e-Facturatie

Bahrein gaat elektronische facturatie introduceren

Bahrein elektronische facturatie

Initiatieven op het gebied van e-facturatie in landen in het Midden-Oosten nemen toe. Steeds meer landen overwegen de implementatie van elektronische modellen waarmee ze belastingfraude kunnen bestrijden. Na Egypte en Saoedi-Arabië begint Bahrein nu zijn eigen elektronische facturatiesysteem te bestuderen, dat vanaf 2024 (datum niet bevestigd) zou kunnen worden geïmplementeerd.

Het Koninkrijk Bahrein voerde in januari 2019 voor het eerst een btw-tarief van 5% in. Onlangs heeft de ministerraad van Bahrein de verhoging van het standaard btw-tarief goedgekeurd, van 5 naar 10%. De maatregel is op 1 januari 2022 in werking getreden en heeft tot doel het herstel van het begrotingsevenwicht, dat als gevolg van COVID-19 forse klappen heeft gekregen.

Momenteel heeft het National Bureau for Revenue (NBR) van Bahrein, de instantie die verantwoordelijk is voor de uitvoering en controle van de btw-inning, een openbare raadpleging gelanceerd om voorstellen te zoeken voor de invoering van een elektronisch facturatiestelsel. Door elektronische facturatie kan de NBR de btw-naleving door belastingplichtigen garanderen en de gegevensverzameling en transparantie verbeteren.

Hoewel er op dit moment geen bevestigde details zijn, is het zeer waarschijnlijk dat de implementatie geleidelijk zal verlopen en dat het te volgen model vergelijkbaar is met dat van Saoedi-Arabië. 

De belangrijkste doelstellingen en voordelen van de invoering van een model voor elektronische belastingaangifte zijn:

  1. Bahreinse bedrijven helpen door hun administratieve lasten te verminderen,
  2. De ontwikkeling van het economisch beleid van het land optimaliseren door meer gedetailleerde economische gegevens te verzamelen,
  3. Het begrotingsprogramma van Bahrein ondersteunen.

Wij helpen u bij het aanpakken van uw elektronische facturatieprojecten

EDICOM biedt wereldwijd oplossingen voor elektronische facturatie en elektronische belastingaangifte. Met onze technologie pakken we de uitdagingen en behoeften aan van elk bedrijf op het gebied van B2G en B2B. 

Het internationale elektronische facturatieplatform van EDICOM voor het uitgeven en ontvangen van facturen is aangepast aan de specificaties van de landen van herkomst en bestemming waarin haar klanten actief zijn en wordt voortdurend bijgewerkt.

Wij begeleiden bedrijven bij hun elektronische facturatieprojecten, helpen de kosten te verlagen en hun crediteuren- en debiteurenprocessen te optimaliseren. Onze oplossing die in SaaS-modus wordt aangeboden, kan verbinding maken met vrijwel alle ERP's en biedt integratieservices voor data uit meerdere bronnen om informatie te consolideren en fouten in documenten te voorkomen.

Wilt u meer weten?

Vraag meer informatie aan

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over...

De SAT breidt het gebruik van CFDI 4.0 Payroll uit

CFDI payroll 3.3 mag nog tot en met 31 maart 2023 worden gebruikt.

De "Crea y Crece"-wet maakt het gebruik van de elektronische factuur verplicht tussen bedrijven, kmo's en zelfstandigen in Spanje

De goedkeuring van de "Crea y Crece"-wet verplicht tot het gebruik van de B2B-factuur in Spanje.

Elektronische factuur en eTax Compliance in Afrika

We analyseren de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronische facturatie en belastingnaleving in Afrika.