Elektronische gegevensuitwisseling - EDI,  Digitale Transformatie

Tools en technologie voor het beheer van grote EDI-projecten

EDI projects

De ontwikkeling van een wereldwijd EDI-project impliceert het gebruik van werkmethoden zoals ITIL of PMP, gebaseerd op de voltooiing van fasen en samenwerking tussen de verschillende afdelingen van het bij het project betrokken bedrijf en de projectmanagers van de technologieleverancier die de EDI-oplossing gaat implementeren.

Voor deze samenwerking, zowel bij de uitvoering van IT-projecten als bij andere projecten, is het echter raadzaam intensief gebruik te maken van toepassingen en technologie die dienen als faciliterend kanaal tussen de personen die bij B2B-projecten betrokken zijn.

In dit verband heeft EDICOM als internationale EDI-provider meer dan 25 jaar ervaring in het implementeren van geavanceerde EDI-platforms die zijn voorbereid op gegevensoverdracht tussen bedrijven uit verschillende landen en continenten. De kennis en ervaring opgedaan bij de uitvoering van tienduizenden EDI-projecten heeft ertoe geleid dat wij onze methodologie, die de basis vormt, hebben aangevuld met op maat ontwikkelde technologie die de uitvoering van de verschillende fasen van een B2B-project vereenvoudigt en versnelt.

De meeste van deze toepassingen zijn gecentraliseerd in MyEDICOM, het privé-portaal van waaruit klanten en gebruikers hun projecten, supportaanvragen, verrekeningen en de op de verschillende diensten toegepaste CPI kunnen volgen.

We maken kennis met de geavanceerde toepassingen en functionaliteiten van het MyEDICOM portaal voor het beheer, de planning en de uitvoering van EDI B2B projecten.

Project Management Module in MyEDICOM

Vanuit de EDI B2B project management module heeft de gebruiker toegang tot de lijst van lopende projecten bij EDICOM, en kan hij voor elk project de belangrijkste gegevens, de verschillende onderdelen of de bijbehorende documentatie raadplegen. Voor elk project heeft de gebruiker toegang tot de details van de activiteiten, scenario's, verslagen, het netwerk en de bijbehorende GANTT (planning). Het grote voordeel van deze module is dat het de klant zicht biedt op het gehele project en interactie met de Project Manager mogelijk maakt via de volgende kanalen:

Project Management Module in MyEDICOM

  • Activiteiten: Aan de hand van de activiteiten kan de klant de details van het project raadplegen, de activiteiten waaruit het bestaat, en voor elk daarvan weten wie verantwoordelijk is, de data van uitvoering, de contactpersonen of de status van het project, onder andere.
  • Scenario's: De scenario's geven de klant volledige autonomie in de testfase, waardoor de klant bestanden kan valideren en online resultaten kan verkrijgen.
  • Verslagen: De gebruiker kan de eerder door EDICOM gegenereerde verslagen bekijken en downloaden.
  • Grafiek: Met de grafiek kunt u de grafische voorstelling van het project zien, waardoor het gemakkelijker te begrijpen is.
  • Gantt: Met het Gantt-diagram kunt u de grafische voorstelling van het project op een tijdlijn bekijken, waardoor het gemakkelijk wordt om de evolutie en de voortgang van het project te zien.

EDI Onboarding Web Tool

Via het web toegankelijke tool voor projectbeheer, waarmee u de integratiestatus van uw partners in realtime kunt controleren.

Herramienta para la gestión de proyectos de onboarding EDI

Bij een eerste migratie of implementatie van een EDI-project is de connectiviteit met de B2B-partnercommunity van een bedrijf een cruciaal en fundamenteel punt. Deze tool maakt real-time communicatie tussen EDICOM en de klant mogelijk om de voortgang van de integratie met partners te beoordelen:

  • Projectorganisatie, segmentering van de partners, fasen en definitie van acties.
  • Het verkrijgen van informatie over de technologische status van de partners.
  • Integratie testen uitvoeren met hun platform.
  • Informatie over het project, levering van documentatie.

Ontdek de mogelijkheden van onze EDI Saas software

EDIWIN is de EDI B2B2G communicatie software ontwikkeld door EDICOM voor efficiënte uitwisseling van alle commerciële, logistieke of fiscale transacties van een groot bedrijf.

Onze EDI SaaS-oplossing is voortdurend in ontwikkeling om onze klanten veiligheid, schaalbaarheid en traceerbaarheid te bieden in de communicatie met hun partners.

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over Elektronische gegevensuitwisseling - EDI

Zeven redenen om EDI in de modesector te gebruiken

Ontdek hier de 7 redenen om EDI in de sector te gebruiken en welke oplossingen EDICOM biedt

Het belang van EDI in OEM-TIER communicatie voor de auto-industrie

Essentiële kenmerken van veilige integratie tussen autofabrikanten en toeleveranciers.

EDICOM door EcoVadis erkend als duurzaame onderneming

De toonaangevende benchmark in duurzaamheidsaudits EcoVadis certificeert EDICOM met een van de hoogste ratings ...