Kenmerken van de e-facturatie in Saudi-Arabië

Saudi-Arabië is bezig met de volledige uitvoering van zijn nieuwe project voor elektronische facturering genaamd FATOORAH. Het elektronische facturatieproject in Saoedi-Arabië wordt toegepast op het gebied van B2B-, B2C- en B2G-relaties. De Saoedische belastingdienst Zakat, Tax and Custom Authority - ZATCA, heeft twee fasen vastgesteld voor zijn massificatieproces, waarbij het gebruik van elektronische facturering sinds december 2021 verplicht is.

Verplichting

Verplichting

Vanaf 1 januari 2023 zijn belastingbetalers met inkomsten die in 2021 aan btw zijn onderworpen en meer dan 3 miljard Saoedische riyals bedragen, degenen die elektronisch moeten factureren en verbinding moeten maken met de ZATCA.

 Vanaf 1 juli 2023 moeten belastingplichtigen die meer dan 500 miljoen Saudische Rials aan btw-inkomsten verdienen, zich verbinden met de ZATCA.

Vanaf 1 oktober 2023 zijn belastingplichtigen die verplicht zijn om verbinding te maken met de ZATCA degenen met een btw-inkomen van meer dan 250 miljoen Saoedische riyals in 2021 of 2022.

Vanaf 1 november 2023 zijn belastingplichtigen die verplicht zijn om verbinding te maken met de ZATCA degenen met een btw-inkomen van meer dan 150 miljoen Saoedische riyals in 2021 of 2022.

Archivering

Archivering

Facturen moeten gedurende 6 jaar elektronisch worden ingediend samen met de bijbehorende gegevens.  

Formaat

Formaat

Fase 1: Er mogen alleen elektronische facturen worden uitgegeven, maar er is geen specifiek formaat.

Fase 2: UBL- XML of PDF met embedded XML. 

Fiscale controle

Fiscale controle

Fase 1: Er is geen enkele vorm van fiscale controle.

Fase 2: Om geldig te zijn, moeten facturen een unieke code bevatten met de naam Universally Unique Identifier (UUID gegenereerd en ondertekend door de ZATCA-portal.

Afdrukformaat

Afdrukformaat

Fase 1: B2C elektronische facturen moeten QR-code bevatten, en dit is vrijwillig voor B2B2G-facturen. 

Fase 2: Afgedrukte elektronische B2B2G-facturen moeten de QR-code bevatten, die eindgebruikers kunnen gebruiken om de authenticiteit van facturen te verifiëren.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

General Authority of Zakat and Tax

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

Fase 1: Verplicht.

Fase 2: Het is alleen verplicht in het B2C-veld. 

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Saudi-Arabië?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Saudi-Arabië

Saoedi-Arabië stelt het gebruik van elektronische facturatie verplicht: FATOORAH project

EDICOM neemt deel aan het pilotprogramma voor e-invoicing in Saoedi-Arabië, op uitnodiging van ZATCA