Een EDI-oplossing die met elke partner wereldwijd verbinding maakt

EDICOM biedt een EDI-oplossing met functionaliteiten voor meerdere standaarden en meerdere protocollen, die connectiviteit met elke partner over de hele wereld garanderen.

Onze specialisten in internationale EDI

Onze EDI-specialisten hebben de essentiële vaardigheden om een internationaal elektronisch gegevensuitwisselingsproject succesvol te implementeren. Ze doen dit vanuit verschillende landen en in verschillende talen (waaronder Engels), dus zorg ervoor dat u de ondertiteling aanzet, dan mist u niets.

Hoe kiest u een internationale EDI-provider

Internationale EDI-software

EDICOM beschikt over een van de krachtigste technologische EDI-infrastructuren die er zijn. Dit maakt EDI-oplossingen met een internationaal bereik mogelijk.

De mogelijkheden van ons EDI-platform garanderen connectiviteit met elke partner dankzij de mogelijkheid om gegevens in meerdere EDI-documentstandaarden of de vele EDI-communicatiediensten voor B2B en B2G te transformeren. Deze bieden multiprotocolconnectiviteit en interconnectie met de belangrijkste private B2B-netwerken over de hele wereld, maar ook met overheidsdiensten in vele landen.

meerdere standaarden

Een EDI-platform met capaciteit voor meerdere standaarden

EDIFACT, X12, UBL, PEPPOL, ODETTE... Wissel uit met tegenhangers, ongeacht de gegenereerde EDI-documentstandaard.

meerdere protocollen

Een EDI-platform met capaciteit voor meerdere protocollen

AS2, AS4, OFTP, X400, SFTP... Vertel ons met wie u EDI-documenten moet uitwisselen, ongeacht uw bedrijfsprofiel, sector of geografische locatie.

Internationaal EDI-projectbeheer

Internationaal EDI-projectbeheer

Dankzij uitbestede EDI-diensten delegeert u alle taken met betrekking tot het onderhoud en beheer van uw B2B EDI aan ons gespecialiseerde EDICOM-team.

Bewaking, monitoring en beheer van uw SaaS EDI platform

Besteed het beheer van uw EDI platform volledig uit aan een internationale provider met meer dan 25 jaar ervaring.

De uitbesteding aan een wereldwijde leverancier zoals EDICOM van de technologische middelen die verband houden met uw EDI B2B-communicatieplatform, en de delegatie van de beheerprocedures die nodig zijn voor het onderhoud ervan, garandeert een constante actualisering en optimale werking van commerciële, logistieke en fiscale communicatie met uw publieke of private partners.

Certified EDI Service

Gecertificeerde EDI Service

Wij garanderen de hoogste kwaliteit in de levering van onze SaaS-diensten door middel van internationale certificeringen die de kwaliteit en protocollen garanderen op basis waarvan wij onze diensten leveren.

ISO 27001 | ISO 20000 | ISAE 3402

EDI Cloud Computing Platform

EDI Cloud Computing Platform

EDICOM stelt u een technologische infrastructuur ter beschikking met maximale veiligheid, permanent gemonitord (24x7) en verzorgd door fulltime professionals die ervoor zorgen dat uw oplossing altijd beschikbaar is.

International Support Center

International Support Center

Een EDICOM-technicus fungeert als operator van uw SaaS EDI-platform en beheert al uw beheerparameters als een geavanceerde gebruiker van uw EDI-communicatiesysteem.

Belangrijkste dekkingen van EDICOM's SaaS EDI-service

Via onze diensten voor het gedelegeerde beheer van uw EDI-platform fungeert een gespecialiseerde EDICOM-technicus als uw toegewijde operator, lost alle geproduceerde alarmen op, en brengt de klant onmiddellijk op de hoogte van incidenten en de maatregelen die zijn genomen om uw oplossing altijd up-to-date en operationeel te houden.

 

 • Systeemadministratie en -bewaking

 • Niveaucontrole van beschikbaarheid van data

 • Oplossen van incidenten

 • E-facturering (certificatenbeheer, platformparametrisering, testen van zakenpartners)

 • Connectiviteitsbeheer met VAN (Value Added Networks)

 • Nauwkeurige informatie-uitwisseling met interne en externe zakenpartners

 • Wereldwijd installatieonderhoud

 • Bijwerken van de zakenpartnerlijst op uw platform

 • Integratie van klanten voor e-facturering (uploaden van certificaten, configuratie van agenda's, communicatie- en formattests, enz.)

 • Aanpassingen van het platform

 • Herziening van interfaces en specificatie van wijzigingen die moeten worden aangebracht om verbeteringen te bevorderen. (Dit omvat niet de ontwikkeling van wijzigingen en nieuwe interfaces).

 • Uitvoeren van berichtenuitwisselingstests tot en met het implementeren van nieuwe EDI-berichtenuitwisselingen (nieuwe zakenpartners, nieuwe berichten).

 • Validiteitscontrole van de verbinding met uw EDI-partners.

 • Analyse van documenten met buitensporige vertragingen in het overdrachtsproces.

 • Analyse van mogelijke incidenten als gevolg van buitensporige vertragingen bij de ontvangst van documenten.

 • Bevestiging van de correcte ontvangst van de bestemming van alle verzonden documenten.

 • Bevestiging van de correcte verwerking van alle ontvangen documenten om hun integratie in de ERP van de klant te verzekeren.

 • EDICOM onderwerpt zijn EDI-software en -diensten voortdurend aan strenge beveiligingsaudits.

 • De methodologie voor de audit is gebaseerd op de internationale standaard OWASP (Open Web Application Security Project).

 • Om zwakke plekken in de beveiliging op te sporen, voeren ze kwetsbaarheidsanalyses en interne en externe inbraaktests uit op de infrastructuur, services en webapplicaties van EDICOM.

 • Deze activiteiten worden uitgevoerd door een team van onafhankelijke auditors.

Centraliseer uw EDI-oplossing met een internationale technologiepartner

Heeft u een internationaal bedrijf? Moet u via EDI uw managementsystemen met die van uw wereldwijde klanten en leveranciers integreren? Wilt u uw B2B EDI-project verbeteren door het beheer te centraliseren bij een wereldwijde partner met internationale mogelijkheden?

Stuur ons uw informatie en een gespecialiseerde consultant neemt onmiddellijk contact met u op om uw behoeften te analyseren en uit te leggen hoe wij u kunnen helpen.

EDI-strategieën voor internationale bedrijven

Internationale bedrijven met een aanwezigheid in meerdere landen moeten een EDI-communicatiemodel definiëren die aan specifieke behoeften is aangepast. Bij EDICOM bieden wij gecentraliseerde oplossingen die ontwikkeld zijn om met één enkel B2B EDI-platform aan de behoeften van wereldwijde klanten te voldoen.

 

Gecentraliseerde EDI-oplossing

Gecentraliseerde EDI-oplossing van EDICOM

Een gecentraliseerde strategie is gebaseerd op het ontwerp van een wereldwijde EDI-oplossing die zich kan aanpassen aan de specifieke kenmerken van elk land waar uw bedrijf EDI-communicatie voor B2B en B2G uitvoert.

 1. Het implementeert een integratieproces met één of meerdere ERP's.
 2. Het past gegevensstructuren van uw informatiesysteem naar elke EDI-standaard aan.
 3. Het implementeert verschillende connectiviteitsoplossingen om de communicatie met elke partner te garanderen.
 4. Het werkt in de cloud, met 24/7 beschikbaarheid.
 5. Er kunnen verschillende beheeromgevingen worden geconfigureerd die zijn aangepast aan elk land waar de gebruikers van het platform zich bevinden.
 6. Het biedt gebruikersondersteuning in verschillende talen en tijdzones.
Gedecentraliseerde EDI-oplossing

Gedecentraliseerde EDI-oplossing

De strategie houdt in dat op elke locatie een lokale EDI-operator actief is die inspeelt op de specifieke kenmerken van uw platform op elke markt.

 1. Het betekent het ontwikkelen van verschillende projecten met verschillende technologischepartners.
 2. Het betekent de deelname van verschillende partners (één voor elke toegepaste oplossing).
 3. De connectiviteit met partners hangt af van de mogelijkheden van elke EDI-dienstverlener.
 4. De beheeromgeving van elke oplossing varieert en hangt af van de criteria die door elke dienstverlener worden gehanteerd. Dit verhoogt operationele en managementkosten, waardoor effectieve processen achterblijven.
Programma Internationale zakelijke accounts

Programma Internationale zakelijke accounts

Grote internationale bedrijven hebben behoefte aan een constante, terugkerende zakelijke follow-up die het mogelijk maakt de communicatie tussen het bedrijf en haar technologiepartner vloeiend en direct te laten verlopen, zonder dat de grootte van een afdeling of locatie van invloed is op krachtige EDI-projectontwikkeling.

EDICOM biedt multinationale bedrijven daarom een wereldwijde management- en bedrijfsadviesdienst voor hun EDI-platform dat zich aanpast aan de functionele en geografische realiteit van grote bedrijfsgroepen. Om dit te bereiken wordt een corporate management-programma gedefinieerd. De belangrijkste partners worden per functie of locatie gedefinieerd, waardoor een gecentraliseerd beheer en een projectaanpak mogelijk worden die het bedrijfsbeheer zoveel mogelijk vereenvoudigt.

 1. Een single point of contact (SPOC).
 2. Eén aangewezen specialist als verantwoordelijke voor het programma.
 3. Voorkeurseconomische voorwaarden die de groei en de evolutie van het technologisch platform van de bedrijfsgroep belonen.
 4. Opvolging en toegang tot informatie op preferentiële en periodieke basis.
 5. Standaardisatie van het kostenmodel.
 6. Standaardisatie van processen door het ontwerpen van een draaiboek.
 7. Gezamenlijke opsporing van kansen.

Ontdek de mogelijkheden van onze Saas EDI software

EDIWIN is de EDI B2B2G communicatiesoftware ontwikkeld door EDICOM voor een efficiënte uitwisseling van alle commerciële, logistieke of fiscale transacties van een groot bedrijf.

Onze SaaS EDI-oplossing evolueert voortdurend om onze klanten veiligheid, schaalbaarheid en traceerbaarheid te bieden in de communicatie met hun partners.

Beheer van grote internationale EDI-projecten

Specialisten van verschillende nationaliteiten handelen op een gecoördineerde manier om gecentraliseerd beheer aan te bieden via hun projectmanager, waarbij ze onze eigen methodologieën toepassen die zijn ontworpen met SCRUM en KANBAN.

We garanderen minimale implementatietijden door te werken met een planning die door beide werkteams (klant en EDICOM) is gedefinieerd op basis van actieve samenwerking van de betrokken mensen.

Elk project wordt bestudeerd en aangepast aan de behoeften van de klanten, hoewel enkele belangrijke fasen meestal zijn:

 • Analyse van informatie.

 • Ontwikkeling van de berichten: Integratiestromen en tests.

 • Configuratie van omgevingen.

 • Configuratie van de communicatie.

 • Integratie met het interne systeem van de klant.

 • Coördinatie van het partnermigratieproject.

 • Testen en valideren van de verschillende informatiestromen.

 • Business control ontwikkelingen.

 • Configuratie van de gebruikersprofielen van het platform.

 • Gebruikerstraining.

 • Ingebruikname en monitoren.

 • Projectdocumentatie.

Nieuws over elektronische gegevensuitwisseling

Hoe het crediteurenbeheer te automatiseren

Ontdek hoe EDI-technologie u kan helpen bij het optimaliseren van de ontvangstprocessen van leveranciersfacturen

Het belang van EDI in OEM-TIER communicatie voor de auto-industrie

Essentiële kenmerken van veilige integratie tussen autofabrikanten en toeleveranciers.

Roemenië: RO e-Transport systeem voor goederenvervoer

Vanaf 1 juli 2024 zal RO e-Transport verplicht zijn voor alle internationale transporten

Stuur ons uw contactgegevens en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten voor heldere antwoorden op al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.