e-Facturatie

San Marino: Verplichtng tot elektronische facturering voor bedrijven die goederen verkopen in Italië

San Marino elektronische facturering

Bedrijven in San Marino die in het afgelopen boekjaar meer dan 100.000 euro hebben gefactureerd, moeten vanaf 1 juli 2022 elektronische facturen uitgeven. Van 1 oktober 2021 tot 30 juni 2022 kunnen ze het vrijwillig doen.

Op 26 mei hebben de Segreteria di Stato per le Finanze e il Bilancio di San Marino en het Ministero delle Finanze van Italië een nieuwe overeenkomst ondertekend waarin ze elektronische facturering introduceerden voor commerciële activiteiten tussen beide landen.

In dit verband zullen elektronische facturen met betrekking tot de overdracht van goederen door ondernemers in San Marino worden verzonden naar de HUB van de Segreteria di Stato per le Finanze e il Bilancio de San Marino, die ze op hun beurt, na voorafgaande validatie, zullen sturen naar het Sistema Di Interscambio (SDI) van de Italiaanse Agenzia delle Entrate, die ze uiteindelijk naar de Italiaanse ondernemers zullen sturen.

Van hun kant zullen Italiaanse ondernemers elektronische facturen kunnen uitreiken aan ondernemers in San Marino via de SDI, die ze zal doorsturen naar de HUB van de Segreteria di Stato per le Finanze e il Bilancio de San Marino om ze uiteindelijk naar de ondernemers van San Marino te sturen.

Ondernemers die in beide landen actief zijn, zullen facturen kunnen uitwisselen via één grensoverschrijdend systeem. 

Met het EDICOM wereldwijde e-Invoicing platform, kunnen bedrijven zowel elektronische facturen als andere elektronische documenten die ze nodig hebben, uitgeven en verzenden, zowel naar de Segreteria di Stato per le Finanze e il Bilancio van San Marino als naar het SDI-platform van Italië. Het proces wordt op een geautomatiseerde manier uitgevoerd en geïntegreerd met het ERP- of managementsysteem van uw bedrijf. 

 

EDICOM coordinates GOVEIN2019 project (Action No: 2019-EU-IA-0046)

GOVEIN 19 EDICOM

*The contents of this publication belong solely to EDICOM GROUP and do not necessarily reflect the opinion of the European Union.

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Elektronische facturatie in Brazilië: NF-e, NFS-e en CT-e

Ontdek de belangrijkste aspecten van het elektronische factureringssysteem in Brazilië dat door SEFAZ wordt ontwikkeld.

Elektronische factuurmodellen: CTC, clearance, real-time, gecentraliseerd, interoperabel en meer...

Ontdek hoe e-factureringsmodellen werken en in welke landen ze worden toegepast...

Maleisië introduceert e-facturatie: CTC-model met prevalidatie

Verplichte e-facturatie voor B2B begint in augustus voor belastingbetalers met een jaaromzet van meer dan 100 miljoen MYR