Digital VAT Reporting

Hoe het eWay Bill-systeem werkt in India

eway Bill India

De E-Way Bill is een elektronisch document dat wordt gebruikt voor de aangifte van het vervoer van goederen in India. De implementatie zorgde voor een mijlpaal in het verkeer van goederen in het land, omdat het het goederenaangiftesysteem homogeniseerde en digitaliseerde. Dit document is een verplichte vereiste om goederen over het hele grondgebied te vervoeren. 

Samen met elektronische facturering is de E-Way Bill een elektronisch belastingcontrolemechanisme dat is ontwikkeld door de Goods and Services Tax Council (GSTC), het orgaan dat verantwoordelijk is voor belastingbeheer in India. Beide mechanismen maken deel uit van de Goods and Services Tax (GST System), met als doel India te sturen naar een interne markt op basis van digitalisering.

De E-Way Bill wordt gegenereerd via het elektronische portaal van het Goods and Services TaxNetwork (GSTN). Het is ook mogelijk om het te creëren via elektronische platforms op basis van EDI (Electronic Data Interchange) oplossingen zoals EDICOM Global E-Invoicing.

Dit document kan worden gegenereerd door het bedrijf dat fungeert als agent voor het transport van de goederen, de vervoerder of de afzender of de ontvanger van de goederen. Of het nu gaat om het vervoer over land, door de lucht of over zee. 

De E-Way Bill wordt gemaakt voordat het transport van de goederen begint. Elk document wordt geïdentificeerd met een nummer (EBN), dat beschikbaar is voor de betrokken agenten: leverancier, ontvanger en vervoerder die kunnen worden geraadpleegd op het GSTN-portaal.

Om de E-Way Bill te maken, is het noodzakelijk om geregistreerd te zijn op het GST-platform en zich vervolgens te registreren op het E-Way Bill-platform.

Het elektronische document bestaat uit twee delen, A en B.

In deel A worden de identificatiegegevens van de leverancier en de ontvanger (GSTIN) geregistreerd; de data van geldigheid van het document; plaatsen van oorsprong en bestemming van de goederen, de waarde van de goederen en de reden van het vervoer.

Deel B bevat de gegevens die verband houden met het transport en de vervoerder. 

De voordelen van het E-Way Bill systeem zijn:

  • Vermijden van belastingontduiking.
  • Homogeniseren van het logistieke systeem van goederenvervoer over het hele grondgebied.
  • Traceerbaarheid van de goederen van oorsprong tot bestemming.
  • Faciliteren van de controle van de goederen door de autoriteiten.
  • Meer controle geven over de activiteiten aan de betrokken partijen: leveranciers, ontvangers en vervoerders.
  • Stroomlijnen van processen 

 

Wilt u meer weten over Digital VAT Reporting in Nederland?

Vertel ons over uw project. Ons team van consultants in Nederland neemt binnen 24 uur contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.
Contact EDICOM Nederland

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over Digital VAT Reporting

Azië-Stille Oceaan: Status van de elektronische factuur en elektronische belastingaangiften

Van Japan tot Nieuw-Zeeland versnelt de APAC-regio de implementatie van e-facturatievereisten

Nieuwe parameters voor CFDI Bulk Download in Mexico

EDICOM is als geautoriseerde certificeringsprovider geautoriseerd om tot 200K XML-documenten per aanvraag te downloaden.

Belastingaangifte voor digitale leveranciers in Mexico

Verplichting voor niet in Mexico gevestigde digitale aanbieders om hun activiteiten bij het SAT aan te melden