Kenmerken van de elektronische factuur in Peru

De elektronische factuur in Peru heeft de naam CPE (Comprobante de Pago Electrónico) en wordt gereguleerd door het Sistema de Emisión electrónica (SEE). Het gebruik van dit systeem door bedrijven impliceert de goedkeuring van de technische vereisten door uitgevers en ontvangers en online communicatie met de belastingsdienst (Superintendencia Nacional de Aduanas y de Administración Tributaria - SUNAT). In januari 2014 begon een gefaseerde implementatie die naar verwachting in 2021 zal eindigen met de integratie van 100% van de belastingbetalers in de SEE.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

SUNAT - Superintendencia Nacional de Aduanas y de Administración Tributaria.

Verplichting

Verplichting

Sinds 2014 wordt de verplichting geleidelijk uitgebreid tot alle belastingplichtigen, zowel voor emissie als ontvangst.

Vereiste administratieve procedures

Vereiste administratieve procedures

Registratieproces in het SOL-systeem als elektronische uitgever van belastingontvangsten en selectie van zowel een PSE (elektronische serviceprovider) als een OSE (elektronische serviceoperator).

Formaat

Formaat

Het standaardformaat dat wordt gebruikt is XML, dat gebruikmaakt van UBL V2.1 (Universal Business Language), aangenomen door de SUNAT.

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

Een gedelegeerde handtekening dient gebruikt te worden om de elektronische facturen te ondertekenen en zo de integriteit, veiligheid en onweerlegbaarheid van elektronische transacties te garanderen.

Fiscale controle

Fiscale controle

SUNAT heeft de status van de OSE (elektronische serviceoperator) vastgeglegd als de instantie die elektronische facturen valideert voordat ze naar SUNAT worden verzonden.

Archivering

Archivering

Elektronische documenten moeten 5 jaar worden bewaard, inclusief de door de belastingplichtige afgegeven en ontvangen afwijzingsattesten, dagelijkse samenvattingen en afmeldingsberichten.

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Peru?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Related resources

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Peru

Alles over Peru's elektronische facturatiesysteem

Meer informatie over de werking van het Elektronische Uitgiftesysteem – SEE om elektronisch te factureren in Peru.