e-Facturatie

EDICOM goedgekeurd als Peppol Provider door de Nederlandse Peppol Autoriteit NPA

Peppol Provider Peppol Authority NPA

Met trots kondigen wij aan dat de Nederlandse Peppol Autoriteit (NPA) EDICOM heeft geautoriseerd als Peppol-provider in het land. 

Deze certificering stelt ons in staat om onze klanten eenvoudig te verbinden met de publieke sector in Nederland en met hun business partners uit de privaat sector die al aangesloten op het Peppol-netwerk voor het verzenden en ontvangen van elektronische facturen en alle andere documenten.

Als geautoriseerde dienstverlener zullen we ook deelnemen aan de community van serviceproviders community van de NPA, met als doel onze kennis en expertise op het gebied van e-facturatie en btw-compliance te leren en te delen.

Het landschap van e-facturatie in Nederland anticipeert op Richtlijn 2014/55/EU. Op dit moment hebben centrale overheidsdiensten en aanbestedende diensten beide de opdracht om elektronische facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Leveranciers met contracten die na 2021 dateren, moeten elektronische facturen uitgeven, terwijl degenen met eerdere contracten vrijwillig kunnen meedoen.

Centrale overheidsdiensten zijn verbonden met het centrale platform Digipoort, dat ook is aangesloten op het Peppol-netwerk. Momenteel kunnen elektronische facturen worden verzonden in Peppol BIS 3.0-formaat.
Door gebruik te maken van onze oplossing, kunnen onze klanten voldoen aan de factuurformaten en connectiviteit die door de Nederlandse overheid zijn vastgesteld. Oftewel, het converteren van documenten naar UBL-, SI-UBL- of XML-indeling.

EDICOM, gecertificeerd Peppol Access Point

De accreditatie als Peppol Access Point stelt EDICOM in staat om verbinding te maken met het Peppol e-inkoopplatform. Hierdoor kunnen particuliere bedrijven en overheden in landen in heel Europa allerlei e-documenten uitwisselen: facturen, inkooporders, bestellingen, prijscatalogi, enz.

EDICOM heeft certificering verkregen van haar AS-server (EAS Server) door de Europese Unie, nadat het aan alle technische en beveiligingsvereisten en specificaties heeft voldaan. We hebben AS4 geïmplementeerd via het MADE-project (2016-EU-IA-0063), dat is gefinancierd door het Europees INEA-agentschap.

 

HOSP&INVOICE project (Action No: 2017-EU-IA-0146)

EDICOM coordinates HOSP&INVOICE project (Action No: 2017-EU-IA-0146)

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Alles over Peru's elektronische facturatiesysteem

Meer informatie over de werking van het Elektronische Uitgiftesysteem – SEE om elektronisch te factureren in Peru.

B2B e-facturatie in Frankrijk

Frankrijk boekt vooruitgang bij de invoering van het nieuwe model voor B2B e-facturering en e-rapportage

B2B e-facturatie in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE): Peppol DCTCE gepland voor 2026

De regering van de Verenigde Arabische Emiraten bereidt de massificatie voor van elektronische B2B-facturen in 2026