EDI geïntegreerd met uw ERP

Integreer uw EDI-platform in uw ERP en beheer zakelijke, logistieke of financiële documentuitwisseling met publieke of private partners eenvoudig vanuit uw interne managementsysteem.

Voordelen van geïntegreerde EDI in de cloud

Onze geïntegreerde EDI-oplossingen werken in SaaS-modus, geïmplementeerd op een technologische architectuur in een private cloud die door EDICOM is ontwikkeld en beheerd wordt. Het platform voert alle applicaties en middelen in die nodig zijn om een ononderbroken EDI-transactie-uitwisseling te garanderen.

Het platform koppelt met uw ERP, CRM en alle managementapplicaties die onderdeel zijn van de elektronische uitwisseling van gegevens met uw partners.

Directe integratie met de belangrijkste ERP's op de markt

Ontdek de mogelijkheden van onze Saas EDI software

EDIWIN is de EDI B2B2G communicatiesoftware ontwikkeld door EDICOM voor een efficiënte uitwisseling van alle commerciële, logistieke of fiscale transacties van een groot bedrijf.

Onze SaaS EDI-oplossing evolueert voortdurend om onze klanten veiligheid, schaalbaarheid en traceerbaarheid te bieden in de communicatie met hun partners.

Bewaking, monitoring en beheer van uw SaaS EDI platform

Besteed het beheer van uw EDI platform volledig uit aan een internationale provider met meer dan 25 jaar ervaring.

De uitbesteding aan een wereldwijde leverancier zoals EDICOM van de technologische middelen die verband houden met uw EDI B2B-communicatieplatform, en de delegatie van de beheerprocedures die nodig zijn voor het onderhoud ervan, garandeert een constante actualisering en optimale werking van commerciële, logistieke en fiscale communicatie met uw publieke of private partners.

Certified EDI Service

Gecertificeerde EDI Service

Wij garanderen de hoogste kwaliteit in de levering van onze SaaS-diensten door middel van internationale certificeringen die de kwaliteit en protocollen garanderen op basis waarvan wij onze diensten leveren.

ISO 27001 | ISO 20000 | ISAE 3402

EDI Cloud Computing Platform

EDI Cloud Computing Platform

EDICOM stelt u een technologische infrastructuur ter beschikking met maximale veiligheid, permanent gemonitord (24x7) en verzorgd door fulltime professionals die ervoor zorgen dat uw oplossing altijd beschikbaar is.

International Support Center

International Support Center

Een EDICOM-technicus fungeert als operator van uw SaaS EDI-platform en beheert al uw beheerparameters als een geavanceerde gebruiker van uw EDI-communicatiesysteem.

Belangrijkste dekkingen van EDICOM's SaaS EDI-service

Via onze diensten voor het gedelegeerde beheer van uw EDI-platform fungeert een gespecialiseerde EDICOM-technicus als uw toegewijde operator, lost alle geproduceerde alarmen op, en brengt de klant onmiddellijk op de hoogte van incidenten en de maatregelen die zijn genomen om uw oplossing altijd up-to-date en operationeel te houden.

 

 • Systeemadministratie en -bewaking

 • Niveaucontrole van beschikbaarheid van data

 • Oplossen van incidenten

 • E-facturering (certificatenbeheer, platformparametrisering, testen van zakenpartners)

 • Connectiviteitsbeheer met VAN (Value Added Networks)

 • Nauwkeurige informatie-uitwisseling met interne en externe zakenpartners

 • Wereldwijd installatieonderhoud

 • Bijwerken van de zakenpartnerlijst op uw platform

 • Integratie van klanten voor e-facturering (uploaden van certificaten, configuratie van agenda's, communicatie- en formattests, enz.)

 • Aanpassingen van het platform

 • Herziening van interfaces en specificatie van wijzigingen die moeten worden aangebracht om verbeteringen te bevorderen. (Dit omvat niet de ontwikkeling van wijzigingen en nieuwe interfaces).

 • Uitvoeren van berichtenuitwisselingstests tot en met het implementeren van nieuwe EDI-berichtenuitwisselingen (nieuwe zakenpartners, nieuwe berichten).

 • Validiteitscontrole van de verbinding met uw EDI-partners.

 • Analyse van documenten met buitensporige vertragingen in het overdrachtsproces.

 • Analyse van mogelijke incidenten als gevolg van buitensporige vertragingen bij de ontvangst van documenten.

 • Bevestiging van de correcte ontvangst van de bestemming van alle verzonden documenten.

 • Bevestiging van de correcte verwerking van alle ontvangen documenten om hun integratie in de ERP van de klant te verzekeren.

 • EDICOM onderwerpt zijn EDI-software en -diensten voortdurend aan strenge beveiligingsaudits.

 • De methodologie voor de audit is gebaseerd op de internationale standaard OWASP (Open Web Application Security Project).

 • Om zwakke plekken in de beveiliging op te sporen, voeren ze kwetsbaarheidsanalyses en interne en externe inbraaktests uit op de infrastructuur, services en webapplicaties van EDICOM.

 • Deze activiteiten worden uitgevoerd door een team van onafhankelijke auditors.

De eerste stappen naar EDI

Bent u niet vertrouwd met de technologie die nodig is voor het elektronisch uitwisselen van gegevens? Maakt u zich geen zorgen. Neem contact met ons op en wij zullen in detail de stappen beschrijven die u kunt nemen om een EDI-project te implementeren.

Of ga naar ons Learning Center en ontdek vanaf het begin wat u over EDI moet weten.

Kenmerken van onze geïntegreerde EDI-oplossing

EDIFACT, X12, PEPPOL, UBL, ODETTE, XML EDI... Onze geïntegreerde oplossingen implementeren krachtige mapping tools die al uw datastructuren aan elke EDI-standaard aanpassen.

Ons integratieproces omvat het genereren van een enkele canonieke datastructuur die wij aan elk EDI-formaat aanpassen. Op die manier hoeft u in uw ERP alleen maar aan te geven aan wie een bericht is gericht. Wij zorgen voor de aanpassing aan de EDI-standaard die op de plaats van bestemming vereist is.

Voor inkomende documenten is het proces hetzelfde. Het ontvangen standaarddocument wordt omgezet in de overeengekomen gegevensstructuur voor automatische integratie in de ERP.

Uw EDI-systeem wordt gehost in ons datacenter en wij zorgen voor een ononderbroken werking van de oplossing. Op die manier garanderen wij een tijdsbeschikbaarheid van 99,9% en daarmee een garantie op een 24/7-werking van de oplossing.

Deze permanente monitoring omvat de onderhoudstaken die nodig zijn om optimale prestaties van de gegevensverwerking te garanderen. Bovendien worden corrigerende maatregelen genomen om eventuele incidenten op te lossen en wordt uw platform met nieuwe technische middelen uitgebreid of verbeterd om de groei van uw EDI B2B-transactievolume op een passende manier te beheren.

Onze EDI-oplossing evolueert voortdurend om onze klanten een betere gebruikerservaring te bieden. Zo bieden wij een functionele webapplicatie die 100% is aangepast aan de communicatiestroom die bedrijven in hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

De gebruiker van het beheerplatform kan op een volledig intuïtieve manier de status van zijn verzonden en ontvangen documenten controleren, nieuwe berichten bewerken of de communicatie met partners beheren.

 

Met EDI - oftewel Electronic Data Interchange - kunnen gestandaardiseerde documenten tussen computersystemen van en degenen die deel uitmaken van de zakelijke relatie worden uitgewisseld. Afhankelijk van de sector wordt EDI aan de specifieke communicatiebehoeften van een bedrijf aangepast.

Heeft u vragen over uw specifieke EDI-project?

 

Beheer van grote internationale EDI-projecten

Specialisten van verschillende nationaliteiten handelen op een gecoördineerde manier om gecentraliseerd beheer aan te bieden via hun projectmanager, waarbij ze onze eigen methodologieën toepassen die zijn ontworpen met SCRUM en KANBAN.

We garanderen minimale implementatietijden door te werken met een planning die door beide werkteams (klant en EDICOM) is gedefinieerd op basis van actieve samenwerking van de betrokken mensen.

Elk project wordt bestudeerd en aangepast aan de behoeften van de klanten, hoewel enkele belangrijke fasen meestal zijn:

 • Analyse van informatie.

 • Ontwikkeling van de berichten: Integratiestromen en tests.

 • Configuratie van omgevingen.

 • Configuratie van de communicatie.

 • Integratie met het interne systeem van de klant.

 • Coördinatie van het partnermigratieproject.

 • Testen en valideren van de verschillende informatiestromen.

 • Business control ontwikkelingen.

 • Configuratie van de gebruikersprofielen van het platform.

 • Gebruikerstraining.

 • Ingebruikname en monitoren.

 • Projectdocumentatie.

Nieuws en updates over EDI

Het belang van EDI in OEM-TIER communicatie voor de auto-industrie

Essentiële kenmerken van veilige integratie tussen autofabrikanten en toeleveranciers.

Roemenië: RO e-Transport systeem voor goederenvervoer

Vanaf 1 juli 2024 zal RO e-Transport verplicht zijn voor alle internationale transporten

Gegevensanalyse: Soorten dashboards en voorbeelden van KPI's

Een dashboard of controlepaneel hiermee informatie kunt verbinden, visualiseren en delen om de strategie te maximaliseren

Stuur ons uw contactgegevens en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten voor heldere antwoorden op al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.