Elektronische gegevensuitwisseling - EDI,  Digitale Transformatie

Maak kennis met de technologie achter ons EDI-platform

software EDI SaaS

Via een SaaS-model, of "Software as a Service", stellen technologische dienstverleners zoals EDICOM aan bedrijven computerapplicaties beschikbaar, bijvoorbeeld EDI-platforms die in externe datacenters zijn geïnstalleerd.

Dit SaaS-model betekent dat gebruikers toegang hebben via internet, meestal met een eenvoudige webbrowser, van waaruit ze hun geïntegreerde oplossing voor elektronische gegevensuitwisseling kunnen beheren, beheren, configureren en bewaken.

Operationele EDI-oplossingen in de cloud zijn over het algemeen ontworpen om te integreren met het managementsysteem of ERP van het klantbedrijf. Dit omvat het opzetten van communicatiesystemen die de overdracht van gegevens tussen het beheersysteem en de SaaS EDI-oplossing mogelijk maken, voor een constante en automatische uitwisseling van verzonden en ontvangen documenten.

Om optimaal te kunnen profiteren van een EDI-service in SaaS-modus, is het noodzakelijk dat de technologie waarop deze is ontwikkeld veiligheid biedt bij de verwerking en bewerking van informatie en de ononderbroken beschikbaarheid van de service garandeert.

 

Welke technologieën worden gebruikt voor de ontwikkeling van onze SaaS EDI-software?

 

Angular JS

De ontwikkeling van de webinterface van onze EDI-software wordt ondersteund door AngularJS-technologie. AngularJS (gewoonlijk Angular.js of AngularJS 1 genoemd), is een open-source JavaScript-framework, onderhouden door Google, dat wordt gebruikt om webtoepassingen van één pagina te maken en te onderhouden.

Spring framework

De programmeertaal van onze EDI-software is Java. Spring is een open source applicatie development framework en control inversion container voor het Java platform.

MySQL

De database waarin de gegevens van ons EDI-platform zich bevinden, wordt beheerd door MySQL. MySQL is een relationeel databasebeheersysteem ontwikkeld door Oracle Corporation en wordt beschouwd als de meest populaire open source-database ter wereld, vooral voor webontwikkelingsomgevingen.

Hazelcast

Voor het beheer van de databasetoegangen van het EDI-platform vertrouwen we op de Hazelcast-tool. Hazelcast wordt in-memory data grid genoemd en maakt het mogelijk om verschillende gegevensstructuren op een gedistribueerde manier te delen met flexibele en handige schaalbaarheid (wachtrijbeheer, vergrendelingen, gedistribueerd geheugen, enz.).

Elasticsearch

De indexeringsengine die we gebruiken in ons EDI-platform is gebaseerd op Elasticsearch. Dit is een Search Server gebaseerd op Lucene. Het biedt een full-text, gedistribueerde en multi-tenancy zoekmachine met een RESTful webinterface en JSON-documenten.

Kibana

Ingekaderd binnen ons 24x7 surveillancebeleid gebruiken we tools zoals Kibana voor het monitoren en analyseren van logs, applicatieprestaties en het optimaliseren van het beheer van waarschuwingen.

SonarQube

Kwetsbaarheidsmeting op basis van de internationale standaard OWASP (Open Web Application Security Project) en geavanceerde meetinstrumenten zoals SonarQube.

CI/CD op basis van Gitlab

CI/CD is een methode om applicaties frequent naar klanten te distribueren door automatisering te gebruiken in de ontwikkelingsfasen van applicaties. Het continue integratie- en distributieproces omvat voortdurende automatisering en monitoring gedurende de hele levenscyclus van de toepassing, van de integratie- en testfasen tot de distributie- en implementatiefasen.

Bij EDICOM ontwikkelen we onze EDI-projecten op basis van deze technologie en methodologie voor foutcontrole, testen en kwaliteitsmeting.

In slechts 3 minuten video laten we u de mogelijkheden van onze EDI-software zien

Dus waarom kiezen voor EDICOM's EDI software?

Onze SaaS EDI-oplossing evolueert voortdurend om onze klanten veiligheid, schaalbaarheid en traceerbaarheid te bieden in de communicatie met hun partners.

EDICOM's EDI-oplossing die in SaaS-modus wordt aangeboden, werkt als een multisectoraal, multi-standaard en multi-protocol platform, dat via EDICOMiPaaS integreert met elke ERP op de markt (SAP, Oracle, Navision, enz.). We hebben het over een robuuste en schaalbare wereldwijde oplossing om zich aan te passen aan de specifieke kenmerken van elk EDI-project.

Naast de klassieke transactionele uitwisseling in een B2B commerciële stroom, maakt EDIWIN het mogelijk om elektronische facturen internationaal te verzenden en te ontvangen met elke publieke of private organisatie, met inachtneming van de geldende wetgeving, evenals het beheer van e-rapportagestromen. Op deze manier maakt het het mogelijk om alle commerciële transacties van een bedrijf te centraliseren in een enkel B2B2G-platform.

Welke andere voordelen vindt u in onze EDI software?

 

Gepersonaliseerd dashboard

Krachtig dashboard met dynamische platformprestatie-indicatoren. We kunnen de grafieken aanpassen met verschillende parameters, zoals datum, type berichten, enz.

Aanpassing aan mobiele apparaten (Responsive Design)

Alle documentinformatie is gemakkelijk toegankelijk. Traditionele contextmenu's die de gebruikerservaring op mobiele apparaten belemmeren, worden geëlimineerd.

Ondersteunde formulierbewerking

Onze EDI-software bevat intelligente tools die de gebruiker helpen bij het identificeren en bewerken van documenten met fouten, of bij het flexibel samenstellen van nieuwe documenten.

Betere gebruikerservaring

Het ontwerp van de grafische gebruikersinterface is gemaakt met een 100% functioneel criterium. De applicatie biedt een eenvoudige en vriendelijke visuele omgeving die zich aanpast aan de realiteit en taal die gebruikers gebruiken in hun dagelijkse activiteiten.

Agile documentconsultatie

Documenten vormen de kern van de oplossing. Daarom hebben we alle opties voor het zoeken naar documenten gecentraliseerd via een krachtige tool die meerdere parameters bevat voor een gepersonaliseerde zoekopdracht.

Realtime weergave

Geïntegreerd analyseplatform voor end-to-end projectmanagement, van het verzamelen van informatie, via gegevensverwerking en -analyse, tot de visuele weergave ervan.

 

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over Elektronische gegevensuitwisseling - EDI

Het belang van EDI in OEM-TIER communicatie voor de auto-industrie

Essentiële kenmerken van veilige integratie tussen autofabrikanten en toeleveranciers.

Belangrijkste toepassingsgebieden van EDI in de retailsector

Elektronische gegevensuitwisseling (EDI) is een van de grote bondgenoten van de distributie- en detailhandelssector.

Hoe het crediteurenbeheer te automatiseren

Ontdek hoe EDI-technologie u kan helpen bij het optimaliseren van de ontvangstprocessen van leveranciersfacturen