e-Facturatie

EDICOM goedgekeurd als PEPPOL Provider door de Nederlandse PEPPOL Autoriteit NPA

PEPPOL Provider PEPPOL Authority NPA

Met trots kondigen wij aan dat de Nederlandse PEPPOL Autoriteit (NPA) EDICOM heeft geautoriseerd als PEPPOL-provider in het land. 

Deze certificering stelt ons in staat om onze klanten eenvoudig te verbinden met de publieke sector in Nederland en met hun business partners uit de privaat sector die al aangesloten op het PEPPOL-netwerk voor het verzenden en ontvangen van elektronische facturen en alle andere documenten.

Als geautoriseerde dienstverlener zullen we ook deelnemen aan de community van serviceproviders community van de NPA, met als doel onze kennis en expertise op het gebied van e-facturatie en btw-compliance te leren en te delen.

Het landschap van e-facturatie in Nederland anticipeert op Richtlijn 2014/55/EU. Op dit moment hebben centrale overheidsdiensten en aanbestedende diensten beide de opdracht om elektronische facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Leveranciers met contracten die na 2021 dateren, moeten elektronische facturen uitgeven, terwijl degenen met eerdere contracten vrijwillig kunnen meedoen.

Centrale overheidsdiensten zijn verbonden met het centrale platform Digipoort, dat ook is aangesloten op het PEPPOL-netwerk. Momenteel kunnen elektronische facturen worden verzonden in PEPPOL BIS 3.0-formaat.
Door gebruik te maken van onze oplossing, kunnen onze klanten voldoen aan de factuurformaten en connectiviteit die door de Nederlandse overheid zijn vastgesteld. Oftewel, het converteren van documenten naar UBL-, SI-UBL- of XML-indeling.

EDICOM, gecertificeerd PEPPOL Access Point

De accreditatie als PEPPOL Access Point stelt EDICOM in staat om verbinding te maken met het PEPPOL e-inkoopplatform. Hierdoor kunnen particuliere bedrijven en overheden in landen in heel Europa allerlei e-documenten uitwisselen: facturen, inkooporders, bestellingen, prijscatalogi, enz.

EDICOM heeft certificering verkregen van haar AS-server (EAS Server) door de Europese Unie, nadat het aan alle technische en beveiligingsvereisten en specificaties heeft voldaan. We hebben AS4 geïmplementeerd via het MADE-project (2016-EU-IA-0063), dat is gefinancierd door het Europees INEA-agentschap.

 

HOSP&INVOICE project (Action No: 2017-EU-IA-0146)

EDICOM coordinates HOSP&INVOICE project (Action No: 2017-EU-IA-0146)

Wilt u meer weten?

Vraag meer informatie aan

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over...

De "Crea y Crece"-wet maakt het gebruik van de elektronische factuur verplicht tussen bedrijven, kmo's en zelfstandigen in Spanje

De goedkeuring van de "Crea y Crece"-wet verplicht tot het gebruik van de B2B-factuur in Spanje.

Azië-Stille Oceaan: Status van de elektronische factuur en elektronische belastingaangiften

Van Japan tot Nieuw-Zeeland versnelt de APAC-regio de implementatie van e-facturatievereisten

Brazilië stelt het gebruik van de GTIN-code verplicht in de elektronische factuur (NF-e)

Vanaf 12 september 2022 is het gebruik van het Global Trade Item Number (GTIN) in de elektronische factuur (NF-e)