e-Facturatie

Singapore: InvoiceNow e-facturatie project via Peppol

Singapore e-invoicing

Singapore lanceerde in 2019 het nationale netwerk voor e-facturering op basis van de Peppol-infrastructuur en werd daarmee het eerste land buiten Europa dat het Europese netwerk gebruikte voor de uitwisseling van e-facturen tussen particuliere bedrijven. Om e-facturatie in Singapore te bevorderen, lanceerde het orgaan dat verantwoordelijk is voor het e-facturatiesysteem, de Infocomm Media Development Authority, of IMDA, InvoiceNow, een reeks initiatieven met onder meer financiële beloningen voor bedrijven die e-facturatie toepassen.

Singapore wil af van papieren facturen. Onlangs kondigde staatsminister Chee Hong Tat aan dat "de regering de komende jaren InvoiceNow zal invoeren als het standaardkanaal voor het indienen van e-facturen voor alle overheidsleveranciers". Dit betekent dat InvoiceNow het Vendors@Gov-portaal voor geregistreerde bedrijven zal vervangen.

Dit is een belangrijke stap die de regering van Singapore zet naar de volledige invoering van e-facturatie als standaardsysteem. Het uiteindelijke doel van dit initiatief is om e-facturatie zo snel mogelijk verplicht te maken, in navolging van de huidige trend in de APAC-regio.

De Peppol Autoriteit van het land, IMDA, is verantwoordelijk voor het toewijzen van toegangspunten en het definiëren van de technische specificaties van het e-facturatiesysteem. Bedrijven die in Singapore willen e-factureren, moeten beschikken over een Peppol Access Point en een e-facturatiesysteem dat facturen in de Peppol-standaard kan verzenden.

Wat is InvoiceNow?

InvoiceNow maakt het mogelijk om facturen in een gestructureerd formaat rechtstreeks van het ene beheersysteem naar het andere door te sturen via het Nationwide E-delivery netwerk, dat gebaseerd is op Peppol, waardoor mogelijkheden voor automatisering ontstaan. Op die manier kunnen zowel KMO's als grote ondernemingen profiteren van een vlottere facturatie en snellere betalingen, met een kortere factuurverwerkingstijd zonder manueel papierwerk.

EDICOM is door de Infocomm Media Development Authority (IMDA) geaccrediteerd als Access Point voor het Peppol-netwerk in Singapore.

EDICOM's wereldwijde facturatieplatform is volledig geïntegreerd met uw ERP en laat u elektronische facturen versturen en ontvangen van en naar elk orgaan of bedrijf in Singapore.

Via ons Access Point kunt u het juiste InvoiceNow formaat aanmaken en automatisch versturen naar de ontvanger.

Door verbinding te maken met ons Access Point kunt u ook verbinding maken met instanties en administraties in het buitenland.

EDICOM is Peppol Access Point gecertificeerd in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en andere landen van de Europese Unie. EDICOM heeft ook zijn eigen SMP gecertificeerd door de OpenPEPPOL Association om zijn eigen Service Metadata Publisher te beheren. Een SMP is een gedecentraliseerd register dat informatie verschaft over de toegangspunten en soorten berichten die een Peppol-ontvanger kan ontvangen. Met de SMP van EDICOM is het niet nodig een externe verbinding of derden in te schakelen om informatie te verkrijgen van de op het netwerk geregistreerde gebruikers. De EDICOM-dienst voor werking in het netwerk is een complete dienst die een efficiënte en volledige werking van het begin tot eind van het proces garandeert.

Voordelen van het EDICOM Access Point

De EDICOM-oplossing laat niets in handen van derden. Alle processen worden uitgevoerd op onze eigen cloud-based infrastructuur. Hierdoor kunnen bedrijven ook werken zonder nieuwe installaties op hun systemen uit te voeren of zich zorgen te maken over onderhoud.

Wij beschikken over verschillende informatiebeveiligingscertificaten, waaronder ISO 27001, en zijn een gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener die door de Europese Unie is erkend in het kader van de eIDAS-verordening.

Een van de grootste voordelen van een wereldwijde provider als EDICOM is dat u al uw elektronische communicatie kunt centraliseren, zelfs als uw bedrijf in verschillende landen actief is.

Bedrijven hebben steeds meer te maken met naleving van regelgeving en ethische normen. Met de EDICOM-oplossing hebben bedrijven de geruststelling dat zij zich correct kunnen aanpassen aan vastgestelde wetgeving en processen. Het platform zet de communicatie automatisch om in de vereiste formaten en standaarden, volgens de vastgestelde beveiligings- en berichtenprotocollen.

Peppol's belangrijkste mijlpalen in Singapore

Singapore blijft e-facturering stimuleren om bedrijven te helpen hun efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen, de betalingscyclus te optimaliseren en het milieu zo min mogelijk te belasten.

Peppol is een reeks specificaties die ontworpen zijn om inkoopprocessen tussen bedrijven en overheidsinstellingen te vereenvoudigen, ongeacht hun locatie of de systemen die ze gebruiken. Door zijn veelzijdigheid en internationale bereik wordt het niet alleen in Europa of in de B2G-sector toegepast, maar wordt het gebruikt om op wereldwijde schaal elektronische documenten uit te wisselen tussen allerlei entiteiten.

 1. IMDA werd in mei 2018 de eerste Peppol-autoriteit buiten Europa. De regering van Singapore besloot haar e-facturatiesysteem te ontwikkelen met behulp van Europese normen en Peppol-infrastructuur met als doel de internationale handel te bevorderen.
 2. Het nationale e-factuurnetwerk werd in januari 2019 gelanceerd, met 11 service providers met toegangspunten die klaar zijn om de markt te bedienen.
 3. In 2019 werd een Peppol Ready-oplossing accreditatie gecreëerd en in januari 2020 zijn meer dan 50 providers van Peppol-oplossingen met succes op het netwerk aangesloten.
 4. De regering van Singapore heeft in januari 2020 een nieuw kanaal toegevoegd voor leveranciers om e-facturen in te dienen via het nationale e-factuurnetwerk, en dit is sindsdien het voorkeurskanaal voor leveranciers geworden.
 5. In maart 2020 werd de subsidie voor de registratie van e-facturen aangekondigd om bedrijven te stimuleren zich tegen 31 december 2020 bij het netwerk aan te sluiten.
 6. Het nationale e-factuurnetwerk werd in september 2020 omgedoopt tot InvoiceNow.- La red nacional de facturación electrónica pasó a llamarse InvoiceNow en septiembre de 2020.

Voordelen voor grote ondernemingen

Vermindering van handmatig werk

 • Ontvangst van facturen in een standaard elektronisch formaat.
 • Geen manuele registratie en verwerking van factuurgegevens.
 • Naadloze integratie van uw ERP-systeem in het Peppol-netwerk.

Minder foutenverwerking

 • De volledig geautomatiseerde overdracht van factuurgegevens naar uw ERP-systeem beperkt foutieve invoer tot een minimum.
 • Het vermindert aanzienlijk de tijd en moeite die nodig zijn om fouten op te sporen en later in het proces te corrigeren.

Nieuwe mogelijkheden voor leveranciersbeheer

 • Onderhandel over vroegtijdige betalingskortingen dankzij de mogelijkheid om facturen snel te verwerken.
 • Geef uw leveranciers online status updates zoals ontvangen, erkend en betaald (optioneel).

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

EDICOM kandidaat voor PDP voor elektronische facturatie in Frankrijk

EDICOM wordt een PDP om diensten voor elektronische facturatie aan te bieden in Frankrijk.

Mauritius bereidt zich voor op de implementatie van e-facturatie in 2024

De Mauritiaanse belastingdienst, MRA, gaat haar nationale e-facturatiesysteem gefaseerd invoeren

De elektronische B2B- en B2C-factuur in Vietnam

De elektronische factuur is in Vietnam verplicht sinds juli 2022