Kenmerken van de e-facturatie in Argentinië

Hoewel de oorsprong van elektronische facturatie in Argentinië terug gaat tot 2009, vond het begin van de massale uitrol van elektronische facturatie pas plaats vanaf juli 2015. Momenteel is elektronische facturatie verplicht voor alle categorieën van bedrijven.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

AFIP - Federale Administratie van Overheidsinkomsten

Verplichting

Verplichting

Sinds april 2019 is elektronische facturatie verplicht voor alle categorieën bedrijven, inclusief Monotributistas, die de methode kunnen kiezen om elektronische facturen uit te geven en geen belastingcontroleurs te gebruiken.

Vereiste administratieve procedures

Vereiste administratieve procedures

Het is noodzakelijk om het verzoek om de CAE (Electronic Authorization Code) te verkrijgen bij AFIP.

 

Formaat

Formaat

Er is geen gedefinieerd formaat. De uitgever genereert het document in het met de klant overeengekomen formaat, maar moet de door WebServices opgemaakte factuur in XML-formaat naar AFIP sturen.

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

Niet verplicht, wel dient de gebruiker zich in de Webservices te authenticeren door middel van een digitaal certificaat.

Fiscale controle

Fiscale controle

Op de factuur moet een CAE (Electronic Authorization Code) worden ingevoegd, die wordt verkregen na verzending van het XML-document naar de AFIP.

Afdrukformaat

Afdrukformaat

Het moet een streepjescode en QR-code bevatten, waarmee het kan worden gescand door een standaardcamera van een mobiel apparaat of tablet met internettoegang om toegang te krijgen tot de informatie.

Archivering

Archivering

Verplicht voor zender en ontvanger voor een periode van 10 jaar.

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Argentinië?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Related resources

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Argentinië

Hoe elektronisch factureren in Argentinië in zijn werk gaat

Ontdek de belangrijkste kenmerken van het door de AFIP opgezette elektronische factureringssysteem in Argentinië.