EDICOMData - GS1-gecertificeerde GDSN-datapool

GDSN-datapool met specifieke managementtools voor het beheren van realtime synchronisatie van productgegevens tussen handelspartners overal ter wereld.

Een wereldwijde cloudgebaseerde oplossing voor synchronisatie van productgegevens

EDICOMData is de naam van onze elektronische catalogus voor de synchronisatie van productgegevens tussen leveranciers en distributeurs. De oplossing werkt als een datapool die de synchronisatie vereenvoudigt van producten die worden aangeboden tussen de bedrijven in een bepaalde toeleveringsketen.

Het is een transparante oplossing die B2B-specifieke functionaliteiten concentreert op het GDSN (Global Data Synchronization Network) of op particuliere datasynchronisatiegemeenschappen in één enkele omgeving.

Het GDSN-voorstel van GS1

Het voorstel van GS1 is gebaseerd op de uitwisseling en synchronisatie van gestructureerde informatie in XML-formaat tussen elektronische gegevenscatalogi die als informatieopslagplaatsen fungeren

Wereldwijde productclassificatie

Wereldwijde productclassificatie

Wereldwijde productclassificatie die de via het GDSN vrijgegeven productinformatie standaardiseert aan de hand van vastgestelde criteria.

GDSN Data Pool

GDSN-datapool

Opslagplaatsen voor gestructureerde productinformatie, gekoppeld aan datasynchronisatienetwerken om informatie te delen met elke handelspartner.

Wereldwijd GS1-register

Wereldwijd GS1-register

Wereldwijd register van alle productreferenties die door de verschillende erkende datapools in het GDSN worden vrijgegeven.

EDICOMData - Wat is een datavrijgever?

Fabrikanten en leveranciers geven doorlopend informatie vrij over hun producten in elektronische gegevenscatalogi, die zij in realtime delen met hun handelspartners.

1

Uploaden

Een datavrijgever gebruikt een gegevensinvoerproces om productgegevens en bedrijfsinformatie in de databank in te voeren.

2

Registreren

De datapool geeft vervolgens de basisinformatie van elk product vrij in het wereldwijde gegevensregister, waarin de informatie opgeslagen. De informatie blijft beschikbaar om later nog eens te bekijken, en kan worden geraadpleegd door abonnees.

3

Autoriseren

Tijdens het registratieproces stelt de datavrijgever een lijst op van distributeurs die via het GDSN-netwerk informatie over diens producten kunnen raadplegen. Er wordt een lijst van geautoriseerde abonnees opgesteld, waarna de twee productgegevensplatforms worden gesynchroniseerd om gegevens in realtime uit te wisselen.

Meer weten? Overleg vrijblijvend met onze experts

Als u meer wilt weten over onze oplossingen, vul dan hieronder uw contactgegevens in. Een van onze experts neemt zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek. Met EDICOM vindt u gegarandeerd de beste oplossing voor uw bedrijf.

GDSN: Wie abonneert zich op de informatie?

Abonnees zijn distributeurs die gebruik maken van datasynchronisatietechnologie om toegang te krijgen tot realtime, gestandaardiseerde en actuele informatie over de producten van hun leveranciers.

Inschrijving van abonnees

Abonnees gebruiken specifieke gegevensformulieren om zich in te schrijven om productinformatie te ontvangen van datavrijgevers. EDICOMData biedt daarvoor verschillende segmentatiemogelijkheden, aangezien de abonnees in de applicatie kunnen filteren op verschillende parameters (datavrijgever, branche, productfamilie, geografisch gebied, enz.). De inschrijvingsaanvraag wordt eerst voor verwerking naar het GDSN-netwerk gezonden, waarna de abonneegegevens en hun inschrijvingsaanvraag naar de geselecteerde datavrijgevers worden verstuurd.

Ontvangst van informatie

Wanneer de inschrijvingsaanvraag is verzonden, ontvangt de datavrijgever de gegevens van de gebruiker. Hiermee kan hij de gebruiker een ontvangstbevestiging sturen, om deze te laten weten dat de beide gegevenscatalogi gesynchroniseerd zijn. Dit is een optioneel bericht dat datavrijgevers kunnen gebruiken om te bevestigen dat het hele proces correct is uitgevoerd. Het is echter niet noodzakelijk, aangezien de twee platforms al worden gesynchroniseerd wanneer de inschrijvingsaanvraag wordt verstuurd.

Synchronisatie van productgegevens

EDICOMData implementeert specifieke hulpmiddelen voor het integreren en uploaden van productinformatie, overeenkomstig de specificaties van de verschillende projecten, en van openbare en particuliere synchronisatienetwerken.

Product Data Management Integration

Integratie van gegevens

Met EDICOMData automatiseert u de synchronisatie van productgegevens met uw leveranciers of klanten, met behulp van krachtige integratietools waarmee u de vrijgevings- en inschrijvingsprocessen kunt managen vanuit uw eigen ERP, PIM of elk ander intern informatiesysteem dat u gebruikt.

Telkens wanneer een essentieel kenmerk van een artikel wordt bijgewerkt, wordt dit automatisch doorgegeven aan EDICOMData, waarna de synchronisatieprocessen in de betreffende vrijgevings- en inschrijvingsomgevingen in gang worden gezet. Er worden ook oproepen gedaan naar andere GDSN-datapools om de te synchroniseren productinformatie op te vragen of, in voorkomend geval, aan te bieden.

Product Data Management

Uploaden van gegevens

Als er voor uw productsynchronisatieprocessen met uw klanten geen grote hoeveelheden productinformatie vrijgegeven hoeven te worden, kunt u de voorkeur geven aan een niet-geïntegreerde oplossing voor het uploaden van gegevens.

De productinformatie kan worden geüpload of direct worden gepubliceerd op de gegevensinvoerschermen van de datapool van EDICOMData. Indien gewenst kunt u uw productinformatie beheren in een gestructureerd bestand zoals van MS Excel, en dit importeren via de interface van EDICOMData, die speciaal voor dit doel is ingericht.

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.