Kenmerken van de e-facturatie in Bolivië

Het elektronische facturatiesysteem in Bolivia wordt het Virtual Billing System genoemd en bestaat uit 3 facturatiesmodaliteiten: online elektronische facturatie, online geautomatiseerde facturatie en een online webportaal. Bolivië is bezig met het invoeren van elektronische facturatie. De bedrijven die er de voorkeur aan gaven, kunnen echter anticiperen op de massificatiekalender en op vrijwillige basis elektronische facturatie gaan gebruiken.

Bevoegde autoriteit

Bevoegde autoriteit

Belastingdienst - SIN

Verplichting

Verplichting

Het geleidelijke schema van verplichte naleving voor de verschillende groepen belastingplichtigen wordt momenteel nageleefd. De overheid is degene die aan elke belastingbetaler de te gebruiken facturatiesmethode toewijst.

Vereiste administratieve procedures

Vereiste administratieve procedures

  • Elektronisch certificaat voor elektronische handtekening (Online elektronische facturatie).
  • Referenties geautoriseerd door de nationale belastingdienst (online geautomatiseerde facturatiesmodaliteiten en online webportaal).
Formaat

Formaat

XML.

Fiscale controle

Fiscale controle

Facturen moeten een  Unique Daily Billing Code (CUFD) bevatten die is uitgegeven door de SIN.

Elektronische handtekening

Elektronische handtekening

Alleen verplicht in de online elektronische factuurmodus.

Archivering

Archivering

De uitgevers van facturen in de online en geautomatiseerde online elektronische facturatiesmodaliteiten moeten de digitale facturen bewaren en beschermen, en hun integriteit en onveranderlijkheid waarborgen.

Afdrukformaat

Afdrukformaat

Het afgedrukte formaat moet een QR-code bevatten om de verificatie door de ontvanger te vergemakkelijken en een legende met de tekst: "Dit document is een afdruk van een digitaal document uitgegeven in een online facturatiesmodus."

Wilt u meer weten over e-Invoicing in Bolivië?

Neem dan contact op met een van onze specialisten in elektronische facturering.

De verzamelde persoonsgegevens zullen door de bedrijven van de EDICOM Groep worden gebruikt om de gestelde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde diensten te beheren. U kunt uw recht op toegang, rectificatie, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw gegevens uitoefenen in overeenstemming met de bepalingen van het privacybeleid.

De naam mag niet leeg zijn U moet het bedrijf invoeren U moet een telefoonnummer invoeren Selecteer een geldig voorvoegsel Ik ga ermee akkoord dat er contact met mij wordt opgenomen

Bezig met verzenden

Even geduld aub. Dit kan enkele seconden duren.

Bedankt voor het doorsturen van uw gegevens!

Veelgestelde vragen

De online elektronische factuur bevat de elektronische handtekening van de facturen, wat zorgt voor meer veiligheid voor de transacties.

Een digitale factuur is de naam waarmee in Bolivia naar de elektronische factuur wordt verwezen. Een digitale factuur is een elektronische factuur die dezelfde rechtsgeldigheid heeft als een papieren factuur.

Related resources

Aankomende deadlines in Bolivië

Blijf op de hoogte van de belangrijke data voor het in werking treden van belasting- en e-invoicing verplichtingen wereldwijd.

Gerelateerd nieuws over elektronische facturen in Bolivië

Hoe elektronisch factureren werkt in Bolivia

Lees meer over de belangrijkste elementen van het Boliviaanse virtuele factureringssysteem (SFV).