e-Facturatie

Nieuw-Zeeland lanceert zijn project voor elektronische facturatie

elektronische facturatie Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland treedt in de voetsporen van Australië en gaat verder met de implementatie van elektronische facturatie. De Nieuw-Zeelandse overheid zet zich in voor de invoering van elektronische facturatie ter ondersteuning van zakelijke en fiscale processen.

De overheid heeft aangekondigd dat rijksoverheidsinstanties vanaf 31 maart 2022 facturen in elektronisch formaat moeten kunnen ontvangen. Het is een eerste stap in het verplicht stellen van B2G elektronische facturatie in Nieuw-Zeeland. Men voorziet dat tegen 2026 90% van de centrale agentschappen alleen elektronische facturen zal gebruiken. 

Het doel is om procedures te vereenvoudigen en kosten te besparen voor bedrijven die grote hoeveelheden facturen verwerken. Daarnaast helpt het digitaliseren van dit proces om administratieve tijd te verkorten en belastingfraude tegen te gaan. De Nieuw-Zeelandse regering schat de besparingen op NZ $ 4,4 biljoen over 10 jaar dankzij het gebruik van elektronische systemen.

Het PEPPOL-netwerk

Het connectiviteitsmodel dat door Nieuw-Zeeland is gekozen, is het PEPPOL-netwerk. Bedrijven moeten een gecertificeerd PEPPOL Access Point inhuren om elektronische facturen te kunnen uitwisselen. 

EDICOM is gecertificeerd als Access Point voor het PEPPOL-netwerk in Australië en Nieuw-Zeeland Zodoende kan elk bedrijf of overheidsinstantie die elektronisch wil factureren in Australië of Nieuw-Zeeland, dit doen via EDICOM's Global e-Invoicing platform.

EDICOM PEPPOL Access Point stelt overheidsdiensten in staat om te communiceren met hun gemeenschap van gesprekspartners en leveranciers, via geïntegreerde oplossingen die de uitwisseling vanalle soorten elektronische documenten op basis van de PEPPOL-XML-standaard automatiseren.

Aanvankelijk was PEPPOL alleen beschikbaar voor Europese landen, maar vanwege het succes breidt het zich uit buiten Europa. Momenteel zijn er OpenPeppol-leden in een totaal van 38 landen (31 landen in Europa plus Australië, Canada, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore en de VS)

Wereldwijd platform voor elektronische facturering

Wij stellen u een wereldwijd internationaal platform voor elektronische facturatie ter beschikking dat de uitgifte en ontvangst van al uw facturen centraliseert. Ons internationale elektronische facturatieplatform implementeert modules met specifieke functionaliteit om uw management- en boekhoudsystemen aan te passen aan de vereisten die van kracht zijn in de verschillende landen waar u aanwezig bent.

Als u deel uitmaakt van een internationaal bedrijf met dochterondernemingen en werkcentra verspreid over verschillende landen, is het beslist nodig dat uw ERP elektronische facturen kan uitgeven die zijn aangepast aan de wetgeving van elk land waar u actief bent. Onze oplossing kan u helpen al uw activiteiten te optimaliseren.

Wilt u meer weten over e-Facturatie in Nederland?

Vertel ons over uw project. Ons team van consultants in Nederland neemt binnen 24 uur contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.
Contact EDICOM Nederland

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Griekenland stelt B2G-e-facturering verplicht

Verplichte B2G e-facturatie in Griekenland start in september 2023

Polen: B2B e-facturatie via het KSeF-platform

Op 1 juli 2024 gaat verplichte B2B-e-facturering via KSeF van start

Saoedi-Arabië stelt het gebruik van elektronische facturatie verplicht: FATOORAH project

EDICOM neemt deel aan het pilotprogramma voor e-invoicing in Saoedi-Arabië, op uitnodiging van ZATCA