e-Facturatie

Filippijnen: verplichte e-facturatie komt steeds dichterbij

Filippijnen: verplichte e-facturatie

De Filippijnen boeken vooruitgang bij de implementatie van het nieuwe elektronische factureringssysteem, Electronic Invoicing System - EIS. Het Bureau of Internal Revenue - BIR dat verantwoordelijk is voor het project, heeft aangekondigd dat het vanaf juli 2022 in werking zal treden, waarmee het gebruik van elektronische facturering verplicht wordt voor alle bedrijven in het land. 

Een van de doelstellingen die de BIR nastreeft met het opleggen van elektronische facturering, is het vergemakkelijken van de belastingnaleving voor zowel belastingplichtigen als de administratie zelf en het helpen verminderen van btw-fraude. 

Het nieuwe IES-factureringssysteem maakt deel uit van het Comprehensive Tax Reform Program (CTRP) van het ministerie van Financiën, met als doel de digitalisering van de belastingdienst en het inningssysteem. 
Op dit moment wordt de pilot geïmplementeerd, waarin EDICOM deelneemt samen met een aantal van onze klanten. 

Hoe werkt het nieuwe elektronische factureringssysteem van de Filipijnen?

Het elektronische factureringssysteem van de Filippijnen bestaat uit de rapportage van elektronische facturen aan het gecentraliseerde overheidsplatform, eenmaal uitgegeven en afgeleverd bij de ontvangers. Het is daarom een belastingstelsel van continue rapportage, Continuous Transaction Controls, vergelijkbaar met dat van Zuid-Korea. In feite heeft het Internationale Coöperatie  Agentschap  van Korea (KOICA) de Filippijnen geholpen bij de ontwikkeling van zijn elektronische factureringssysteem.  

De elektronische factuur bevat de verkoopfactuur, het ontvangstbewijs, debet-/creditnota's en andere soortgelijke boekhoudkundige documenten die elektronisch via internet zijn uitgegeven.

Als uw bedrijf aanwezig is in de Filippijnen, moet u beginnen met het voorbereiden van uw systemen om aan de nieuwe verplichting te voldoen. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie. 

Wilt u meer weten?

Vraag meer informatie aan

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over...

De "Crea y Crece"-wet maakt het gebruik van de elektronische factuur verplicht tussen bedrijven, kmo's en zelfstandigen in Spanje

De goedkeuring van de "Crea y Crece"-wet verplicht tot het gebruik van de B2B-factuur in Spanje.

Slowakije boekt vooruitgang in zijn project voor elektronische facturering

Slowakije voltooit de voorbereiding van zijn IS EFA e-Invoicing platform voor B2G e-Invoicing management

Portugal: Vereisten voor elektronische belastingnaleving

Ken de belangrijkste data voor elektronische belastingaangifte in Portugal