e-Facturatie

Australië zet in op B2B elektronische facturatie

Australië  B2B elektronische facturatie

De Australische regering overlegt momenteel met belanghebbenden (zoals EDICOM) om de invoering van e-facturatie voor bedrijven te ondersteunen. 

Geleidelijk zullen alle bedrijven hun zakenpartners kunnen vragen om hen elektronische facturen in het PEPPOL-formaat te sturen. Het doel van het BER-initiatief is om het gebruik van elektronische facturatie uit te breiden naar bedrijven. 

De BER stelt drie voorlopige implementatiefasen voor

  • Vanaf 1 juli 2023: alle bedrijven hebben het recht om elektronische facturen in PEPPOL-formaat op te vragen en te ontvangen van grote bedrijven. Grote ondernemingen worden verplicht om een elektronische factuur in PEPPOL-formaat te verzenden na een geldig BER-verzoek. 
  • Vanaf 1 juli 2024: alle bedrijven hebben het recht om elektronische facturen in PEPPOL-formaat op te vragen en te ontvangen van middelgrote en grote bedrijven. Middelgrote en grote ondernemingen worden verplicht om een elektronische factuur in PEPPOL-formaat te verzenden na een geldig BER-verzoek. 
  • Vanaf 1 juli 2025: alle bedrijven hebben het recht om elektronische facturen in PEPPOL-formaat op te vragen en te ontvangen. Alle betroffen ondernemingen zijn verplicht om een elektronische factuur in PEPPOL-formaat te verzenden na een geldig BER-verzoek.

EDICOM is als Access Point geaccrediteerd door de Australische belastingdienst 

Australië heeft het PEPPOL-model overgenomen voor de uitwisseling van facturen in elektronisch formaat. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een PEPPOL Access Point te hebben dat berichten kan communiceren en transformeren volgens PEPPOL-specificaties. EDICOM is als Access Point geaccrediteerd door de Australische belastingdienst ATO en ook door het Ministerie van Handel, Innovatie en Werkgelegenheid (MBIE) in Nieuw-Zeeland.

B2G e-invoicing in Australië

De Australische regering gaat verder met de implementatie van elektronische facturatie in de publieke sfeer. Vanaf 1 juli 2022 is het gebruik van e-invoicing verplicht voor Commonwealth Agencies volgens het PEPPOL-formaat en -communicatie.

Wilt u meer weten?

Vraag meer informatie aan

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over...

De Verenigde Staten beginnen met hun proefproject voor elektronische facturatie

De Business Payments Coalition heeft samen met de Federal Reserve de lancering van een proefproject aangekondigd.

Polen gaat het gebruik van B2B elektronische facturatie verplicht stellen

De massificatie start vrijwillig in oktober 2021 en is verplicht vanaf 2023

België breidt B2G elektronische facturatie uit naar al zijn leveranciers

De Belgische regering heeft een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd betreffende de invoering van elektronische factu