Vertrouwensdiensten,  EDICOM

EDICOM is gecertificeerd als een Qualified Authorization Provider in Panama

EDICOM-PAC-Panama

EDICOM is geaccrediteerd als Electronic Qualified Authorization Provider (PAC) in Panama, door het Directoraat-Generaal van Belastingen van de Republiek Panama (DGI).

De certificering is uitgegeven via resolutie nr. 201-7569 van 14 november 2022 en certificeert de bevoegdheid van EDICOM om te werken als een PAC, die voldoet aan alle technische en administratieve vereisten die optimale beveiligingsprocedures garanderen, met de juiste technologische infrastructuur om facturen en elektronische documenten van belastingbetalers in Panama te verwerken en veilig te bewaren.

Zoals vastgelegd in resolutie nr. 201-0295"De Authorized Certification Providers (PAC) in Panama zijn rechtspersonen die door het Directoraat-Generaal van Belastingen (DGI) zijn geautoriseerd om validatie op de elektronische factuur te verlenen aan belastingbetalers die deze gebruiken, waardoor de continuïteit van de service wordt gegarandeerd" .

Onder de nieuwigheden met betrekking tot elektronische facturering in Panama, is het de moeite waard om de nadruk te leggen op de verplichting sinds 1 januari 2023 dat alle Single Taxpayer Registry (RUC) de elektronische factuur moeten gebruiken via een gekwalificeerde geautoriseerde provider, PAC.

In de loop van 2023 worden nieuwe verplichtingen vastgesteld voor de implementatie van het Elektronische Facturatiesysteem van Panama (SFEP) met twee verschillende implementatiedata: 2 januari 2023 en 1 februari 2023.
 

EDICOM, internationale certificeringsinstantie

Wij zijn in meerdere landen een geaccrediteerde aanbieder voor de uitgifte van elektronische facturen, de aangifte van belastingdocumenten of de digitalisering van processen. 

In Mexico zijn we sinds 2010 een geautoriseerde certificatiedienstverlener, zijnde de PAC nummer 1 in het land en aan de andere kant zijn we ook geaccrediteerd als certificatiedienstverlener geaccrediteerd door het Ministerie van Economische Zaken van Mexico voor identificatie en elektronische handtekening, tijdstempeling, gecertificeerde digitalisering of bewaring van databerichten

Op deze manier heeft EDICOM het hoogste certificeringsniveau in Mexico om onze reeks elektronische oplossingen volledig fiscaal en juridisch geldig te maken.

Tegelijkertijd heeft EDICOM de Autoriteit geaccrediteerd door de ONAC van Colombia voor de uitgifte van elektronische certificaten, levering van ondertekeningsdiensten en elektronische ontvangst op lange termijn; wat Europa betreft zijn wij een door de Europese Commissie geaccrediteerde leverancier in overeenstemming met de eIDAS-verordening voor de uitgifte van certificaten, elektronische handtekening- en tijdstempeldiensten, langdurige opslag en gecertificeerde elektronische levering.

EDICOM is door de autoriteiten van meerdere landen geaccrediteerd om zijn oplossingen aan te passen aan de vereisten van elke zaak, met maximale garanties op het gebied van veiligheid, vertrouwelijkheid en integriteit voor al zijn elektronische transacties. 
 

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over Vertrouwensdiensten

De 10 fasen voor het migreren van een EDI-platform

Miljoenen berichten, duizenden gesprekspartners, honderden integraties... Het migreren van uw gehele EDI-platform is...

Hoe een PDF-document digitaal te ondertekenen

Automatiseer de elektronische handtekening van uw pdf's met alle veiligheidsgaranties

Wat zijn Elektronische Vertrouwensdiensten?

Ontdek wat ze zijn en waarom Vertrouwensdiensten steeds belangrijker worden om veilige e-commerce te garanderen