e-Facturatie,  EDICOM

EDICOM opent nieuw hoofdkantoor in Marokko

EDICOM MAROKKO

EDICOM heeft Marokko gekozen als het operationele centrum van het bedrijf in Afrika en het Midden-Oosten. De nieuwe kantoren bevinden zich in het iconische Twin Center in Casablanca, in het zenuwcentrum van de Marokkaanse hoofdstad. 

De keuze voor de nieuwe locatie is gebaseerd op de bevoorrechte situering van het Arabische land. Door zijn strategische ligging is het een van de staten met de hoogste concentratie van IT-bedrijven en buitenlandse start-ups op het continent, waardoor Marokko een van de belangrijkste IT-HUB's in Afrika is. 

Met deze nieuwe opening wil EDICOM zijn aanwezigheid in Afrika en het Midden-Oosten versterken en een beter antwoord bieden aan internationale bedrijven met een aanwezigheid in de regio, in het licht van de nieuwe vereisten voor elektronische facturatie en btw-compliance. 

Veel landen hebben besloten om te profiteren van de voordelen van elektronische facturatie en hun belastingsystemen te digitaliseren, waardoor zowel lokale als buitenlandse bedrijven gedwongen worden elektronische facturen en elektronische belastingaangiften te maken. In landen als Egypte, Ivoorkust, Niger, Burundi, Saoedi-Arabië, Tanzania of Oeganda is het gebruik ervan al verplicht, terwijl ze in Jordanië, Nigeria of Kenia op het punt staan het verplicht te gaan stellen. Daarnaast hebben landen als Tunesië, Zuid-Afrika, Togo, Oman of de Verenigde Arabische Emiraten ervoor gekozen om het vooralsnog vrijwillig te gebruiken. 

De komst van het Spaanse bedrijf stelt EDICOM in staat om zich te consolideren als een leverancier van EDI, elektronische facturatie en btw-compliance op mondiaal niveau, waardoor de internationalisering van bedrijven wordt vergemakkelijkt door schaalbare technologische oplossingen, aangepast aan de behoeften van elk bedrijf, ongeacht waar hun gesprekspartners zich bevinden of waar ze actief zijn.    

Met het nieuwe hoofdkantoor in Casablanca stijgt het totale aantal EDICOM-kantoren in de wereld nu tot 10, gevestigd in: Spanje, Frankrijk, Italië, VS, Mexico, Colombia, Argentinië en Brazilië. 


 

Wilt u meer weten over e-Facturatie in Nederland?

Vertel ons over uw project. Ons team van consultants in Nederland neemt binnen 24 uur contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.
Contact EDICOM Nederland

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Alles over Peru's elektronische facturatiesysteem

Meer informatie over de werking van het Elektronische Uitgiftesysteem – SEE om elektronisch te factureren in Peru.

Hoe werkt elektronische facturatie in El Salvador

El Salvador blijft de implementatie van elektronische facturering ontwikkelen

De staat van elektronische facturering in Panama

We analyseren de belangrijkste kenmerken en vereisten van het elektronische factureringssysteem van Panama (SFEP)