Kenmerken van de e-facturatie in Taiwan

Sinds 2021 is de elektronische factuur in Taiwan, ook wel EGUI genoemd, verplicht voor elk bedrijf dat in het land actief is. Op deze manier heeft het ministerie van Financiën zijn doelstelling van het elimineren van de papieren factuur, na twee jaar geleidelijke massificatie, bereikt.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

Ministry of Finance.

Verplichting

Verplichting

Elk bedrijf, zowel binnenlands als buitenlands, met een zakelijke licentie in Taiwan, is verplicht om elektronisch te factureren. Op het niet nakomen van de verplichting staan sancties van het Ministerie van Financiën.

Formaat

Formaat

Het factuurformaat moet MIG-3.2.1 zijn, gebaseerd op XML-taal. Ook de pdf van de facturen moet voldoen aan de overheidsspecificaties.

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

Verplicht.

Archivering

Archivering

Zowel de certificeringsdocumenten als de toestemmingen van de wederpartij die voortvloeien uit de commerciële relatie (teruggave, ongeldigverklaring, kortingen ...) moeten minstens vijf jaar worden bewaard.

Vereiste administratieve procedures

Vereiste administratieve procedures

  • Beschikken over een industrieel en commercieel certificaat uitgegeven door het Ministerie van Economische Zaken. 
  • Samenwerken met een value-added center, een leverancier van elektronische facturering.
  • Een factuurserienummer aanvragen bij de belastingdienst om de facturen te identificeren.

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Taiwan?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Related resources