Kenmerken van de e-facturatie in Portugal

Elektronische facturatie in Portugal is, net als in andere Europese landen,  gereguleerd op het gebied van overheidsdiensten, in overeenstemming met Europese Richtlijn 2014/55/EU. ESPAP, Entidade de Serviços Partilhados da Administração Pública, is aangewezen door het ministerie van Financiën, Infrastructuur en Huisvesting als de coördinerende instantie voor de implementatie van elektronische facturering.

Verplichting

Verplichting

Overheidsdiensten zijn verplicht elektronische facturen te ontvangen. Op het gebied van particuliere bedrijven is het gebruik vrijwillig.

Vereiste administratieve procedures

Vereiste administratieve procedures

Als een overheidsdienst aangesloten is op het eSPAP-platform, moeten de leveranciers zich eerst registreren en de relevante verbindingstests uitvoeren. De leveranciers van andere overheidsdiensten moeten verbinding maken met de specifieke platformen die door deze diensten worden gebruikt.

Formaat

Formaat

UBL 2.1 “CIUS-PT” en CEFACT “CIUS-PT”.

 Archivering

Archivering

10 jaar.

Sistema Saft Portugal

SAF-T Potugal

Het Portugese belastingsysteem heeft vastgelegd dat de aangifte van belasting- en boekhoudgegevens elektronisch dient te gebeuren via het SAF-T systeem. 

Lees meer over het Portugal SAF-T-systeem.

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Portugal?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Related resources

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Portugal

Portugal: Vereisten voor elektronische belastingnaleving

Ken de belangrijkste data voor elektronische belastingaangifte in Portugal