Healthcare oplossingen voor optimalisatie van de supply chain

EDICOM heeft een B2B2G-platform ontworpen zodat u met al uw partners kunt verbinden en uw digitale transformatie kunt versterken.

Ontdek het EDICOM-platform voor de gezondheidszorg: verbind met de grootste ziekenhuizen in België en Nederland

Urgentie en gegevensbeveiliging zijn twee belangrijke onderdelen van efficiënte en optimale supply chain management voor de gezondheidszorg. Met de elektronische healthcare oplossingen van EDICOM is het mogelijk om deze grote uitdagingen aan te gaan: veiliger, sneller en gemakkelijkere communicatie tussen partners.

EDICOM heeft een geïntegreerde, automatische oplossing met een sterke aanwezigheid in de gezondheidszorg, voornamelijk in landen als België en Nederland. Onze uitgebreide ervaring in gegevensverwerking in de gezondheidszorg betekent dat we ons kunnen aanpassen aan elk project, zowel publiek als privé, waarbij we voldoen aan de eisen en wetgeving van meer dan 70 landen over de hele wereld.

Wereldwijde compliance

Wereldwijde compliance

Ons systeem voldoet aan de eisen van de verschillende landen waar u werkzaam bent. We integreren uw managementsystemen om elektronische facturen en documenten die te maken hebben met elektronische belastingaangifte (SAF-T, MTD, etc.) te verzenden en ontvangen.

PEPPOL-toegangspunt

PEPPOL-toegangspunt

Met het PEPPOL-toegangspunt van EDICOM kunnen overheidsinstanties met hun partners en leveranciers communiceren via geïntegreerde oplossingen die gegevensuitwisseling voor alle soorten elektronische documenten automatiseren.

B2B2G-connectiviteit

B2B2G-connectiviteit

Het EDICOM-platform voor de gezondheidszorg verbindt ziekenhuizen, apotheken, laboratoria en andere dienstverleners of aanbieders met alle soorten lokale, nationale of internationale overheidsinstanties.

Belangrijkste kenmerken van het EDICOM-platform voor de gezondheidszorg

EDICOM verbindt overheidsinstanties en publieke organisaties met al hun privépartners in de gezondheidszorg. Het platform automatiseert de uitwisseling van inkooporders, verzendberichten en elektronische facturen met zowel publieke als privaat ziekenhuizen.

B2B-platform voor gegevensintegratie

Integreer uw EDI-platform met uw ERP (ORACLE, SAP, DYNAMICS, SAGE) om de documentuitwisseling met al uw publieke of private partners binnen de toeleveringsketen van de gezondheidszorg te managen. Geïntegreerde oplossingen werken in SaaS-modus, op basis van privécloudtechnologie die is ontwikkeld en wordt gemanaged door EDICOM.

Een wereldwijde EDI-oplossing om met al uw wereldwijde partners te communiceren

EDICOM biedt een wereldwijd EDI-platform met meerdere standaarden en meerdere protocollen dat connectiviteit met al uw partners van over de hele wereld garandeert.

Met deze oplossing van EDICOM besteedt u het beheer van uw B2B en B2G EDI-platform compleet uit aan ons team van gespecialiseerde technici.

Service provider van belangrijke laboratoria en zorgaanbieders

Volledige technologische oplossingen voor de gezondheidszorg

B2B2G Compliance Worldwide

Wereldwijde B2B2G Compliance

Standaardiseer en optimaliseer het Order-2-Cash-proces met al uw partners voor een juist beheer van uw debiteuren. Het EDICOM-platform garandeert de uitgave en ontvangst van elektronische inkooporders en facturen conform de specificaties die zijn vereist door het betreffende land en de privépartner. De oplossing wordt verbonden met uw ERP om de uitwisseling van informatie in real time te automatiseren en vereenvoudigen en om u te helpen uw betalingen efficiënt te managen. Ook worden de belastingaangiftes conform de lokale wetgeving geautomatiseerd in de landen waar u werkzaam bent.

PEPPOL Connectivity

PEPPOL connectiviteit

De accreditatie als access point staat EDICOM toe om als toegangspunt tot het PEPPOL-platform te fungeren. Dit vereenvoudigt de verbinding met het PEPPOL-netwerk, waardoor transparante en directe toegang tot de andere toegangspunten mogelijk is. Het PEPPOL-systeem zorgt ervoor dat bedrijven inkooporders, elektronische facturen, verzendberichten, etc. kunnen verzenden en ontvangen, onafhankelijk van het land waar ze werkzaam zijn. Een aantal voorbeelden van Europese landen die deel uitmaken van het netwerk: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Italië, Polen, Noorwegen, Nederland, Denemarken, Finland, België, Oostenrijk, IJsland, Griekenland en Portugal.

GDSN Data Pool

Productgegevenssynchronisatie (GDSN)

Het gebruik van communicatie- en productgegevenssynchronisatiestandaarden is essentieel om ervoor te zorgen dat informatie onmiddellijk wordt overgedragen en bijgewerkt. Elektronische catalogi die zijn gecertificeerd door GS1 om in GDSN te werken zijn tools die beveiliging en efficiëntie bieden in de gezondheidszorg door middel van het uitlijnen van productinformatie.

Leveranciersportaal

Leveranciersportaal

De leveranciersportaal van EDICOM is een webgebaseerde EDI-oplossing die is geïntegreerd met uw managementsysteem om automatisch inkooporders aan uw leveranciers te verzenden en facturen in elektronisch formaat te ontvangen. Centraliseer de communicatie met uw leveranciers via onze webportal. Publiceer uw inkooporders op een geïntegreerde manier en faciliteer het genereren van facturen vanuit inkooporders voor uw leveranciers. Integreer facturen automatisch in uw managementsysteem.

eidas archiving

Elektronische opslag conform eIDAS

EDICOMLta (EDICOM Long-Term Archiving) is de gecertificeerde elektronische opslagoplossing op de lange termijn, aangeboden door EDICOM als gekwalificeerde Trust Service Provider. De dienst past elektronische identificatie, handtekeningen en chronologische validatiemechanismen toe, conform de eIDAS-verordening. Hierdoor wordt de integriteit en authenticiteit van bestanden die langere tijd worden opgeslagen gegarandeerd.

Onboarding Management

Onboardingmanagement

Verwerk zo snel mogelijk het maximale aantal partners in uw B2B-communicatieproject. Besteed de stappen uit aan EDICOM die nodig zijn om uw partners te informeren over en kwalificeren in uw EDI-integratieproces. Wissel EDI-documenten uit met al uw partners, of het nu klanten of leveranciers zijn, en communiceer in recordtempo en zo efficiënt mogelijk.

Businesscase: General Electric Healthcare

In de laatste jaren is de uitwisseling van bedrijfsinformatie in elektronisch formaat enorm gegroeid in de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg, bijvoorbeeld tussen de leidende leveranciers van deze branches en hun klanten in zowel de private als de publieke sector.

EDI-gegevensintegratietechnologieën zorgen voor veiligere, simpelere en soepelere communicatie tussen alle betrokken partijen in de toeleveringsketen van de gezondheidszorg.

Optimaliseer de communicatie met uw partners in de gezondheidszorg met een B2B2G-platform

Wat hebt u nodig?

  • Integreer klantorders vanuit de ERP, ongeacht het formaat of de standaard waarin ze zijn aangemaakt.

  • Gebruik een e-facturatieplatform conform de wetgeving en aangepast aan de klantspecificaties.

  • Ontvang 100% van alle inkooporders in elektronisch formaat en integreer ze automatisch in de ERP.

  • Synchroniseer productcatalogusinformatie met die van uw partners conform GS1 GDSN-standaarden.

Zo kunnen wij helpen

  • Geautomatiseerd ontvangen, verwerken en integreren van alle inkomende elektronische documenten.

  • Verzenden van e-facturen gebaseerd op ERP-gegevens, waarbij ze worden aangepast aan het vereiste formaat van iedere klant.

  • Best practices bevorderen bij leveranciers via onboardingprojecten bij het verbinden met het platform.

  • Elektronische catalogi ontworpen om de productdatabases van alle partners te synchroniseren.

Voordelen van de oplossingen van EDICOM in de gezondheidszorg

Verhoogde patiëntveiligheid

Verhoogde patiëntveiligheid

Dankzij de bijgewerkte informatie worden fouten voorkomen en zijn de instructies over medicatie specifieker.

Verbeterde managementefficiëntie

Verbeterde managementefficiëntie

Dankzij het digitaal traceren van items wordt de controle en het beheer van voorraden verbeterd.

Informatie in real time

Informatie in real time

GDSN-catalogi faciliteren de toegang tot gestandaardiseerde en precieze productinformatie. Hierdoor kunnen leveranciers, detailhandelaren, ziekenhuizen en apotheken voor elke verwijzing dezelfde gegevens delen.

Kostenbesparing

Kostenbesparing

Er kan meestal bespaard worden als u processen automatiseert. Ook zorgt dit voor verhoogde productiviteit en kunt u hierdoor het gebruik van papier en de noodzaak voor het handmatig creëren van nieuwe elektronische bestanden uitbannen.

Verbinding met al uw partners

Leveranciers

Leveranciers

Een communicatieplatform om het uitwisselen van een groot aantal gegevens te automatiseren in de vorm van commerciële transacties (inkooporders, facturen, verzendberichten, etc.) tussen ziekenhuizen, detailhandelaren, apotheken, drogisterijen, etc.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen

Oplossingen die zijn geïntegreerd met uw in-house systeem automatiseren de verbinding met uw volledige leveranciersnetwerk, waardoor de uitwisseling van zakelijke transacties wordt geautomatiseerd en supply chain management wordt vereenvoudigd.

Farmaceutische groothandelaren

Farmaceutische groothandelaren

Integratie met leidende farmaceutische groothandelaren. Flexibele oplossingen om de uitwisseling te automatiseren van inkooporders, verzendberichten of facturen met welke handelspartner dan ook, inclusief partners met lagere volumes.

Apotheken

Apotheken

Webportals die zijn aangepast om de documenten die door uw leveranciers worden verstuurd te ontvangen en managen (facturen, bezorgingsberichten voor goederen, etc.), met een totale garantie van documentontvangst.

Het laatste nieuws over digitale transformatie

E-facturatie in de Verenigde Staten: interoperabel uitwisselingsnetwerk DBNAlliance

De deelnemers aan het BPC pilootproject voor elektronische uitwisseling van facturen hebben de Digital Business Networks

Hoe werkt het online elektronische facturatieregime - FEL van Guatemala

We leggen alle details uit van het nieuwe FEL elektronische facturatiesysteem

Oekraïne: Elektronische SAF-T-rapportage wordt verplicht in 2025

Meer informatie over de verplichte vereisten in Oekraïne voor SAF-T en de btw-factuur (Tax-invoice)

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.