e-Facturatie

Bahrein gaat elektronische facturatie introduceren

Bahrein elektronische facturatie

Initiatieven op het gebied van e-facturatie in landen in het Midden-Oosten nemen toe. Steeds meer landen overwegen de implementatie van elektronische modellen waarmee ze belastingfraude kunnen bestrijden. Na Egypte en Saudi-Arabië begint Bahrein nu zijn eigen elektronische facturatiesysteem te bestuderen, dat vanaf 2024 (datum niet bevestigd) zou kunnen worden geïmplementeerd.

Het Koninkrijk Bahrein voerde in januari 2019 voor het eerst een btw-tarief van 5% in. Onlangs heeft de ministerraad van Bahrein de verhoging van het standaard btw-tarief goedgekeurd, van 5 naar 10%. De maatregel is op 1 januari 2022 in werking getreden en heeft tot doel het herstel van het begrotingsevenwicht, dat als gevolg van COVID-19 forse klappen heeft gekregen.

Momenteel heeft het National Bureau for Revenue (NBR) van Bahrein, de instantie die verantwoordelijk is voor de uitvoering en controle van de btw-inning, een openbare raadpleging gelanceerd om voorstellen te zoeken voor de invoering van een elektronisch facturatiestelsel. Door elektronische facturatie kan de NBR de btw-naleving door belastingplichtigen garanderen en de gegevensverzameling en transparantie verbeteren.

Hoewel er op dit moment geen bevestigde details zijn, is het zeer waarschijnlijk dat de implementatie geleidelijk zal verlopen en dat het te volgen model vergelijkbaar is met dat van Saoedi-Arabië. 

De belangrijkste doelstellingen en voordelen van de invoering van een model voor elektronische belastingaangifte zijn:

  1. Bahreinse bedrijven helpen door hun administratieve lasten te verminderen,
  2. De ontwikkeling van het economisch beleid van het land optimaliseren door meer gedetailleerde economische gegevens te verzamelen,
  3. Het begrotingsprogramma van Bahrein ondersteunen.

Wij helpen u bij het aanpakken van uw elektronische facturatieprojecten

EDICOM biedt wereldwijd oplossingen voor elektronische facturatie en elektronische belastingaangifte. Met onze technologie pakken we de uitdagingen en behoeften aan van elk bedrijf op het gebied van B2G en B2B. 

Het internationale elektronische facturatieplatform van EDICOM voor het uitgeven en ontvangen van facturen is aangepast aan de specificaties van de landen van herkomst en bestemming waarin haar klanten actief zijn en wordt voortdurend bijgewerkt.

Wij begeleiden bedrijven bij hun elektronische facturatieprojecten, helpen de kosten te verlagen en hun crediteuren- en debiteurenprocessen te optimaliseren. Onze oplossing die in SaaS-modus wordt aangeboden, kan verbinding maken met vrijwel alle ERP's en biedt integratieservices voor data uit meerdere bronnen om informatie te consolideren en fouten in documenten te voorkomen.

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

VeriFactu, het factuurverificatiesysteem ter bestrijding van belastingfraude in Spanje

Lees meer over de vereisten die bedrijven moeten aannemen om te voldoen aan de VeriFactu-verordening.

Status van verplichte elektronische facturatie tussen bedrijven in Spanje

De belangrijkste kenmerken van de technische regelgeving voor elektronische facturatie tussen bedrijven in Spanje

Hoe werkt het online elektronische facturatieregime - FEL van Guatemala

We leggen alle details uit van het nieuwe FEL elektronische facturatiesysteem