e-Facturatie

Australië zet in op B2B elektronische facturatie

Australië  B2B elektronische facturatie

De Australische regering (Ministerie van Financiën) lanceerde een openbare raadpleging ter ondersteuning van de invoering van business-to-business (B2B) elektronische facturatie in Australië. De raadpleging heet Business eInvoicing Right (BER) en promoot dat alle bedrijven die bereid zijn facturen in Peppol-formaat te ontvangen, hun partners kunnen vragen om hen facturen in hetzelfde formaat te sturen. Het doel van het BER-initiatief is om het gebruik van elektronische facturatie uit te breiden naar bedrijven. 

Na deze raadpleging heeft de regering een extra $ 15,3 miljoen geïnvesteerd om het bewustzijn en de acceptatie van e-facturatie voor bedrijven te vergroten. 

De financiering zal de schatkist en de Australische Peppol Authority ondersteunen om:

  1. Samen te werken met betalingsproviders en elektronische facturatie te integreren in de belangrijkste betaalmethoden die door bedrijven worden gebruikt,
  2. Educatieve activiteiten uit te voeren om bedrijven te sensibiliseren over elektronische facturatie,
  3. Supply chain-proefprojecten met grote bedrijven te bevorderen en goede praktijken te analyseren om hun acceptatie in supply chains te stimuleren,
  4. Te blijven samenwerken met staten en gebieden om de acceptatie van e-facturatie op het B2G-terrein te vergroten.

De BER stelt drie voorlopige implementatiefasen voor

  • Vanaf 1 juli 2023: alle bedrijven hebben het recht om elektronische facturen in Peppol-formaat op te vragen en te ontvangen van grote bedrijven. Grote ondernemingen worden verplicht om een elektronische factuur in Peppol-formaat te verzenden na een geldig BER-verzoek. 
  • Vanaf 1 juli 2024: alle bedrijven hebben het recht om elektronische facturen in Peppol-formaat op te vragen en te ontvangen van middelgrote en grote bedrijven. Middelgrote en grote ondernemingen worden verplicht om een elektronische factuur in Peppol-formaat te verzenden na een geldig BER-verzoek. 
  • Vanaf 1 juli 2025: alle bedrijven hebben het recht om elektronische facturen in Peppol-formaat op te vragen en te ontvangen. Alle betroffen ondernemingen zijn verplicht om een elektronische factuur in Peppol-formaat te verzenden na een geldig BER-verzoek.

EDICOM is als Access Point geaccrediteerd door de Australische belastingdienst 

Australië heeft het Peppol-model overgenomen voor de uitwisseling van facturen in elektronisch formaat. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een Peppol Access Point te hebben dat berichten kan communiceren en transformeren volgens Peppol-specificaties. EDICOM is als Access Point geaccrediteerd door de Australische belastingdienst ATO en ook door het Ministerie van Handel, Innovatie en Werkgelegenheid (MBIE) in Nieuw-Zeeland.

B2G e-invoicing in Australië

De Australische regering gaat verder met de implementatie van elektronische facturatie in de publieke sfeer. Vanaf 1 juli 2022 is het gebruik van e-invoicing verplicht voor Commonwealth Agencies volgens het Peppol-formaat en -communicatie.

Wilt u meer weten?

Vraag meer informatie aan

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over...

De "Crea y Crece"-wet maakt het gebruik van de elektronische factuur verplicht tussen bedrijven, kmo's en zelfstandigen in Spanje

De goedkeuring van de "Crea y Crece"-wet verplicht tot het gebruik van de B2B-factuur in Spanje.

Slowakije boekt vooruitgang in zijn project voor elektronische facturering

Slowakije voltooit de voorbereiding van zijn IS EFA e-Invoicing platform voor B2G e-Invoicing management

Portugal: Vereisten voor elektronische belastingnaleving

Ken de belangrijkste data voor elektronische belastingaangifte in Portugal