e-Facturatie

Hoe werkt elektronische facturatie in El Salvador

e-facturatie El Salvador

El Salvador blijft de implementatie van elektronische facturering ontwikkelen. Een project dat door het ministerie van Financiën wordt beschreven als "hoge impact", essentieel binnen het Digitale Agenda Plan dat is ontwikkeld door de Salvadoraanse regering in de periode 2020-2030, vanuit het Secretariaat voor Innovatie.

EDICOM verstuurt al elektronische facturen in El Salvador

Het ministerie van Financiën zit midden in een pilotplan met 50 grote bedrijven uit verschillende sectoren, waarin EDICOM participeert door facturen te verzenden naar een van haar klanten. Zodra deze eerste fase is afgerond, zal de overheid naar verwachting de fasen van massificatie van de verplichte elektronische factuur bekendmaken.

El Salvador volgt het pad van andere Latijns-Amerikaanse landen zoals Mexico, Brazilië of Chili, leiders in de ontwikkeling van elektronisch bestuur.

Elektronisch factureren is een essentieel instrument om belastingvlucht te voorkomen en het inningsproces te optimaliseren.

Met het oog op de invoering van het nieuwe digitale model worden de medewerkers van de afdeling Tax Attention van de Algemene Directie Binnenlandse Belastingen opgeleid om fundamentele aspecten over de implementatie van elektronische facturatie bekend te maken.

De regering heeft een programma ter versterking van de belastingdienst opgesteld, waarin wordt nagedacht over de implementatie van de elektronische factuur en om in zijn geheel een elektronische overheid op te zetten die dicht bij de gebruiker staat en die op zijn beurt hand in hand gaat met het economisch startplan.
Een van de voordelen die El Salvador hanteert op het gebied van elektronische facturering is de besparing van economische en milieukosten door de eliminatie van papier, maar bovenal benadrukt het de nieuwe economische kansen:

  • Er worden nieuwe handelskanalen geopend.
  • Het moedigt het gebruik van e-commerce en nieuwe technologieën aan.
  • Nieuwe zakelijke kansen en banen ontstaan in de levering van diensten met betrekking tot elektronische facturering.

Daarbij komt nog de verbetering van de belastinginning die het systeem biedt, vooral door meer controle en minder belastingontduiking. Volgens het Salvadoraanse ministerie van Financiën zal het met de implementatie van elektronische facturering naar verwachting de inning met 1% van het bbp verhogen, aan het einde van de huidige periode van vijf jaar.

Oplossingen voor elektronische facturering aangepast aan uw behoeften

EDICOM is een internationale leverancier van e-Invoicing oplossingen. Het biedt wereldwijde oplossingen voor gegevensintegratie tussen bedrijven, met één internationaal elektronisch factureringsplatform dat is aangepast aan de technische en juridische specificaties van de verschillende landen waarin zijn klanten actief zijn.

Een van de voordelen van deze oplossing is de schaalbaarheid, die de implementatie van nieuwe tools mogelijk maakt volgens de behoeften van het bedrijf, evenals de wereldwijde capaciteit van EDICOM, wiens platforms voor het verzenden en ontvangen van elektronische facturen zijn aangepast aan de specificaties van de landen van herkomst en bestemming waarin haar klanten actief zijn.
 

Wilt u meer weten?

Vraag meer informatie aan

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over...

De "Crea y Crece"-wet maakt het gebruik van de elektronische factuur verplicht tussen bedrijven, kmo's en zelfstandigen in Spanje

De goedkeuring van de "Crea y Crece"-wet verplicht tot het gebruik van de B2B-factuur in Spanje.

Azië-Stille Oceaan: Status van de elektronische factuur en elektronische belastingaangiften

Van Japan tot Nieuw-Zeeland versnelt de APAC-regio de implementatie van e-facturatievereisten

Brazilië stelt het gebruik van de GTIN-code verplicht in de elektronische factuur (NF-e)

Vanaf 12 september 2022 is het gebruik van het Global Trade Item Number (GTIN) in de elektronische factuur (NF-e)