e-Facturatie

Australië zet in op B2B elektronische facturatie

Australië  B2B elektronische facturatie

De Australische regering (Ministerie van Financiën) lanceerde een openbare raadpleging ter ondersteuning van de invoering van business-to-business (B2B) elektronische facturatie in Australië. De raadpleging heet Business eInvoicing Right (BER) en promoot dat alle bedrijven die bereid zijn facturen in Peppol-formaat te ontvangen, hun partners kunnen vragen om hen facturen in hetzelfde formaat te sturen. Het doel van het BER-initiatief is om het gebruik van elektronische facturatie uit te breiden naar bedrijven. 

Na deze raadpleging heeft de regering een extra $ 15,3 miljoen geïnvesteerd om het bewustzijn en de acceptatie van e-facturatie voor bedrijven te vergroten. 

De financiering zal de schatkist en de Australische Peppol Authority ondersteunen om:

  1. Samen te werken met betalingsproviders en elektronische facturatie te integreren in de belangrijkste betaalmethoden die door bedrijven worden gebruikt,
  2. Educatieve activiteiten uit te voeren om bedrijven te sensibiliseren over elektronische facturatie,
  3. Supply chain-proefprojecten met grote bedrijven te bevorderen en goede praktijken te analyseren om hun acceptatie in supply chains te stimuleren,
  4. Te blijven samenwerken met staten en gebieden om de acceptatie van e-facturatie op het B2G-terrein te vergroten.

EDICOM is als Access Point geaccrediteerd door de Australische belastingdienst 

Australië heeft het Peppol-model overgenomen voor de uitwisseling van facturen in elektronisch formaat. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een Peppol Access Point te hebben dat berichten kan communiceren en transformeren volgens Peppol-specificaties. EDICOM is als Access Point geaccrediteerd door de Australische belastingdienst ATO en ook door het Ministerie van Handel, Innovatie en Werkgelegenheid (MBIE) in Nieuw-Zeeland.

B2G e-invoicing in Australië

De Australische regering gaat verder met de implementatie van elektronische facturatie in de publieke sfeer. Vanaf 1 juli 2022 is het gebruik van e-invoicing verplicht voor Commonwealth Agencies volgens het Peppol-formaat en -communicatie.

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Duitsland: Status van elektronische B2B factuur

De Bundesrat heeft de wet aangenomen die B2B e-facturatie verplicht stelt in Duitsland vanaf 2027

EDICOM kandidaat voor PDP voor elektronische facturatie in Frankrijk

EDICOM wordt een PDP om diensten voor elektronische facturatie aan te bieden in Frankrijk.

Status van B2B elektronische factuur in Frankrijk

Frankrijk boekt vooruitgang met de details van het nieuwe B2B-model voor elektronische facturering en e-rapportage.