e-Facturatie

Israël voert zijn validatiemodel voor elektronische facturatie in

Israël voert zijn validatiemodel voor elektronische facturatie in

Het Israëlische ministerie van Financiën heeft het economisch plan van het land voor de jaren 2023 en 2024 gepubliceerd. Een van de belangrijkste doelstellingen van het programma is het bestrijden van fraude en belastingontduiking, als gevolg van het gebruik van illegale facturen die in het land worden gebruikt om belastingen te ontwijken.

Daartoe stelt Israël een model voor om facturen in elektronisch formaat en in real time naar de belastingdienst te sturen, bekend als CTC. De belastingdienst zal de ontvangen facturen valideren voordat zij naar de eindontvanger kunnen worden gestuurd. Dit validatiemodel lijkt sterk op dat van andere landen zoals Mexico of China.

Hoe werkt e-facturatie in Israël?

Momenteel is e-facturatie vrijwillig en van toepassing op B2B-facturen tussen bedrijven. De details over hoe het model zal werken en het definitieve implementatieschema zijn echter nog niet vastgesteld.

Facturen van meer dan 5.000 NIS moeten worden ingezonden naar en goedgekeurd door de Israëlische belastingdienst. De belastingdienst zal een unieke identificatiecode toekennen en de gegevens controleren om de factuur goed of af te keuren.

De datum van de transactie, het factuurnummer, de bedrijfsnummers van de verzender en de ontvanger en het bedrag van de factuur exclusief BTW moeten aan de belastingdienst worden verstrekt.

Na validering door de belastingdienst wordt de factuur teruggestuurd naar de verkoper, zodat deze naar de koper kan worden gestuurd.

Via een applicatie kan de ontvanger de gegevens van de ontvangen factuur controleren om de authenticiteit van het document te garanderen.

Wilt u meer weten over e-Facturatie in Nederland?

Vertel ons over uw project. Ons team van consultants in Nederland neemt binnen 24 uur contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.
Contact EDICOM Nederland

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Saoedi-Arabië stelt het gebruik van elektronische facturatie verplicht: FATOORAH project

EDICOM neemt deel aan het pilotprogramma voor e-invoicing in Saoedi-Arabië, op uitnodiging van ZATCA

EDICOM PDP voor elektronische facturatie in Frankrijk

EDICOM wordt een PDP om diensten voor elektronische facturatie aan te bieden in Frankrijk.