Elektronische gegevensuitwisseling - EDI

Gegarandeerde connectiviteit tussen ziekenhuizen en leveranciers in België met EDICOM

Connectiviteit tussen ziekenhuizen en leveranciers

In de huidige context, met de wereldwijde gezondheidscrisis die we doormaken, is het in de gezondheidssector steeds belangrijker om te beschikken over technologieën en systemen die de uitwisseling van informatie op een veilige, onmiddellijke en foutloze manier garanderen. 

Het gebruik van verouderde of onjuiste informatie kan extra kosten met zich meebrengen voor het beheer van de toeleveringsketen, naast het veroorzaken van discrepanties tussen de gegevens die door laboratoria en apotheken worden gebruikt.

België heeft een HUB van bedrijven, leveranciers en zorglaboratoria van mondiaal niveau. De sector heeft technologieën en diensten nodig die problemen bij de uitwisseling van documenten en het beheer van crediteuren en debiteuren kunnen oplossen. Niet alleen vanwege de toenemende verplichting die in veel landen ontstaat, maar ook omdat ze op lange termijn voordelen opleveren met betrekking tot kostenbesparingen, automatisering en het elimineren van fouten.

EDICOM is een van de toonaangevende technologieleveranciers in de gezondheidszorg in België. We hebben de mogelijkheid om leveranciers te verbinden met meer dan 35 ziekenhuizen in België, waardoor hun connectiviteit wordt vergemakkelijkt en de elektronische uitwisseling van documenten wordt vereenvoudigd. Naast elektronische facturatie is de technologische oplossing van EDICOM schaalbaar en kunt u elk document in uw informatiestroom opnemen: bestellingen, leveringsbon, catalogus, enz ...

België bevindt zich ook in de fase van de implementatie van het verplichte gebruik van B2G elektronische facturering voor alle leveranciers in het land, zowel gecentraliseerde als lokale entiteiten. De gezondheidssector wordt een van de meest door deze wet getroffen sectoren. EDICOM verleent diensten aan Belgische leveranciers om de connectiviteit met hun klanten te garanderen, of het nu gaat om ziekenhuizen, apotheken of laboratoria. 

De PEPPOL-norm is wijdverspreid in de publieke en gezondheidssector, zodat bedrijven van elke omvang kunnen deelnemen aan grensoverschrijdende openbare aanbestedingsprocessen. EDICOM, als PEPPOL Access Point, garandeert de connectiviteit in de hele Benelux. 

B2B2G-platform dat wereldwijd contact maakt met alle belanghebbenden in de gezondheidssector

Wat wilt u bereiken?

 1. De bestellingen van mijn klanten integreren, ongeacht het formaat of de standaard waarin ze zijn gemaakt.
 2. Over een platform beschikken voor het uitreiken van elektronische facturen, in overeenstemming met de wet en aangepast aan de specificaties van mijn klanten.
 3. 100% van mijn inkooporders in elektronisch formaat ontvangen.
 4. De informatie in mijn productcatalogus synchroniseren met die van mijn gesprekspartners volgens GS1 - GDSN-normen.

Zo kunnen we u helpen

 1. De ontvangst, verwerking en integratie van alle ontvangen EDI elektronische documenten automatiseren.
 2. Legale elektronische facturen versturen op basis van uw ERP-gegevens en deze aanpassen aan het formaat aan dat al uw klanten nodig hebben.
 3. Mijn goede EDI-praktijken promoten bij mijn leveranciers door middel van onboarding-projecten om ze te verbinden met mijn communicatieplatform.
 4. Door elektronische catalogi te implementeren die zijn ontworpen om de productdatabases van alle zakelijke partners te synchroniseren.

Voordelen in de gezondheidssector

 • Verhoogde patiëntveiligheid: Dankzij de up-to-date communicatie van informatie worden fouten vermeden en wordt het gebruik van geneesmiddelen vergemakkelijkt met meer specifieke instructies.
 • Verhoogde efficiëntie in het beheer: Dankzij de elektronische traceerbaarheid van de artikelen wordt de controle en het beheer van voorraden verbeterd.
 • Real-time informatie: GDSN-catalogi vergemakkelijken de toegang tot gestandaardiseerde en nauwkeurige productinformatie en zorgen ervoor dat leveranciers, retailers, ziekenhuizen en apotheken dezelfde gegevens delen voor elk van de referenties.
 • Kostenbesparingen: De besparingen worden vooral gerealiseerd door de automatisering van processen die de productiviteit verhogen, maar ook door het elimineren van papier en het creëren van nieuwe elektronische bestanden.

Casestudy General Electric Healthcare

EDI supply chain management in de gezondheidszorg is een van de meest complexe en vereist effectieve oplossingen om elektronisch verbinding te maken met de hele gemeenschap van zakelijke partners.

Het project van GE Healthcare omvat verschillende soorten zakenpartners met verschillende behoeften, particuliere bedrijven en de publieke sector, wat een op maat gemaakt EDI-platform vereist.

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over Elektronische gegevensuitwisseling - EDI

De 10 fasen voor het migreren van een EDI-platform

Miljoenen berichten, duizenden gesprekspartners, honderden integraties... Het migreren van uw gehele EDI-platform is...

Het belang van EDI in OEM-TIER communicatie voor de auto-industrie

Essentiële kenmerken van veilige integratie tussen autofabrikanten en toeleveranciers.

EDI in de retailsector, de DESADV- en RECADV-berichten

DESADV en RECADV zijn gestructureerde berichten met belangrijke informatie om de traceerbaarheid.