Internationale Certifcatie Autoriteit

Garandeer veilige en legitieme elektronische communicatie met de geavanceerde cryptografische diensten die EDICOM als internationale certificatie-instelling biedt.

Trust Services Provider

eIDAS-accreditatie

EDICOM is door de Europese Commissie binnen de eIDAS-verordening geaccrediteerd om certificaten, e-handtekeningen en elektronische verzegelingsdiensten te bieden.

PSC in Mexico

Door het Mexicaanse ministerie van Economische Zaken geaccrediteerde certificatie-instelling voor identificatie en met e-handtekening gecertificeerde digitalisering of bewaring van documenten.

Certificatie Autoriteit in Colombia

Door de ONAC in Colombia geaccrediteerde instantie voor de afgifte van elektronische certificaten, verlening van diensten in verband met elektronische handtekeningen en langetermijnarchivering.

Geïntegreerde, authentieke en vertrouwelijke elektronische communicatie

EDICOM gebruikt de elektronische certificatiediensten voor identificatie en e-handtekeningen om de vertrouwelijkheid, integriteit en authenticiteit te garanderen van transacties die op het EDICOM-communicatieplatform beheerd worden.

Onze cryptografische diensten zijn geaccrediteerd door de Europese Commissie, het Mexicaanse ministerie van Economische Zaken en de Colombiaanse nationale certificatie-instelling.

 

Vertrouwelijkheid

Vertrouwelijkheid

Verwijst naar de mogelijkheid om een elektronisch document ontoegankelijk te houden voor iedereen behalve de ontvangers van het bericht.

Integriteit

Integriteit

Garandeert dat het document niet gewijzigd kan worden tijdens het verzenden.

Authenticiteit

Authenticiteit

Verwijst naar het begrip dat een persoon zijn erkenning van en verbintenis met de inhoud van het elektronische document heeft vastgesteld.

EDICOM heeft een gecertificeerde technologische infrastructuur

Elektronische Certificatie Autoriteit

Wij bieden geavanceerde cryptografische diensten zoals het elektronisch ondertekenen van documenten in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving in diverse landen.

Wij zijn actief als certificatie autoriteit in de Europese Unie, Colombia en Mexico.

Wij implementeren elektronische identificatie- en handtekeningdiensten volgens de toepasselijke voorschriften in elke internationale context waarin onze klanten actief zijn.

EDICOM is opgericht als certificatie autoriteit om klanten van het platform te voorzien van specifieke identificatie-elementen die voor bepaalde activiteiten moeten worden uitgevoerd. Hierbij worden algemene certificaten vermeden en de naleving van de wet in zijn meest strikte interpretatie gewaarborgd, zoals in het geval van beveiligde apparaten die onder CWA 14169 zijn gecertificeerd.

De EDICOM-certificatie autoriteit (CAEDICOM) garandeert de vertrouwelijkheid van de persoonlijke gegevens die gebruikers verstrekken en de geautomatiseerde verwerking van deze gegevens in overeenstemming met de wetgeving over de bescherming van persoonsgegevens en het privacybeleid.

Het doel is belemmeringen weg te nemen en geldigheid te verlenen aan elektronische identificatie- en handtekeningsystemen, zodat zowel natuurlijke personen als rechtspersonen hun elektronische identificatie in elk land van de EU kunnen gebruiken.

De verleende diensten omvatten de uitgifte van gekwalificeerde certificaten voor elektronische handtekeningen en elektronische zegels, de uitgifte van gekwalificeerde elektronische tijdstempels en de bewaring van deze stempels.

De EDICOM certificatie autoriteit biedt natuurlijke personen en rechtspersonen veilige telematische identificatiemechanismen die hen in staat stellen activiteiten uit te voeren waarbij de e-handtekening de handgeschreven handtekening vervangt met identieke wettelijke garanties.

Daartoe geeft ACEDICOMMX certificaten uit die voldoen aan de bepalingen van het handelswetboek inzake elektronische handtekeningen in Mexico en heeft het Mexicaanse ministerie van Economische Zaken het platform als certificatiedienstverlener geaccrediteerd.

EDICOM geeft CAEDICOM COLOMBIA -certificaten uit en levert diensten in overeenstemming met de bepalingen van artikel 30 van Wet 527 van 1999, zoals gewijzigd bij artikel 161 van Nationaal Decreet 019 van 2012, Decreet 333 van 2014 en andere voorschriften die deze wijzigen of aanvullen. De uitgegeven certificaten zijn bestemd voor natuurlijke personen of rechtspersonen (hierna gezamenlijk 'abonnees' genoemd).

Elektronische certificatiediensten

Geavanceerde elektronische identificatiediensten die uw communicatie maximale vertrouwelijkheid garandeert.


Specifieke oplossingen voor handtekeningen en elektronische langetermijnarchivering. 

Onze certificatie-entiteiten zijn in het EDICOM-platform geïntegreerd om de meest geavanceerde communicatie- en compliance-oplossingen op de markt te bieden.

De certificatie autoriteit van EDICOM geeft certificaten uit die de identiteit accrediteren van de personen en bedrijven die deze certificaten gebruiken om de veiligheid van hun elektronische communicatie te garanderen.

De meest voorkomende gevallen waarbij elektronische certificaten worden toegepast, zijn onder andere de elektronische ondertekening van documenten en software, gegevensencryptie, digitalisering, gecertificeerde archivering of persoonlijke identificatie.

Welk soort elektronisch certificaat hebt u nodig?

De e-handtekeningdiensten van EDICOM zijn ingebed als eigen technologie in het EDICOM-platform voor oplossingen zoals e-facturatie of belastingaangiften in overeenstemming met de geldende regelgeving in verschillende landen. 

Met de handtekening op afstand en gedelegeerde handtekening van EDICOM is het ook voor elke externe applicatie mogelijk om tot deze diensten toegang te krijgen door middel van de juiste integratiemechanismen voor het ondertekenen van elektronische documenten.

Ontdek onze e-handtekeningdiensten

Met een elektronische tijdstempel (timestamping) kan worden aangetoond dat een electronisch document werd aangemaakt en vanaf een bepaald moment niet is gewijzigd.

Een tijdstempelautoriteit zoals EDICOM treedt op als een betrouwbare derde partij die het bestaan van dergelijke elektronische gegevens op een bepaalde datum en tijd bevestigt.

De toepassingen van elektronische timestamps zijn talrijk. Ze worden gebruikt in gecertificeerde digitalisering van facturen, archivering van alle soorten elektronische documenten en elk proces waarin het van essentieel belang is om te bevestigen dat bepaalde elektronische gegevens op een bepaald tijdstip de inhoud hadden waarin ze aan de tijdstempelautoriteit werden aangeboden.

Meer informatie over onze elektronische tijdstempeldienst

EDICOM combineert de mogelijkheden van het integratieplatform voor gegevens en communicatie met de identificatie- en handtekeningoplossingen van het platform om de meest geavanceerde vertrouwensdiensten te bieden.

EDICOM-vertrouwensdiensten

Leg een juridische laag over uw elektronische transacties

Onze geavanceerde elektronische cryptografische mechanismen brengen een juridische laag aan op documenten die, afhankelijk van de nationale of Europese wetgeving, een wettelijk bewijs vormt van de geldigheid van het document volgens eventuele wettelijke vereisten of vereisten van derden.

Technologische oplossingen met integriteits- en authenticiteitsgaranties

Onze elektronische certificatiediensten met wettelijke garanties zijn standaard geïntegreerd in het aanbod van EDI-, e-facturatie-, of elektronische tax compliance-oplossingen die we onze klanten bieden. Op die manier wordt elke elektronische uitwisseling van elektronische documenten met cryptografische mechanismen uitgevoerd, die gedurende het hele transactieproces de identiteit van de herkomst of de integriteit van de gegevens garanderen. Hieronder we belichten we een aantal oplossingen die in grote mate elektronische certificatiediensten integreren.

 

Elektronische archivering

EDICOMLta garandeert de juridische bewaring van elektronische documenten die op het EDICOM-platform gearchiveerd worden en verzekert hun integriteit en authenticiteit met de tijd.

  • EDICOM treedt op als vertrouwde derde partij en geeft in bewaring gegeven documenten bewijskracht.
  • Dienstverlening volgens de Europese Verordening 910/2014 met betrekking tot elektronische identificatie en vertrouwensdiensten.
  • Bewaring volgens internationale normen zoals de Conservazione Sostitutiva (Italië) of NOM 151 (Mexico).

Documentgoedkeuring met e-signature

EDICOMSignADoc is een beheeroplossing voor al uw documentgoedkeuringsstromen, of deze nu intern zijn of door externe zakelijke partners moeten worden goedgekeurd zoals klanten of leveranciers. Dankzij de oplossing is de uitgifte van certificaten en e-signatures door gekwalificeerde dienstverleners van EDICOM mogelijk en is er meer juridische garantie voor bewijzen van acceptatie of afwijzing van documenten.

E-signatures in fiscale en administratieve processen

Het wereldwijde e-facturatieplatform van EDICOM vereenvoudigt de uitgifte en acceptatie van e-facturen in multinationale omgevingen. Het is de ideale oplossing voor bedrijven die actief zijn in verschillende markten en gebruik maken van gecentraliseerde beheersystemen die deze documenten in overeenstemming met de geldende wetten in elk land moeten verwerken.

Door cryptografische mechanismen zoals elektronische handtekeningen toe te passen, garandeert de oplossing de authenticiteit en integriteit van het document gedurende zijn gehele digitale levenscyclus. Dit is een fundamenteel punt dat wordt vereist door de meeste landen waar e-facturatie is toegestaan.

Volg al het nieuws over elektronische vertrouwensdiensten

B2B e-facturatie in Frankrijk

Frankrijk boekt vooruitgang bij de invoering van het nieuwe model voor B2B e-facturering en e-rapportage

Gegevensanalyse: Soorten dashboards en voorbeelden van KPI's

Een dashboard of controlepaneel hiermee informatie kunt verbinden, visualiseren en delen om de strategie te maximaliseren

Peppol: Het Peppol 4-corner en 5-corner CTC model

Peppol ist ein interoperables elektronisches Dokumentenaustauschsystem, das weltweit verbreitet ist

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten voor heldere antwoorden op al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.