WhitepaperWhitepaper

Vertrouwensdiensten en e-archivering op lange termijn

EDICOMLta: whitepaper over vertrouwensdiensten

In een Europa dat steeds digitaler wordt, hebben burgers, bedrijven en de overheidssector behoefte aan een regelgevingskader dat veiligheid en rechtszekerheid biedt bij elektronische activiteiten. Deze beveiligingsmechanismen zijn vervat in Verordening nr. 910/2014, bekend als eIDAS. Deze nieuwe verordening verleent elektronische documenten dezelfde status als traditionele papieren documenten. De verordening bepaalt ook dat er een gecertificeerd, vertrouwelijk systeem voor de bewaring van documenten aanwezig moet zijn om ze op de lange termijn te bewaren.

In deze whitepaper presenteren wij de nieuwe gekwalificeerde elektronische vertrouwensdiensten, met de nadruk op de elektronische bewaring van documenten:

  • eIDAS-verordening
  • E-archivering op lange termijn
  • Toepassing van de verordening: voorbeelden uit de praktijk

*In English

Gebruik een bedrijfsdomein

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.