Kenmerken van de e-facturatie in Costa Rica

De regering van Costa Rica begon haar elektronische factuurproject in 2017, via een geleidelijke uitrol die eindigde in 2018. Sindsdien is het gebruik van elektronische facturatie verplicht voor alle belastingbetalers, zowel bij uitgifte als bij ontvangst.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

DGT - Algemene Directie Belastingen

Verplichting

Verplichting

Sinds 2018 is het verplicht voor alle belastingplichtigen, zowel bij afgifte als bij ontvangst.

Vereiste administratieve procedures

Vereiste administratieve procedures

Afhankelijk van het type belastingplichtige en het gebruik dat van het systeem moet worden gemaakt (elektronische uitgever - ontvanger; elektronische ontvanger - niet-uitgever; handmatige ontvanger; elektronische ontvanger - eindverbruiker).

Formaat

Formaat

Er zijn verschillende elektronische documenten, allemaal gedefinieerd in XML-formaat: elektronische factuur, elektronische aankoopfactuur, elektronische exportfactuur, elektronische creditnota en debetnota, elektronisch ticket.

Fiscale controle

Fiscale controle

Elektronische ontvangstbewijzen moeten vergezeld gaan van twee kernberichten: bericht hacienda en bericht ontvanger.

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

De factuur moet digitaal ondertekend zijn vanaf een certificaat dat is afgegeven door een internationale certificatie-instantie.

Archivering

Archivering

Bewaring is verplicht voor de afzender en ontvanger voor een periode van vijf jaar in overeenstemming met artikel 109 van het Wetboek van Belastingreglementen en Procedures.

Afrukformaat

Afrukformaat

Facturen dienen geprint te worden indien de klant dit wenst.

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Costa Rica?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Veelgestelde vragen

Treasury-bericht: Bericht dat het ministerie van Financiën verstuurt als reactie aan de elektronische uitgever van de factuur met vermelding van de goedkeuring of afwijzing van de factuur.

Bericht verzonden door de ontvanger van de elektronische factuur aan het ministerie van Financiën, gedeeltelijke acceptatie of weigering.

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Costa Rica

Hoe werkt elektronische facturatie in Costa Rica

Wij leggen alle details uit voor het uitgeven en ontvangen van elektronische facturen in Costa Rica