Elektronische btw-aangifte in Polen via Standard Audit File for Tax

Onze cloudoplossing genereert automatisch JPK_VAT-bestanden en communiceert deze naar de belastingdienst.

Elektronische belastingaangifte met SAF-T in Polen

Het Poolse Ministerie van Financiën vereist van Poolse bedrijven dat ze hun btw-aangiftes elektronisch indienen met het JPK_VAT-bestand.

JPK_VAT-bestanden zijn elektronische boekhoudbestanden die worden uitgegeven in XML-formaat volgens SAF-T, het formaat dat werd ontwikkeld door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Het Ministerie kan ook vragen om indiening van andere elektronische boekhouddocumenten in SAF-T-formaat op verzoek van de belastingdienst.

Zo werkt onze oplossing

JPK_VAT-bestanden zijn verplicht

Dit is het elektronische btw-rapportagebestand dat voor bedrijven in Polen verplicht is gesteld door het Poolse Ministerie van Financiën.

Het gebruik is verplicht vanaf 1 oktober 2020.

Alle belastingbetalers (grote bedrijven, het MKB en micro-ondernemingen).

Bedrijven moeten alle informatie uitgeven in één bestand dat maandelijks wordt verzonden, op of vóór de 25e van iedere maand (tenzij de 25e in een weekend of op een feestdag valt, dan is de deadline de eerstvolgende werkdag).

Inhoud

Het JPK_VAT-aangiftebestand is een elektronisch document dat uit twee delen bestaat. Enerzijds bevat het velden voor de btw-rapportage (informatie over de verkoop en inkoop) en anderzijds velden voor de belastinggegevens op de btw-aangiftes die door bedrijven en individuele belastingbetalers zijn ingediend (VAT-7- en VAT7K-aangiftes).

Varianten

Er zijn twee soorten JPK_VAT-bestanden, afhankelijk van of het bedrijf maandelijks of per kwartaal btw-aangifte doet. ‘JPK_V7 M’ is voor belastingbetalers die maandelijks btw-aangifte doen en ‘JPK_V7 K’ is voor belastingbetalers die per kwartaal btw-aangifte doen.

JPK_VAT Poland

Indienen

Het JPK_VAT-bestand moet vóór de 25e van iedere maand worden ingediend. Bedrijven moeten echter altijd bereid zijn om de volgende boekhouddocumenten te overhandigen in geval van een audit: boekhoudrapporten, bankafschriften, magazijngegevens, facturen, belastingopbrengsten en -uitgaves en inkomstenrapporten.

Vervangt andere bestanden

De nieuwe versie van het SAF-T JPK_VAT-bestand vervangt de volgende bestanden: VAT-7, VAT-7K, VAT-27, VAT-ZT, VAT-ZZ en VAT-ZD. Hierdoor wordt het verdubbelen van de informatie, wat vaak door indieners werd gemeld, voorkomen en wordt het belastingaangifteproces vereenvoudigd voor zowel de belastingdienst als de belastingbetaler.

Whitepaper over VAT-compliance

Deze analyse van International Electronic Tax Compliance (in het Engels en Spaans) is een hulpmiddel voor bedrijven die op dit moment in verschillende landen actief zijn of plannen hiervoor hebben.

Lees hoe indirecte btw werkt, hoe dit is geregeld en wat de implicaties zijn voor zowel bedrijven als belastingdiensten.

Moet u ook belastingaangifte doen in andere landen?

Het EDICOM-platform vereenvoudigt de communicatie met belastingdiensten in vele landen via een oplossing met meerdere standaarden en protocollen die compatibel is met de leidende ERP-systemen op de markt.

Spanje - SII

Suministro Inmediato de Información

Verenigd Koninkrijk - MTD

Making Tax Digital

Portugal - SAF-T

Standard Audit File for Tax

Griekenland - myDATA

My Digital Accounting & Tax Application

Litouwen - i.MAS

Smart Tax Administration System

Noorwegen - SAF-T

Standard Audit File for Tax

Hongarije - RTIR

Real Time Invoice Reporting

Roemenië - SAF-T

Standard Audit File for Tax

Oostenrijk - SAF-T

Standard Audit File for Tax

Laatste nieuws over compliance

Zweden start raadpleging over elektronische facturatie en digitale btw-aangifte

De Zweedse belastingdienst bestudeert verschillende modellen om te voldoen aan de eisen van digitale btw-aangifte

Hoe werkt de SAF-T-aangifte in Roemenië?

Vanaf 2022 moeten alle bedrijven in Roemenië hun belastinggegevens elektronisch aangeven via SAF-T

Status van B2B elektronische factuur in Frankrijk

Frankrijk boekt vooruitgang met de details van het nieuwe B2B-model voor elektronische facturering en e-rapportage.

Stuur ons uw contactgegevens toe en wij nemen direct contact met u op.

Praat met een van onze specialisten en verduidelijk al uw vragen over onze oplossingen voor data-integratie.

Neem contact op!

Usa un dominio corporativo

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.