Elektronische btw-aangifte in Polen via Standard Audit File for Tax

Onze cloudoplossing genereert automatisch JPK_VAT-bestanden en communiceert deze naar de belastingdienst.

Elektronische belastingaangifte met SAF-T in Polen

Het Poolse Ministerie van Financiën vereist van Poolse bedrijven dat ze hun btw-aangiftes elektronisch indienen met het JPK_VAT-bestand.

JPK_VAT-bestanden zijn elektronische boekhoudbestanden die worden uitgegeven in XML-formaat volgens SAF-T, het formaat dat werd ontwikkeld door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Het Ministerie kan ook vragen om indiening van andere elektronische boekhouddocumenten in SAF-T-formaat op verzoek van de belastingdienst.

Zo werkt onze oplossing

JPK_VAT-bestanden zijn verplicht

Dit is het elektronische btw-rapportagebestand dat voor bedrijven in Polen verplicht is gesteld door het Poolse Ministerie van Financiën.

Het gebruik is verplicht vanaf 1 oktober 2020.

Alle belastingbetalers (grote bedrijven, het MKB en micro-ondernemingen).

Bedrijven moeten alle informatie uitgeven in één bestand dat maandelijks wordt verzonden, op of vóór de 25e van iedere maand (tenzij de 25e in een weekend of op een feestdag valt, dan is de deadline de eerstvolgende werkdag).

Inhoud

Het JPK_VAT-aangiftebestand is een elektronisch document dat uit twee delen bestaat. Enerzijds bevat het velden voor de btw-rapportage (informatie over de verkoop en inkoop) en anderzijds velden voor de belastinggegevens op de btw-aangiftes die door bedrijven en individuele belastingbetalers zijn ingediend (VAT-7- en VAT7K-aangiftes).

Varianten

Er zijn twee soorten JPK_VAT-bestanden, afhankelijk van of het bedrijf maandelijks of per kwartaal btw-aangifte doet. ‘JPK_V7 M’ is voor belastingbetalers die maandelijks btw-aangifte doen en ‘JPK_V7 K’ is voor belastingbetalers die per kwartaal btw-aangifte doen.

JPK_VAT Poland

Indienen

Het JPK_VAT-bestand moet vóór de 25e van iedere maand worden ingediend. Bedrijven moeten echter altijd bereid zijn om de volgende boekhouddocumenten te overhandigen in geval van een audit: boekhoudrapporten, bankafschriften, magazijngegevens, facturen, belastingopbrengsten en -uitgaves en inkomstenrapporten.

Vervangt andere bestanden

De nieuwe versie van het SAF-T JPK_VAT-bestand vervangt de volgende bestanden: VAT-7, VAT-7K, VAT-27, VAT-ZT, VAT-ZZ en VAT-ZD. Hierdoor wordt het verdubbelen van de informatie, wat vaak door indieners werd gemeld, voorkomen en wordt het belastingaangifteproces vereenvoudigd voor zowel de belastingdienst als de belastingbetaler.

Whitepaper over VAT-compliance

Deze analyse van International Electronic Tax Compliance (in het Engels en Spaans) is een hulpmiddel voor bedrijven die op dit moment in verschillende landen actief zijn of plannen hiervoor hebben.

Lees hoe indirecte btw werkt, hoe dit is geregeld en wat de implicaties zijn voor zowel bedrijven als belastingdiensten.

Moet u in andere landen belastingaangiften doen?

Het EDICOM-platform maakt het communiceren met belastingautoriteiten in multinationale contexten eenvoudiger met een oplossing voor meerdere standaarden en protocollen en die compatibel is met toonaangevende ERP-systemen op de markt.

SII - Spanje

Suministro Inmediato de Información

 

MTD - Verenigd Koninkrijk

Making Tax Digital

 

SAFT PT - Portugal

Standard Audit Tax Purposes 

 

RTIR - Hongarije

Real Time Invoice Reporting

 

 

myDATA - Griekenland

My Digital Accounting & Tax Application

 

i.MAS - Litouwen

Smart Tax Administration System

 

SAFT - Noorwegen

Standard Audit Tax Purposes

 

 

SAFT Roemenië

SAFT Roemenië

 

 

 

Polen - SAF-T

Standard Audit Tax Purposes

Oostenrijk - SAF-T

Standard Audit File for Tax

 

eReporting - Frankrijk

Gegevens met betrekking tot transacties.

Laatste nieuws over compliance

Elektronische factuurmodellen: CTC, clearance, real-time, gecentraliseerd, interoperabel en meer...

Ontdek hoe e-factureringsmodellen werken en in welke landen ze worden toegepast...

Oekraïne: Elektronische SAF-T-rapportage wordt verplicht in 2025

Meer informatie over de verplichte vereisten in Oekraïne voor SAF-T en de btw-factuur (Tax-invoice)

Denemarken moderniseert zijn Boekhoudwet om de digitalisering van de boekhouding te bevorderen

De nieuwe Boekhoudwet verplicht Deense bedrijven om hun jaarverslagen vanaf januari 2024 in te dienen

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

general.form.error.email

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.