e-Facturatie

EDICOM goedgekeurd als Peppol Provider door de Nederlandse Peppol Autoriteit NPA

Peppol Provider Peppol Authority NPA

Met trots kondigen wij aan dat de Nederlandse Peppol Autoriteit (NPA) EDICOM heeft geautoriseerd als Peppol-provider in het land. 

Deze certificering stelt ons in staat om onze klanten eenvoudig te verbinden met de publieke sector in Nederland en met hun business partners uit de privaat sector die al aangesloten op het Peppol-netwerk voor het verzenden en ontvangen van elektronische facturen en alle andere documenten.

Als geautoriseerde dienstverlener zullen we ook deelnemen aan de community van serviceproviders community van de NPA, met als doel onze kennis en expertise op het gebied van e-facturatie en btw-compliance te leren en te delen.

Het landschap van e-facturatie in Nederland anticipeert op Richtlijn 2014/55/EU. Op dit moment hebben centrale overheidsdiensten en aanbestedende diensten beide de opdracht om elektronische facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Leveranciers met contracten die na 2021 dateren, moeten elektronische facturen uitgeven, terwijl degenen met eerdere contracten vrijwillig kunnen meedoen.

Centrale overheidsdiensten zijn verbonden met het centrale platform Digipoort, dat ook is aangesloten op het Peppol-netwerk. Momenteel kunnen elektronische facturen worden verzonden in Peppol BIS 3.0-formaat.
Door gebruik te maken van onze oplossing, kunnen onze klanten voldoen aan de factuurformaten en connectiviteit die door de Nederlandse overheid zijn vastgesteld. Oftewel, het converteren van documenten naar UBL-, SI-UBL- of XML-indeling.

EDICOM, gecertificeerd Peppol Access Point

De accreditatie als Peppol Access Point stelt EDICOM in staat om verbinding te maken met het Peppol e-inkoopplatform. Hierdoor kunnen particuliere bedrijven en overheden in landen in heel Europa allerlei e-documenten uitwisselen: facturen, inkooporders, bestellingen, prijscatalogi, enz.

EDICOM heeft certificering verkregen van haar AS-server (EAS Server) door de Europese Unie, nadat het aan alle technische en beveiligingsvereisten en specificaties heeft voldaan. We hebben AS4 geïmplementeerd via het MADE-project (2016-EU-IA-0063), dat is gefinancierd door het Europees INEA-agentschap.

 

HOSP&INVOICE project (Action No: 2017-EU-IA-0146)

EDICOM coordinates HOSP&INVOICE project (Action No: 2017-EU-IA-0146)

Wilt u meer weten over e-Facturatie in Nederland?

Vertel ons over uw project. Ons team van consultants in Nederland neemt binnen 24 uur contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.
Contact EDICOM Nederland

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Maleisië introduceert elektronische facturatie

Maleisië start met de gefaseerde invoering van e-facturatie van 2024 tot 2027

Duitsland: Invoering van B2B e-facturatie voor bedrijven

B2B e-facturatie in Duitsland zou vanaf januari 2025 verplicht kunnen zijn

Griekenland stelt B2G-e-facturering verplicht

Verplichte B2G e-facturatie in Griekenland start in september 2023