partners, inclusief klanten en leveranciers, en communiceer snel en efficiënt.

Wij zijn de provider van een aantal wereldwijd leidende OEM's

Bereik uw partners snel, veilig en op een rendabele manier

Automatiseer de communicatie met uw handelspartners en klanten met flexibele en schaalbare EDI-systemen.

Meerdere protocollen: AS1, OFTP, EDICOMNET

Meerdere standaarden: EDIFACT, X12, VDA, UBL

We helpen u graag.

OFTP2-verbinding via de OFTP-server van EDICOM

OFTP werd ontwikkeld door Odette, de Europese organisatie voor standaarden in de auto-industrie. Het is een van de meestgebruikte protocollen door bedrijven in de auto-industrie.

Het OFTP2-protocol is een evolutie van OFTP1. De tweede versie werd voornamelijk ontworpen om veilige gegevensuitwisseling te garanderen over het openbare internet, waarbij de beveiliging tot stand komt met beveiligingscertificaten. Het OFTP2-protocol biedt een reeks aan voordelen voor bedrijven die vertrouwelijke commerciële informatie en grote bestanden uitwisselen, zoals CAD-bestanden in de auto-industrie.

Met de EOS-dienst van EDICOM kunt u berichten verzenden en ontvangen met beide versies van het OFTP-protocol. De dienst kan worden gebruikt in SaaS-modus via de verbindingsdienst EDICOMnet VAN.

 

Specifieke berichten voor de auto-industrie voor optimalisatie van de toeleveringsketen

Dit kan worden gebruikt voor zowel gesloten orders als open orders met een nog lopende planning. Het is een gestructureerd bericht dat fabrikanten (OEM's) naar Tier I-leveranciers sturen, die het op hun beurt weer doorsturen naar Tier II.

Dit bericht, verzonden door de bestellende fabrikant, geeft de leverancier precieze informatie over de leveringsvolgorde en de Just in Time-vereisen. Het vult het DELFOR-bericht aan en geeft meer details over de vereisten van de OEM voor het plannen van zendingen met korte deadlines, meestal 24 uur.

Het EDI-verzendbericht wordt gebruikt om te verifiëren of de goederen die door de klant zijn ontvangen, overeenkomen met de inkooporder. Het toont de inhoud van de bestelling en wat extra informatie over de verzending, bijvoorbeeld: bestelgegevens, productbeschrijving, kenmerken, soort verpakking, merken, informatie over de beheerder en de configuratie van de goederen binnen de vervoerswijze.

Voordelen van de OFTP-dienst van EDICOM

 

 

Meer over de auto-industrie

Hoe werkt het online elektronische facturatieregime - FEL van Guatemala

We leggen alle details uit van het nieuwe FEL elektronische facturatiesysteem

Het belang van EDI in OEM-TIER communicatie voor de auto-industrie

Essentiële kenmerken van veilige integratie tussen autofabrikanten en toeleveranciers.

Belangrijkste feiten over verplichte e-facturatie in Zambia: Smart Invoice

Vanaf 1 juli 2024 is het verplicht om het elektronische facturatiesysteem Smart Invoice te gebruiken

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.