e-facturatie in Luxemburg

Beheer al uw elektronische B2G- en B2B-facturen via het EDICOM PEPPOL Access Point

E-facturatie in Luxemburg

In Luxemburg is het sinds maart 2023 verplicht om facturen van diensten of goederen aan openbare entiteiten via Peppol te versturen. Buitenlandse bedrijven die B2G transacties hebben in Luxemburg moeten ook aan deze verplichting voldoen. Voorlopig is er geen B2B verplichting gepland en Luxemburg zal het Europese VIDA project volgen.

Peppol is een internationaal netwerk waar elk bedrijf een unieke Peppol-ID heeft en zich aansluit via gecertificieerde Peppol Access Points. Het formaat van gestructureerde berichten is UBL en volgt de Europese richtlijnen. Bedrijven kunnen een groot aantal verschillende berichten uitwisselen. De meest klassieke zijn de bestelling, de leverbon en de factuur.

EDICOM geaccrediteerd als PEPPOL Access Point

In 2015 certificeerde de internationale stichting OpenPEPPOL EDICOM als PEPPOL Access Point. Daarnaast ontving EDICOM SMP-certificering voor de implementatie van zijn metadatapublicatiedienst.

Dankzij het EDICOM PEPPOL Access Point kunnen overheidsinstanties en overheden met partners en leveranciers communiceren door middel van geïntegreerde oplossingen die op basis van PEPPOL-XML de uitwisseling van alle soorten elektronische standaarddocumenten automatiseren.

EDICOM PEPPOL Access Point

De EDICOM-oplossing voor elektronische facturen

Integratie met ERP-systemen

Integratie met ERP-systemen

ORACLE, SAP, MICROSOFT... Met EDICOM kunnen de belangrijkste ERP- en beheerstoepassingen op de markt worden geïntegreerd.

EDI multi standard

Platform voor meerdere standaarden

PEPPOL, UBL, XML ... EDICOM kan in alle gestructureerde formaten verzenden en ontvangen. 

edi connectivity protocols

Platform voor meerdere protocollen

PEPPOL, AS4, Web Service...  Het  EDICOM-communicatieplatform past zich aan elk communicatieprotocol aan dat door overheidsinstanties wordt vereist.

6 redenen om voor het e-facturatieplatform van EDICOM te kiezen

Onze oplossing kan centraal worden opgezet en gebruikt voor e-facturatie in een groot aantal landen. U hoeft uw processen dus niet uit te breiden, maar kunt met één enkele oplossing aan alle vereisten voldoen.

De cloudgebaseerde EDICOM-oplossing kan met een breed scala aan boekhoud- en ERP-systemen worden geïntegreerd. Dit vereist geen wijzigingen aan uw IT-infrastructuur.

Door uw e-facturatieprocessen te automatiseren en de oplossing centraal in te richten, voorkomt u handmatige gegevensinvoer en een lappendeken van oplossingen. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

De EDICOM-oplossing kan in meer dan 70 landen gebruikt worden. U kunt wereldwijd op onze oplossing bouwen en zo aan de e-facturatievereisten van elk afzonderlijk land voldoen.

EDICOM beschikt over belangrijke certificeringen zoals ISO 27001, ISO20000, ISAE 3402 of TIER II DESIGN. Middels onze SLA garanderen wij de maximale veiligheid van uw gegevens en een minimale beschikbaarheid van onze systemen van 99,9%.

EDICOM volgt continu de wettelijke en technische veranderingen voor e-facturatie in de afzonderlijke landen. Onze oplossing en onze klanten zijn dus altijd up-to-date.

Hebt u voor andere Europese landen een e-facturatie-oplossing nodig?

E-facturatie in Europa: lees meer over de verschillende systemen in Europa en de implementatie ervan in elk land.

Diensten met toegevoegde waarde van het elektronische facturatiesplatform

Oplossing voor elektronische archivering

EDICOMLta garandeert de wettelijke bewaring van elektronische documenten die zijn opgeslagen op het EDICOM-platform en garandeert hun integriteit en authenticiteit in de loop van de tijd.

  • EDICOM treedt op als vertrouwde derde partij en verleent bewijskracht aan in bewaring gegeven documenten.
  • De dienstverlening is in overeenstemming met de Europese Verordening 910/2014 betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten.
  • Bewaring vindt plaats in overeenstemming met internationale standaarden zoals de Conservazione Sostitutiva in Italië of de NOM 151 in Mexico.

Goedkeuring van documenten met elektronische handtekening

EDICOMSignADoc is de oplossing voor het beheer van al uw documentgoedkeuringsstromen, of deze nu intern zijn of door externe partners zoals klanten of leveranciers moeten worden goedgekeurd. De oplossing maakt de uitgifte van certificaten en elektronische handtekeningen door EDICOM-gekwalificeerde dienstverleners mogelijk. Bovendien worden meer juridische garanties geleverd voor het bewijs van aanvaarding of afwijzing van documenten als deze met behulp van processen voor elektronische handtekeningen zijn gegenereerd.

Elektronische handtekening in fiscale en administratieve processen

Het EDICOM Global e-Invoicing-platform vereenvoudigt de elektronische uitgifte en goedkeuring van facturen in multinationale omgevingen. Het is de ideale oplossing voor bedrijven die actief zijn op verschillende markten, gebruik maken van gecentraliseerde managementsystemen en deze documenten moeten kunnen behandelen in overeenstemming met de geldende wetten in elk land.

Door cryptografische mechanismen zoals elektronische handtekeningen toe te passen, kunnen wij de authenticiteit en integriteit van het document gedurende zijn gehele digitale levenscyclus garanderen. Dit is een fundamenteel punt dat wordt geëist door de meeste landen waar elektronische facturatie is toegestaan.

Elektronische handtekening en tijdstempels in correspondentie met belastingdiensten

Het VAT Compliance-platform van EDICOM vereenvoudigt de communicatie met belastingdiensten in multinationale omgevingen. Het is de ideale oplossing voor bedrijven die op verschillende markten actief zijn en belastingdocumenten moeten beheren in overeenstemming met de geldende wetten in elk land.

Het gebruik van een elektronische handtekening en een elektronische tijdstempel is in deze processen noodzakelijk, aangezien zij de rechtspersoon identificeren die de belastingaangifte indient en certificeren dat deze indiening op een specifiek tijdstip heeft plaatsgevonden. Dit is een fundamenteel aspect in deze systemen, waar de verzending van informatie aan zeer specifieke tijdsbeperkingen is onderworpen.

Het laatste nieuws over e-facturatie

Sleutels tot verplicht e-facturatie in Saoedi-Arabië: FATOORAH project

Het elektronische facturatieproject in Saudi-Arabië heet FATOORAH en wordt toegepast op het gebied van B2B-, B2C- en B2G-re

Maleisië introduceert e-facturatie: CTC-model met prevalidatie

Verplichte e-facturatie voor B2B begint in augustus voor belastingbetalers met een jaaromzet van meer dan 100 miljoen MYR

Hoe werkt elektronische facturatie in Costa Rica

Wij leggen alle details uit voor het uitgeven en ontvangen van elektronische facturen in Costa Rica

Stuur ons uw contactgegevens en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten voor antwoorden op al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.