e-Facturatie

Taiwan stelt elektronische facturering verplicht voor alle belastingbetalers

Taiwan efacturatie

Vanaf januari 2021 moet elk bedrijf, zowel buitenlands als binnenlands met een bedrijfslicentie in Taiwan, elektronisch factureren. Het niet nakomen van de verplichting kan leiden tot sancties door het ministerie van Financiën.

Met deze verplichting heeft Taiwan zijn doel bereikt om papieren facturering te vervangen door elektronische facturering. Sinds 2000 zijn er meerdere initiatieven die de overheid heeft genomen om het gebruik van elektronisch factureren te bevorderen.

In 2006 startte het een programma om factureringsprocessen te plannen en te standaardiseren door de oprichting van een geïntegreerd dienstenplatform. Ten slotte begon het ministerie van Financiën in 2018 met het verplichte gebruik, via een geleidelijk project dat in december zal eindigen met de integratie van alle belastingbetalers.

Inhoudsopgave [Verberg]

Elektronische facturatie in Taiwan - eGUI

Elektronische facturering in Taiwan wordt de Electronic Government Uniform Invoice genoemd, ook bekend onder het acroniem GUI of eGUI.

De eGUI is die factuur die wordt uitgegeven, verzonden of verkregen via het internet of via andere elektronische middelen.

Het gebruik van elektronisch factureren is gedefinieerd in de regeling Uniform Invoice Use Method.

Vereiste administratieve procedures:

Om elektronisch te kunnen factureren, moeten bedrijven aan de volgende eisen voldoen:

  • Beschikken over een industrieel en commercieel certificaat uitgegeven door het ministerie van Economie.
  • Een hub met toegevoegde waarde inhuren, een aanbieder van elektronische facturering, waarmee ze hun facturen kunnen verzenden meet het factureringsplatform van de overheid, in overeenstemming met de wetgeving.
  • Daarnaast moeten bedrijven hun facturen identificeren met een vooraf toegekend serienummer, dat ook bij de belastingdienst moet worden opgevraagd.

E-invoicing systeem van Taiwan

Elektronische facturen moeten elektronisch worden ondertekend en verstuurd naar het "Elektronisch factureringsplatform van het Ministerie van Financiën", beter bekend als Platform, maximaal 7 dagen na uitgifte. Facturen aan klanten worden meestal via e-mail in pdf naar klanten verzonden.

Formaat

De factuurindeling moet MIG-3.2.1 zijn, gebaseerd op XML-taal. Ook de pdf van de facturen moet voldoen aan het overheidsspecificatie.

Opslag

De uitgifte, ongeldigverklaring, verkoopretour, intrekking van aankoop of korting van elektronische facturen moet worden goedgekeurd door de tegenpartij van de transactie, en de ondernemer moet het toestemmingsbericht en de bijbehorende certificeringsdocumenten gedurende ten minste vijf jaar bewaren.

Vereisten om een aanbieder van elektronische facturering in Taiwan in te huren

Om elektronische facturen in Taiwan te verzenden en te ontvangen, is het noodzakelijk om een factureringsprovider te hebben die over de juiste beveiligingsmechanismen beschikt, die de vertrouwelijkheid, integriteit, authenticiteit en onweerlegbaarheid van zowel de inhoud van de informatie als de overdracht ervan garanderen.

Bovendien moet uw communicatiesysteem de traceerbaarheid garanderen en verificatiefuncties hebben om fouten, duplicatie of weglating van informatie te voorkomen.

Edicom's e-invoicing oplossing stelt u in staat om elektronische facturen te ondertekenen, verzenden en ontvangen volgens de technische en wettelijke vereisten van Taiwan. De facturen worden vanuit uw ERP geïntegreerd in EDICOM's Global Invoicing-oplossing, die ze transformeert naar het MIG-3.2.1-formaat en ze op een volledig veilige, automatische en onmiddellijke manier in pdf naar het platform van het ministerie van Financiën en zijn klanten stuurt.  EDICOM wordt onderschreven door de strengste internationale veiligheidscertificaten, zoals ISO27001 en SAS70 Type II. Daarnaast ondergaan onze platformen permanent beveiligingsaudits en op basis van de internationale standaard OWASP (Open Web Application Security Project). Een van de meest rigoureuze methodologieën in kwetsbaarheidsanalyse.

 

EDICOM News Nederland | Ontdek meer over e-Facturatie

Elektronische Factuur: Verplicht elektronisch facturatiesysteem in Brazilië

Lees alles over de verplichte elektronische factuur in Brazilië, bekend als Nota Fiscal Eletrônica (NF-e).

Hoe is de elektronische factuur in Ecuador?

We vertellen u het laatste nieuws over de implementatiestatus van elektronische facturatie in Ecuador.

Peppol: Het Peppol 4-corner en 5-corner CTC model

Peppol ist ein interoperables elektronisches Dokumentenaustauschsystem, das weltweit verbreitet ist