e-Facturatie

Australië stimuleert het gebruik van elektronische facturatie

Australië elektronische facturatie

De Australische overheid heeft gekozen voor elektronisch factureren. De introductie ervan in de digitaliseringsprocessen van kleine en middelgrote ondernemingen zal een specifiek gewicht krijgen op basis van de nieuwe investeringen en acties die onlangs door de premier zijn aangekondigd.

Het doel is om het gebruik van elektronische facturatie in zowel de publieke als de private sfeer te bereiken. De massificatie van elektronische facturatie voor overheidsinstanties in Australië wordt overwogen voor juli 2022.  Tegelijkertijd zal worden gewerkt aan de toepassing ervan op het gebied van bedrijven. Daarom heeft de Australische regering nieuwe investeringen en acties aangekondigd die zijn opgenomen in het plan voor de strategie voor de digitale economie.

De eerste stap is om het bewustzijn van de waarde van elektronische facturatie voor bedrijven te vergroten en de acceptatie ervan te bevorderen, hiervoor is het de bedoeling om 15.300.000 AUD te investeren.

De entiteiten die verantwoordelijk zijn voor het promoten van het e-invoicingsysteem, zijn de Australian Peppol Authority (ATO) en de Treasury, die de volgende acties zullen ondernemen om de kennis en acceptatie van elektronische facturatie te verbeteren: 

  • Informatie verzamelen over het gebruik van elektronische facturatie en het niveau van implementatie van e-aanbesteding.  
  • Blijven samenwerken met staten en gebieden om de acceptatie van e-facturatie op het B2G-terrein te vergroten.
  • Bevordering van educatieve bewustmakingsactiviteiten gericht op het bedrijfsleven.
  • Samen werken met betalingsproviders (EFTPOS, Visa, Mastercard, New Payments Platform Australia -NPPA) om mogelijkheden te verkennen over hoe e-facturatie de betalingservaring van bedrijven kan aanvullen.
  • Nieuwe manieren onderzoeken om de adoptie van e-invoicing te versnellen.

Naar schatting wisselen bedrijven in Australië jaarlijks meer dan 1,2 miljard facturen uit. 90% wordt gemaakt volgens het traditionele model. Het digitaliseren van het systeem kan tot $ 20 per factuur besparen. Elektronische facturering verbetert ook de betalingstermijnen voor bedrijven, met name kmo's. Met de impuls van de implementatie wil de Australische overheid de productiviteit van bedrijven verhogen en het voordeel van kostenreductie beïnvloeden.

Strategie voor de digitale economie in Australië

De bevordering van elektronische facturatie maakt deel uit van het strategieplan voor de digitale economie voor de digitale transformatie van het land als hefboom voor verandering voor economisch herstel, met een horizon van 2030. Het totale toegewezen budget is $ 1,2 miljard.

De roadmap voor digitale transformatie is gericht op de volgende gebieden:

  • Ontwikkeling van de digitale vaardigheden van Australiërs in overeenstemming met de ontwikkeling van de digitalisering van bedrijven en banen.
  • Bevordering van bedrijfsinvesteringen, door middel van fiscale prikkels voor bedrijven om investeringen in digitale technologieën te stimuleren om hun productiviteit te verbeteren, te groeien en banen te creëren.
  • Het verbeteren van de levering van overheidsdiensten door de ontwikkeling van e-Goverment en het verbeteren van diensten zoals MyGov en My Health Record.
  • Digitalisering van het MKB. Het doel is om de productiviteit van kleine en middelgrote ondernemingen te verbeteren om te profiteren van de kansen die digitale technologieën creëren. Er zijn acties gepland zoals advies om hun digitale capaciteiten te ontwikkelen; en de invoering van elektronische facturatie. De investering voor de digitale transformatie van kmo's overweegt een investering van $ 800 miljoen in het Digital Business Plan, dat bedrijven helpt digitale technologieën te gebruiken om te groeien en banen te creëren als onderdeel van het economisch herstel van Australië.
  • Data en digitale economie. Bevorder het effectieve en grootschalige gebruik van data. Data zijn van vitaal belang voor het opbouwen van een moderne digitale economie en het leveren van betere resultaten voor Australiërs. De regering zet zich daarom in voor de implementatie van de eerste datastrategie van Australië, die tot doel heeft het effectieve, veilige en beveiligde gebruik van gegevens in de periode 2021 tot 2025 te verbeteren.
  • Ontwikkeling van kunstmatige intelligentie om deze toe te passen op de economie van het land. De oprichting van het National AI Centre samen met vier Digital Capability Centres is gepland om de basis te leggen voor een Australisch AI- en digitaal ecosysteem: onder andere implementatie in bedrijven, training en ontwikkeling van AI-proefprojecten.
  • Ontwikkeling van opkomende luchtvaarttechnologie - zoals drones - toegepast op transport en leveringsketen management, digitale landbouw, evenals om de logistiek en connectiviteit voor stedelijke en regionale Australiërs te verbeteren.
  • De veiligheid in de digitale omgeving verbeteren om het vertrouwen en de bescherming te creëren die nodig zijn voor de ontwikkeling ervan.

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Hoe is de elektronische factuur in Ecuador?

We vertellen u het laatste nieuws over de implementatiestatus van elektronische facturatie in Ecuador.

Israël voert zijn validatiemodel voor elektronische facturatie in

Israël introduceert elektronische facturatie in verschillende fasen, beginnend in 2024 en eindigend in 2028

Hoe werkt het online elektronische facturatieregime - FEL van Guatemala

We leggen alle details uit van het nieuwe FEL elektronische facturatiesysteem