e-Facturatie

Polen: B2B e-facturatie via het KSeF-platform

polen ksef

Polen boekt vooruitgang in zijn project om elektronische facturatie tussen particuliere bedrijven te massificeren. De kenmerken van het nieuwe elektronische facturatiesysteem zijn opgenomen in het in februari gepubliceerde wetsvoorstel van het ministerie. Bedrijven moeten gebruik maken van het nationale platform KSeF, dat vanaf 1 januari 2022 beschikbaar is voor vrijwillig gebruik.

Op 15 maart 2023 publiceert de ministerraad het nieuwe project over elektronische facturatie met KSeF in Polen, dat al is goedgekeurd. De meest relevante wijzigingen in het project zijn de volgende:   

 1. De datum van het verplichte karakter van de uitgifte van B2B elektronische facturen via KSeF wordt officieel bevestigd: 1 juli 2024.
 2. B2C-transacties zijn uitgesloten van KSeF.
 3. De introductie van een nieuwe functionaliteit is bevestigd: QR-code - in afwachting van de publicatie van de technische vereisten. Details over de aanvraagprocedure en vereisten voor de QR-code worden uiteengezet in de KSeF-verordening.
 4. Uit het project is geschrapt: "het corrigerende factuurvoorstel" door de ontvanger.

Nationaal elektronisch factuursysteem - KSeF

De KSeF is het centrale platform van de overheid voor het verzenden en ontvangen van elektronische facturen. Bedrijven moeten alle elektronische facturen naar de KSeF sturen, waar ze voorzien worden van een elektronische tijdstempel.

Bovendien zal het platform een reeks bevestigingen afgeven die gebruikers op de hoogte stellen van het nummer dat is toegewezen via de tijdstempel, van de afwijzing van de factuur of van de onmogelijkheid om facturen te kunnen uitgeven, vanwege de onbeschikbaarheid van KSeF zelf.

De facturen kunnen worden geraadpleegd en gedownload in het originele formaat of pdf in het portaal dat ook zal fungeren als een opslagplaats, waarbij de elektronische belastingdocumenten gedurende 10 jaar worden opgeslagen.

KSeF Implementatie Tijdlijn

 • Oktober 2021: Begin proefperiode. Serviceproviders kunnen deelnemen aan systeemtests met KseF.
 • Januari 2022: Vrijwillige fase. Bedrijven kunnen beginnen met het uitgeven van gestructureerde facturen aan KseF en profiteren van belastingvoordelen.
 • 1 Juli 2024: Verplicht gebruik van gestructureerde B2B elektronische facturatie (XML).

Op wie heeft de maatregel betrekking?

Alle in Polen gevestigde bedrijven.

Gestructureerde factuur

Onder gestructureerde factuur wordt verstaan die elektronische factuur die via de KSeF wordt beheerd. Voorlopig zullen gestructureerde facturen naast papieren facturen bestaan en de rest van de elektronische facturen die al op de markt zijn.

 

Wilt u alle details weten over B2B e-Invoicing in Polen? Download dit webinar in samenwerking met Deloitte.

Usa un dominio corporativo

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren U moet een beschrijving invoeren U moet uw positie invoeren Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Voordelen van B2B e-invoicing in Polen

Bedrijven die besluiten om op vrijwillige basis elektronische facturen te gaan gebruiken, kunnen profiteren van enkele speciale maatregelen:

 • Verlaging van de btw-aangifte van 60 naar 40 dagen
 • Vrijstelling aangifte JPK_FA dossier

Dit zijn enkele van de voordelen die de overheid hoopt te behalen met B2B elektronische massificatie.

 • Het ondernemingsklimaat van belastingbetalers verbeteren door gemakkelijker en sneller toegang te krijgen tot documenten.
 • Meer veiligheid in handelstransacties dankzij standaardisatie in het factuurformaat.
 • Vermindering van menselijke fouten dankzij de automatisering van boekhoudprocessen.
 • Optimalisatie van de fiscale controle.
 • Verhoogde belastinginning.

EDICOM Polen Compliance Diensten

EDICOM biedt een totaaloplossing voor bedrijven met een aanwezigheid in Polen. Edicom's e-invoicing en vat compliance platform stelt u in staat om alle processen van facturatie en aangifte van belastingdocumenten te automatiseren, zowel B2G als B2B.  Op een geïntegreerde manier met uw ERP stelt de EDICOM-service u in staat om zowel de B2B-elektronische facturen te genereren, verzenden en ontvangen die moeten worden gedeclareerd via het nieuwe KSeF-systeem, als de elektronische facturen die via het centrale PeF-platform aan de Poolse overheidsdiensten zijn gericht, in overeenstemming met de wettelijke en technische vereisten die door het ministerie van Financiën worden bepaald.

Daarnaast is de oplossing ook in staat om de uitgifte van SAF-T bestanden voor de aangifte van boekhoudkundige informatie te automatiseren.

Een uitgebreide oplossing die u helpt de btw-teruggavetijden te verkorten, uw beheerskosten te verlagen en u extra garanties van veiligheid en vertrouwelijkheid biedt.

Wilt u meer weten over e-Facturatie in Nederland?

Vertel ons over uw project. Ons team van consultants in Nederland neemt binnen 24 uur contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.
Contact EDICOM Nederland

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

EDICOM PDP voor elektronische facturatie in Frankrijk

EDICOM wordt een PDP om diensten voor elektronische facturatie aan te bieden in Frankrijk.

Belangrijke factoren voor een optimaal crediteurenbeheer

Ontdek hoe EDI-technologie u kan helpen bij het optimaliseren van de ontvangstprocessen van leveranciersfacturen

Duitsland: Invoering van B2B e-facturatie voor bedrijven

B2B e-facturatie in Duitsland zou vanaf januari 2025 verplicht kunnen zijn