Kenmerken van de e-facturatie in Brazilië

Brazilië is, samen met Mexico, de belangrijkste uitgever van e-facturen in LATAM, evenals 's werelds grootste speler in het uitgeven van elektronische belastingdocumenten via de verschillende elektronische factuurmodellen. Deze modellen impliceren de invoering van gedifferentieerde systemen voor het factureren van producten of diensten aan bedrijven en consumenten, waarbij verschillende belastingdiensten betrokken zijn.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

Secretaria da Fazenda (SEFAZ)
Lokale gemeentehuizen (Prefeituras).

Verplichting

Verplichting

De uitgifte van de elektronische factuur in Brazilië in de verschillende formaten is verplicht voor alle belastingbetalers.

Vereiste administratieve procedures

Vereiste administratieve procedures

Om facturen te ondertekenen is een certificaat vereist dat verstrekt wordt door een certificeringsinstantie die is gecertificeerd door ICP-Brazilië (Public Keys Infrastructure) en na het uitvoeren van een voorafgaande test met het SEFAZ-kantoor (staatssecretaris van Financiën).

Formaat

Formaat

Verschillende elektronische factuurformaten genoemd in fiscale nota's van Brazilië, allemaal in XML, maar met verschillende structuren, afhankelijk van de aard van het te factureren actief. Bijvoorbeeld NF-e voor producten, NFS-e voor diensten of CT-e voor het vervoer van goederen.

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

Verplicht, XMLDsig-formaat.

Fiscale controle

Fiscale controle

De belastingplichtige moet zijn NF-e en CT-e aangeven bij de belastingdienst voordat de goederen worden verzonden. De administratie geeft een autorisatiecode uit die wordt afgedrukt op de grafische PDF-weergave van elke e-factuur. Aan de andere kant moet de NFS-e worden aangegeven voor elke prefeitura (gemeente) waarin de dienst wordt verleend.

Afdrukformaat

Afdrukformaat

Voor NF-e en CT-e moeten respectievelijk de DANFE (Auxiliary Document of Nota Fiscal Eletrônica) en de DACTE (Auxiliary Document of Electronic Transportation) worden gegenereerd, die volgens een gestandaardiseerd formaat moeten worden afgedrukt en de goederen tijdens het transport moeten vergezellen. De NFS-e hebben ook hun standaard gedefinieerd door elke prefeitura (gemeente).

Archivering

Archivering

Verplicht voor zowel zender als ontvanger gedurende 5 jaar.

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Brazilië?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Veel voorkomende vragen

De elektronische fiscale nota (NF-e) is een digitaal fiscaal document dat wordt gebruikt om de verkoop van producten of diensten te documenteren. 
De NF-e wordt elektronisch uitgegeven en opgeslagen door de verkoper en wordt verzonden naar de Braziliaanse overheidssystemen voor validatie en opslag. 

De fiscale nota van elektronische diensten (NFS-e) is een digitaal fiscaal document waarmee de dienstverlening wordt gedocumenteerd. 

De NFS-e wordt elektronisch uitgegeven en opgeslagen door de verkoper en wordt verzonden naar de Braziliaanse overheidssystemen voor validatie en opslag. 

Net als de NF-e helpt de NFS-e belastingfraude te verminderen en de efficiëntie van belastingbeheer te verbeteren, aangezien de overheid in realtime toegang heeft tot belastinginformatie en snel actie kan ondernemen om onregelmatigheden te voorkomen. 
 

De elektronische overeenkomst vervoer (CT-e) is een digitaal fiscaal document dat in Brazilië wordt gebruikt om het vervoer van vracht over de weg, per spoor, door de lucht, over de rivier of via pijpleidingen te documenteren. 

Related resources

Aankomende deadlines in Brazilië

Blijf op de hoogte van de belangrijke data voor het in werking treden van belasting- en e-invoicing verplichtingen wereldwijd.

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Brazilië

Elektronische Factuur: Verplicht elektronisch facturatiesysteem in Brazilië

Lees alles over de verplichte elektronische factuur in Brazilië, bekend als Nota Fiscal Eletrônica (NF-e).

Alles over de aanvulling voor buitenlandse handel voor CFDI-facturen in Mexico

Met de aanvulling buitenlandse handel voor CFDI kunt u sneller exporteurs en importeurs identificeren

NFCom: Nieuwe fiscale verplichting in Brazilië

Alle communicatiebedrijven moeten vanaf 1 april 2025 dit document gebruiken voor de facturering.
Een oplossing voor e-facturatie. Meerdere voordelen
Neem contact op met onze specialisten en neem al uw twijfels weg over hoe u zich kunt aanpassen aan elk elektronisch facturatiesysteem ter wereld.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

Praten?