e-Facturatie

Het Verenigd Koninkrijk start een openbare raadpleging over e-facturering

Verenigd Koninkrijk e-facturering

De regering van het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft een pakket hervormingen aangekondigd om de agenda van de nieuwe regering uit te voeren. Kanselier Reeves presenteerde hervormingen die het Britse belastingstelsel moeten verbeteren en de basis moeten leggen voor de Britse economie.

Als onderdeel van dit pakket is HMRC van plan om een raadpleging over e-facturatie te starten om het bredere gebruik ervan in Britse bedrijven en overheidsdepartementen te bevorderen. De raadpleging zal feedback verzamelen van bedrijven over hoe HMRC investeringen in e-facturatie kan ondersteunen en de adoptie ervan kan aanmoedigen.

Op dit moment is er nog geen startdatum voor de raadpleging. De invoering van een e-factureringssysteem in het Verenigd Koninkrijk zal een belangrijke evolutie betekenen in de dagelijkse activiteiten van bedrijven, zoals dat al gebeurt in veel Europese landen en over de hele wereld.

De details van het nieuwe kader voor e-facturering zullen worden uiteengezet in de komende Roadmap Digitale Transformatie, waarin de visie voor een efficiënter en digitaal belastingstelsel wordt uiteengezet.

Digitaliseringsstrategie in de gezondheidszorg NHS

Het Britse ministerie van Volksgezondheid (DH) implementeert een e-procurementstrategie voor de National Health Service (NHS) en haar leveranciers. Het doel van dit initiatief is om het inkoopproces van goederen en diensten te stroomlijnen en efficiënter te maken.

Het doel is om de uitwisseling van documenten die worden gegenereerd in de toeleveringsketen van de gezondheidszorg te automatiseren. Naast facturen, bestellingen, verzendberichten en creditnota's omvat het initiatief ook andere informatie, zoals productgegevens. Deze maatregelen zullen inkoopprocessen sneller, efficiënter en veiliger maken.

De strategie voorziet in het verplichte gebruik van de internationale GS1 en PEPPOL standaarden. Deze wereldwijd gangbare standaarden zorgen voor interoperabiliteit tussen NHS-leveranciers en vergemakkelijken zo de uitwisseling van gegevens tussen hun systemen.
 

Heeft u vragen over e-facturatie in Europa?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en een van onze specialisten zal uw vragen beantwoorden.

Ik wil contact opnemen

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Hoe werkt elektronische facturatie in Costa Rica

Wij leggen alle details uit voor het uitgeven en ontvangen van elektronische facturen in Costa Rica

Griekenland: B2B en B2G e-facturatie via MyData

EDICOM, eerste wereldwijde e-factuurprovider die gecertificeerd is om te werken met MyData in de B2B-, B2G- en B2C-sectoren

De staat van elektronische facturering in Panama

We analyseren de belangrijkste kenmerken en vereisten van het elektronische factureringssysteem van Panama (SFEP)