EDI Portaal voor leveranciers

Webportaal voor het verzenden van inkooporders en het integreren van facturen van leveranciers die geen EDI-oplossing (Electronic Data Interchange) hebben.

Uitgifte van inkooporders

Automatiseer het verzenden van inkooporders vanuit uw ERP door ze in de privéomgeving van elke leverancier te publiceren.

Integratie van facturering

Integreer de facturen die uw leveranciers via de portal versturen en automatiseer hun registratie in uw crediteurenadministratie.

Gepersonaliseerde workflows

Pas de communicatiestroom met uw leveranciersnetwerk aan door de uitwisseling van documenten zoals verzendberichten, catalogi, enz. te integreren.

Integreer 100% van uw bedrijfsprocessen met het leveranciersportaal

Het EDICOM Leveranciersportaal is de oplossing om alle commerciële transacties te integreren met die partners die geen EDI-oplossing hebben. Publiceer uw inkooporders op het portaal en faciliteer het genereren van facturen aan uw leveranciers.

Ontvang automatisch facturen in uw beheersysteem en profiteer van het direct beschikken over alle informatie.

 

Inkooporders verzenden

Integreer inkooporders in het portaal en automatiseer de verzending ervan naar al uw leveranciers.

Genereren van elektronische facturen

Het leveranciersportaal biedt specifieke tools voor het automatisch genereren van facturen op basis van de verzonden inkooporders.

Integratie van facturen in uw beheersysteem

De facturen die in het portaal worden geregistreerd, worden onderworpen aan een validatie- en goedkeuringsproces om ze uiteindelijk in uw ERP te integreren.

Ontvang alle elektronische facturen van uw leveranciers zonder EDI-oplossing

De oplossing maakt het mogelijk om de ontvangst van facturen te automatiseren voor latere goedkeuring en integratie in het crediteurenbeheer, en fungeert ook als een geldig kanaal om de inkooporders te verzenden die zijn gekoppeld aan de facturen.

 

1

Publicatie van inkooporders

Inkooporders van uw ERP worden op het moment van registratie gepubliceerd in het leveranciersportaal.

2

Kennisgeving aan de leverancier

Leveranciers worden op de hoogte gebracht met een e-mail, telkens wanneer ze een bestelling in het portaal ontvangen.

3

Toegang tot het portaal

De leveranciers hebben met hun gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot het portaal om hun bestellingen te bekijken, evenals via de links in de meldingen.

4

Genereren en valideren van facturen

Leveranciers genereren automatisch facturen op basis van de ontvangen inkooporders, waardoor een groot deel van de uitgifte van deze documenten wordt geautomatiseerd.

5

Goedkeuring van facturen

De facturen die in het portaal worden verwerkt, worden overgedragen aan de interne goedkeuringsdienst voor validatie door de betrokken beheerders.

6

Integratie in crediteurenbeheer

De uiteindelijk goedgekeurde facturen worden geïntegreerd in uw ERP en automatiseren zo het crediteurenbeheer.

Automatiseer de verzending en ontvangst van al uw elektronische facturen

Vertrouw op EDICOM om een oplossing voor elektronische facturering te implementeren in overeenstemming met de huidige wetgeving van de landen waarin u actief bent. Een aanbieder gespecialiseerd in data-integratie en elektronische facturatie met actieve projecten in meer dan 78 landen.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om uw behoeften te analyseren en de oplossing te bieden die het beste bij uw bedrijf past.

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

Unilever: 100% van de facturen geïntegreerd in het crediteurenbeheer

Hier vertellen we hoe Unilever's crediteurenbeheer een succesverhaal is geworden dat het verschil kan maken in uw bedrijf.

Download onze Business Case en ontdek hoe u het factuurbeheer van uw leveranciers kunt verbeteren.

Eén oplossing. Meerdere voordelen

Het Leveranciersportaal kan worden gebruikt in elk land waarin uw bedrijf actief is.

Met deze tool is het mogelijk om de ontvangst van elektronische facturen in verschillende landen vanuit één oplossing te beheren. Het portaal past zich aan elke wetgeving inzake elektronische facturatie aan en past de technische vereisten toe in elk van de landen (formaten, elektronische handtekening, validaties, opslag ...).

 

Grote merken die al vertrouwen op de leveranciersportalen van EDICOM

Verschillende aspecten van deze portalenkunnen worden aangepast om met het bedrijfsimago van het bedrijf rekening te houden. Aanpassing is ook mogelijk door e-Signature-services te implementeren in het proces voor de uitwisseling van documenten.

Bovendien doet hetzelfde portaal dienst als tool voor de dematerialisatie van facturen en voldoet het volledig aan de vereisten over e-Facturatie.

 

Veelgestelde vragen

Vertrouwt u momenteel op een EDI-oplossing om uw belangrijkste leveranciers te integreren, dan bent u al bekend met de voordelen van deze technologie. Misschien wilt u deze uitbreiden naar leveranciers met een lager volume die misschien niet verplicht zijn om deze systemen in te voeren.

Het leveranciersportaal is een online EDI-omgeving waar het sponsorbedrijf van het project financieel verantwoordelijk voor is. In geen geval betalen de leveranciers die berichten uitwisselen via het portaal kosten voor het opzetten of het gebruik van het portaal als gebruiker.

Het is 100% veilig aangezien de volledige communicatiestroom en integratieprocessen via  privé EDI-netwerken elektronische gegevensuitwisselingsnetwerken zoals EDICOMNet worden uitgevoerd en met veilige protocollen speciaal voor deze transacties.

Gewoonlijk zijn dit leveranciers die deel uitmaken van de supply chain van de portaalsponsor en die geen EDI-oplossing hebben, noch in staat zijn om deze op korte of middellange termijn in te voeren. Het gaat meestal om kleine of middelgrote leveranciers met wie de leverancier een beperkt aantal documenten uitwisselt. Het gebruik ervan kan ook worden uitgebreid tot dienstverleners en crediteuren.

Hoewel de portalen ontwikkeld zijn voor het uitwisselen van basisdocumenten (inkooporders en facturen), is de implementatie van workflows met een groter aantal documenten mogelijk, indien het project dit vereist. De opdrachtgever kan dit kanaal gebruiken om zijn leveranciers op de hoogte te brengen van de voorraden en logistieke gegevens over het product dat in zijn verkooppunten of magazijnen beschikbaar is (INVRPT) of om ontvangstberichten van goederen te verzenden zodra deze op hun bestemming zijn aangekomen (RECADV).

Binnen de berichten die de door het project vereiste stroom vormen, kunt u alle berichten implementeren die nodig zijn. Zoals een leverbon (DESADV) om de klant te informeren dat de goederen het magazijn van de fabrikant verlaten of de productcatalogus (PRICAT) met informatie over de producten, details, prijzen, enz.

Ja, met de leveranciersportalen kunt u verschillende leveranciers op basis van hun kenmerken catalogiseren. Het is mogelijk verschillende documentstromen te configureren die zijn aangepast aan de bijzonderheden van uw project, waarbij zij een rol spelen bij de uitgifte en verwerking van meer of minder berichten, afhankelijk van het type relatie dat met de opdrachtgever van het portaal wordt onderhouden.

Het laatste nieuws over EDI-technologie

ViDA (VAT in the Digital Age) - EU stimuleert B2B e-facturatie

De EU stelt voor het btw-stelsel te moderniseren middels elektronische B2B-facturatie.

Belangrijkste toepassingsgebieden van EDI in de retailsector

Elektronische gegevensuitwisseling (EDI) is een van de grote bondgenoten van de distributie- en detailhandelssector.

Hoe het crediteurenbeheer te automatiseren

Ontdek hoe EDI-technologie u kan helpen bij het optimaliseren van de ontvangstprocessen van leveranciersfacturen

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten voor heldere antwoorden op al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.